^

Основите на здравословното хранене

Продукти за кръвно налягане

Няма да е възможно напълно да замените лекарствата с продукти, които понижават кръвното налягане, но можете да използвате техните свойства като способността да разширяват кръвоносните съдове

Крупа с панкреатит

Ястията от зърнени храни се появяват в диетата на пациент с панкреатит сред първите: от втория или третия ден след отстраняването на остър пристъп.

Морски дарове за панкреатит

Ако говорим за морски дарове с панкреатит, не можете да кажете с една дума. Морските деликатеси са различни, както и начините на тяхната обработка и консумация. Какво е възможно и какво не зависи главно от това.

Брашно с панкреатит

Брашното с панкреатит е включено в списъците на разрешени и забранени ястия. Списъкът на разрешените включва бял, сушен хляб или вчерашно печене, крекери, постни бисквитки. Не можете да използвате прясно изпечен ръжен хляб от всякакъв вид, богат, бутер, мазни сладкарски изделия, палачинки, чийзкейк.

Продукти за панкреатит: какво може и какво не?

Възпалението на панкреаса или панкреатитът е заболяване, придружено от периодични екзацербации, които провокират неправилно хранене за такава диагноза. Функцията на този орган е да произвежда ензими, необходими за обработката на храната в дванадесетопръстника.

Ябълки за диабет тип 1 и тип 2

Здравите хора никога не се съмняват дали да ядат ябълки или не. Познати от детството, плодовете растат във всяка градина, продават се на всеки пазар, следователно се считат за нещо познато и самоочевидно - като въздух, слънчева светлина или дъжд.

Цвекло за гастрит

Парадоксално е, че един и същи продукт може да бъде както полезен, така и вреден за здравето в зависимост от диагнозата, начина на приготвяне и начина на консумация. Добър пример за това твърдение е цвекло за гастрит.

Закуска с гастрит: здравословни рецепти

Също толкова важна е закуската при гастрит, едно от най-честите заболявания на човешката храносмилателна система.

Цикория за гастрит

Повечето от това, което знаем за цикорията е, че тя е здравословна алтернатива на кафето. Но това растение се добавя не само към напитки, но и към различни ястия. Винаги ли е полезно? Например, вредна ли е цикорията при гастрит?

Ястия за панкреатит: какво може и какво не?

Стандартната диета, предписана за пациенти с панкреатит, е лечебна маса № 5, базирана на термична и механична защита на храносмилателния тракт. Храненето трябва да бъде балансирано, с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати на фона на висок процент протеини.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.