^

Здраве

Лекарят по лечение на безплодие

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Безплодието, като диагноза, наскоро стана по-често. Екологията, нервите, бързият живот и вредните вещества, които влизат в тялото ни заедно с храна и въздух, се усещат. Ето защо има по-чести случаи, когато една двойка, която живее в сексуален живот без защита, не може да зачене дете за много дълго време. В такива случаи се прави диагноза "безплодие". Но това все още не е присъда. Тази ситуация все още не е знак, че двойката никога няма да може да роди дете. Изходът е абсолютно от всяка ситуация.

Кой е лекар за лечение на безплодие?

Докторът за лечение на безплодие е специалист, който се занимава с проблемите на подновяването на функцията на репродуктивната функция, участва в планирането на бременността и нейния съпровод. На такъв лекар трябва да потърси съвет, когато при редовното управление на сексуален живот без контрацептиви не е възможно да забременеете.

Какви диагностични методи използва лекарят за лечение на безплодието?

Лекарят търси точната причина за двойките на безплодието, докато и мъжът, и жената ще трябва да преминат серия от тестове и тестове. Изследването на мъжкото тяло включва задълбочено изследване на мъжките полови органи, изследване на простатата по пръстов метод, ултразвук на тестисите. Също така трябва да мине и анализ на сперматозоидите. При подготовката за анализа е необходимо да се намали консумацията на алкохол и никотин и да се въздържа от секс в продължение на 5 дни, преди да се вземе теста.

Планът на женското проучване е по-обширен. При установяване на причините за безплодие на жената ще трябва да се подложи на стандартен гинекологичен преглед с цитонамазка вагиналната лигавица. Заедно с лекаря ще трябва да направят анализ на менструалния календар, ултразвук на органите на малкия таз и половите органи, да се направи процедурата по проверка на маточните тръби, матката да държи ендоскопско изследване, както и че много по-важно, да премине парчета от ендометриума анализ за вземане на проби за изследване. Освен това, въз основа на тези резултати от тестове на лекаря може да се определи причината за безплодието и подходящо лечение. Лечението ще бъде особено индивидуално и в зависимост от причината може да означава както приемане на наркотици и хирургия. Ами, защото, много често е причина за безплодие се превръща в нарушение на хормоналния фон, двойката ще трябва да се подложи на хормонална корекция и стабилизиране на всички параметри на тялото.

Докторски съвет за лечение на безплодие

Всеки лекар по лечение на безплодие най-напред ще каже, че не трябва да отлагате бременността. В съвременния свят младите двойки често отлагат раждането на деца за по-късно, в очакване на по-добри условия или в опит да изградят кариера. Едва тогава може да е твърде късно. Най-добрата възраст за раждане на деца е възрастта до 25 години за момичетата и до 30 за момчетата. Освен това трябва да се спазват превантивните мерки за предотвратяване на безплодието. Усложнена в прилагането на превенцията не е нищо, и прилагането на прости препоръки ще помогне да се ражда здрави деца. Първо, прекомерното използване на тютюн и марихуана трябва да се избягва, тъй като съдържащите се в тях вещества намаляват активността на сперматозоидите. Честото излагане на вредни химикали трябва да се избягва. Също така, консумацията на алкохол трябва да бъде намалена, тъй като разрушава яйцата и сперматозоидите. И може би най-важното - да се намали броят на сексуалните партньори, за да се предотвратят болестите, предавани по полов път. Не забравяйте, че недиагностицираните и нелекувани заболявания, болестите, предавани по полов път, като нищо друго не могат да причинят безплодие. Не забравяйте за физическата форма, поддържайте себе си в нормите на съотношението на височината и теглото и след това факторите на ендокринната система не могат да станат причина за отсъствието на бременност. Да, и раждането в добра физическа форма е много по-лесно.

Спазването на прости правила и съвети на лекар относно лечението на безплодието ще помогне да се раждат нормални здрави деца, които ще ви задоволят целия ви живот. В края на краищата, това, което може да бъде по-красиво от грижата за родното чудо, резултат от любовта на двама души.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.