^

Здраве

Медицински специалитети

Подитиращият

Подологията - област на медицината, която изследва диагностиката и лечението на болестите на краката и глезените, е насочена към изучаване на долните крайници: изследва тъканите и органите, от които са съставени.

Kombustiolog

Топлинните и химическите изгаряния се дължат на наранявания, произтичащи от външните фактори, но не само кожата на човек страда от изгаряния.

Терапевт

В отговор на въпрос на който терапевтът?, Трябва да се отнася към речника или медицинска енциклопедия, която да даде израз на факта, че думата идва от гръцката дума therapeia (грижи, грижи за децата, изцеление) или therapeutes (които се грижат за болните, лекарят).

Трансплантация

Трансплантологът е представител на сравнително млада медицинска област. Основателят на науката за трансплантология е д-р В.П. Демишков, който е първият в света, който извършва трансплантация на сърце от донор при куче, през 1951 г.

Triholog

Трихологът знае за всичко, което нашите нишки и скалп трябва да гледат на сто процента.

Нутрициолог

Хранителният учен проучва това, което ядем и как ядем. Докторът на тази специалност знае всичко за храната, хранителните продукти, тяхното взаимодействие и въздействие върху организма, тяхното значение за здравето ни.

Дерматолог козметик

Дерматолог-козметолог е лекар, който лекува кожни заболявания и има сложен ефект върху тялото, като стартира собствените си механизми за епидермално възстановяване.

Токсиколог

Специализираната първа помощ в случай на остро отравяне се осигурява от токсикологичен лекар, специалист, който се занимава с елиминирането на токсичните ефекти върху организма на определени вещества.

Детски дерматолог

Често за родителите е мистерия, която е детски такъв дерматолог. В главата има асоциации с дерматолог, кампания, която е внимателно скрита и често се смята за нещо срамно и неприятно.

Дерматолог

Днес в областта на дерматологията има специалисти като дерматолог, дерматоневролог, дерматолог-козметолог и трихолог.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.