^

Вакуум масаж на гърдата

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Вакуумният масаж на гърдата е специална техника, чрез която е възможно да се стимулира обмяната на веществата в млечните жлези. При тази процедура се използва специален апарат, който е двойнодействаща помпа и компресор. Също така има специални дюзи с различни размери. Благодарение на последното можете да проведете вакуумен масаж на гърдите.

Индикации за вакуум масаж на гърдата

Досега вакуумният масаж на гърдите е много популярен. В какви случаи се счита за необходимо?

 1. Ако метаболизмът се разруши вътре в клетките в областта на млечните жлези.
 2. Ако на кожата се появят първите признаци на сенилност и умора.
 3. Ако на кожата има огнища на възпаление.
 4. Когато цялото тяло е в състояние на стреса.

Подготовка на

На първо място, вакуум масаж на гърдите се използва от тези жени, които искат да увеличат размера на гърдите си, както и да им даде по-естетичен външен вид. Но тъй като тази процедура има някои противопоказания за употребата, тя трябва да бъде разгледана от лекар пред нея. Подготовката на вакуум масаж на гърдите се състои от първоначалната диагноза на кожата.

Ако диагнозата покаже, че пациентът може да бъде вакуумен масаж, тя трябва да седи на дивана (половин заседание или седене). За да масажирате дюзите по-добре на кожата, на гърдата се нанася специален крем или гел.

Техника на вакуум масаж на гърдата

На първо място, трябва да изберете правилното прикачен файл. Много е важно той да се побере в размерите. С помощта на последователни движения привързаността се пренася от гръдните мускули към подмишниците. По време на цялата процедура, дюзите се подават от въздуха от време на време и след това се изсмукват. Това помага да се създаде вакуум, който е необходим за ефективен масаж. Поради факта, че въздухът се подава периодично в дюзата, кожата се насища с достатъчно кислород. Това помага да се ускори метаболизма вътре в клетките, така че да започнат да се регенерират по-бързо. Също така засмукването на въздуха ви позволява да почистите кожата на токсините, холестерола, токсините, така че гърдите да започнат да функционират по-добре.

След края на вакуумния масаж на гърдата, млечните жлези трябва да бъдат леко погалени за известно време, за да успокоят кожата.

Заседанието обикновено трае от пет до петнадесет минути. В този случай пациентът няма да изпитва дискомфорт.

Противопоказания

Подобно на всички други методи на масаж и стимулация, вакуумният масаж на гърдите има редица противопоказания. Ето защо, преди да го проведете, е необходимо да се консултирате с опитен специалист. Кой е забранен да прави тази процедура?

 1. Хората с увреждания на целостта на кожата, особено ако има пустули или други видове акне в областта на гърдите.
 2. Ако пациентът има вирусно или инфекциозно заболяване.
 3. Ракови пациенти.
 4. С сърдечносъдови заболявания.
 5. Ако има кръвни съсиреци в кръвта.
 6. Хората с тенденция към кървене по кожата.
 7. При нарушения на коагулацията на кръвта.
 8. Хора с белодробни заболявания (включително пневмония).

Също така си струва да си припомним, че жените, които са изключително пристрастени към тази техника често развиват мастит.

trusted-source[1], [2]

Вещи

Последиците от вакуумния масаж на гърдата обикновено са доста положителни, защото се провеждат само за онези жени, които нямат противопоказания за този метод. Благодарение на този тип масаж:

 1. Гърдите подобряват тона.
 2. Кожата става по-еластична и приятна на допир.
 3. Формата на гърдата е значително подобрена.
 4. Метаболизмът се активира.
 5. Застаряването на клетките се забавя.
 6. Обемът на млечните жлези се увеличава.

За да получите ефективен резултат, трябва да прекарате десет до петнадесет сесии. Между тях трябва да си направите почивка за един ден. Профилактичното повтаряне се извършва на всеки 30 дни.

trusted-source[3]

Усложнения

Усложненията след вакуумния масаж на гърдата се появяват само ако пациентът извърши процедурата без консултация с лекар. В същото време, имайки противопоказания за такъв масаж, не можете да го направите. Ако все пак сте решили подобен метод на стимулация, можете да сте сигурни, че симптомите на основното заболяване ще се увеличат.

Какви други усложнения може да се появят?

 1. Понякога гърдите могат да се простират твърде много, особено при често и интензивно използване на масажно устройство.
 2. Ако използвате по невнимание, можете да оставите натъртвания и натъртвания върху кожата, които няма да изглеждат много естетически.
 3. Ако вакуумният масаж на гърдата спре, тогава неговият размер постепенно ще се върне в първоначалното си положение.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Отзиви за вакуум масаж на гърдата

Прегледите за вакуум масаж на гърдите са най-разнообразни. Някой се е опитал да направи такава процедура у дома, но е доста трудно да го проведе, тъй като трябва да бъде изключително точен. Най-добре е да направите това в салоните с помощта на истински професионалист. Много жени отбелязват, че гърдите се увеличават веднага след първата сесия (някои с половин размер, някои с една или повече). Понякога има болезнени усещания под гръдните жлези и в района, където преминават костите от корсаж. Повечето от тези, които са се опитали вакуум масаж на гърдите, забелязали, че размерът на гърдите се връща в предишното си състояние, ако престанете да правите процедурата.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.