^

Масаж на женската гърда: видове и техники

, Медицински редактор
Последно прегледани: 01.06.2018
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

От древни времена съблазнителните форми на женската гърда са най-силното оръжие на по-слабия пол.

В същото време това е най-чувствителната и причудлива част от тялото. Всяка промяна в тялото - бременност, бърза загуба или наддаване на тегло, хормонални нарушения - незабавно оставят своя белег върху нежната кожа на гърдата. За да поддържате красотата, не трябва да бъдете мързеливи, за да извършвате редовни процедури с масаж на женската гърда.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Индикации и противопоказания за масаж

Масажът за жени в зряла възраст ще ви помогне да направите кожата по-силна и дори до известна степен да направите бюста по-голям.

Масажът се извършва така, че да няма застой в гърдите. Елементарната процедура активира притока на кръв и помага лимфата да не се задържа в меките тъкани.

Младите майки по време на кърмене с масаж могат да намалят риска от развитие на мастопатия.

Масажът на женската гърда е призната превантивна процедура, която помага да се избегне образуването на тумори, които са захванати от повече от 30% от жените.

Масажът на женската гърда съдържа списък на противопоказанията. Не се препоръчва да се прави поради нежелани последствия за тези, които страдат от тежки заболявания на вътрешните органи, инфекциозни заболявания или по време на острата фаза на хронични заболявания.

Масаж е изпълнен с усложнения при бронхиална астма, не е подходящ за различни кожни лезии, тумори са податливи на разрастването и през детероден.

Как да масажирате гърдите на жената?

Не забравяйте, че за да се постигне определен резултат, зависи от избора на тази или онази масажна техника. Но всички те са обединени от еднакви изисквания, като са научили за това колко е лесно да се получи от процедурата максималната полза.

За правилния масаж на женската гърда са разработени няколко основни техники, които трябва да бъдат усвоени.

  1. Гали. Подготовката за масажа започва с удари, леко проследявайки повърхността на гръдния кош с подложките на пръстите, а след това с дланите. Продължението се извършва чрез замъгляване и внимателни движения. Важно е, че нежна и чувствителна кожа не е опъната, затова е препоръчително да използвате подхранващ крем или специализирано масажно масло. Проклятието се извършва по часовниковата стрелка.
  2. Контейнерът помага на кожата да се затопли и след това можете да започнете триене, което ще увеличи кръвообращението в тази зона. Упражнението се извършва от подложки с пръсти, с остри движения в кръг. С обемен и тежък бюст, триене може да се направи с дланите.
  3. Третият етап е месене на гърдите, извършено от пръстите. При месене е необходимо да се контролира силата и налягането, така че да няма синини върху деликатната кожа. Механизмът на месене е много прост: трябва да вземете и леко да притискате пръстите си с малки участъци от кожата. Упражнението се извършва по посока на часовниковата стрелка, започвайки от дъното на гърдите.
  4. Набиването се извършва с леки и бързи движения обратно на часовниковата стрелка от задната страна на дланите.
  5. Вибрация. Това са внимателно подслушване, извършвано от подложките на пръстите. Масажната сесия трябва да трае 7-10 минути и да завърши с нежни удари на гърдите.

Можете да прочетете за особеностите на вакуумния масаж на гърдите тук.

Еротичен масаж

Еротичният масаж на женската гърда има стимулиращ ефект, който спомага за релаксация, а също така помага на кожата да я направи по-фина и еластична.

Техниката на еротичен масаж е много проста:

  1. Лесно и нежно потупване на зърната.
  2. След това е необходимо леко да изтласкате зърната между пръстите, натиснете дланта до гърдите и бавно да въртите ротационните движения, като понякога променяте позицията на дланта.
  3. Палецът се намира в долната част на гръдния кош, а останалата част отгоре, след което леко свива дланта.
  4. Внимателно дланите двете гърди по едно и също време, поставяйки ги отстрани.

След като усвои основните техники на традиционния масаж на женската гърда, добавете различни упражнения, изборът на които зависи от целта. Например, за да направите гърдите по-големи, използвайте масаж на точки, стимулиращ синтеза на хормони на естрогените. Извършва се с огънати пръсти. Костите се притискат няколко пъти към зърната, създавайки лек натиск върху гръдния кош и след това извършват няколко кръгови движения.

Ако гърдата капки преждевременно, таоисткият масаж ще дойде на помощ. Основната техника на неговото прилагане е да покрие гърдите с дланите и да извърши няколко кръгови движения на раменете към гърдите.

За да направите по-малко видими стрии, които се появяват след раждането, първо трябва да приложите специализирани кремове, а сесията - за да направите контрастен душ.

Вижте също: Масаж на гърдата по време на бременност

В допълнение към масажа на женската гърда, трябва да се помни за физическата активност: има специални упражнения, които подсилват мускулите, върху които лежи гърдата, помагайки по-лесно и бързо да постигнете желания резултат.

trusted-source[7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.