^

Социалният живот

Контролираме ли времето, което прекарваме с джаджи?

Както показват многобройни проучвания, повечето хора нямат контрол върху това колко дневно време прекарват с джаджи и колко дълго гледат екраните на монитор или смартфон.

16 August 2021, 09:00

Физическото наказание променя мозъка на децата

Физическото наказание, дори в лека форма, има същия неблагоприятен ефект върху развитието на мозъка на децата като насилственото насилие. Това се потвърждава от изследванията, проведени от изследователи от Харвардския университет.

17 June 2021, 09:00

Как точно да отгатнете датата на падежа?

Експертите са предложили нов диагностичен метод, който помага да се определи датата на раждане с максимална точност.

15 June 2021, 09:00

Колко снизходителни сме към близките си?

Има мнение, че се държим по -снизходително с близки и приятели, отколкото с непознати. Но учените са доказали, че в действителност всичко не е така.

15 March 2021, 09:00

Лошите дела миришат

В началото на експеримента на участниците беше позволено да усетят неприятен аромат, след което да изпитат лека болка от леко изгаряне. По този начин учените успяха да разберат характеристиките на реакцията на даден човек на неприятни физически усещания.

05 February 2021, 09:00

Работохолиците имат по-висок риск от развитие на хипертония

Американски учени споделиха важно заключение: твърде дългите или натоварени работни дни в офиса могат да предизвикат развитието на хипертония - често срещан синдром на високо кръвно налягане. 

07 October 2020, 09:38

Известни "мъжки" хапчета влошават зрението

Силденафил, по-известен като Виагра, се използва за подобряване на еректилната функция при по-силния пол. Това лекарство е доста популярно, което може да се обясни с неговата ефективност и изключително редки странични ефекти.

11 February 2020, 17:36

Детското чувство за справедливост се проявява от 3-годишна възраст

Започвайки от ранна възраст, децата демонстрират остро чувство за справедливост. Те са готови да направят много, така че човек, който покаже такава несправедливост, да бъде съответно наказан, дори ако самото дете трябва да пожертва нещо за това.

24 July 2019, 09:00

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.