^

Медицински контрол на бременни жени

Медицинският надзор на бременни жени се провежда от момента на установяване на факта на бременност през всичките девет месеца. Целта му е да помогне на бременната жена да поддържа нормално здравословно състояние, което е незаменимо условие за образуването на здравословен плод.

Провеждане на медицинско наблюдение, акушери разглеждат таксите си, без усложнения, веднъж в месеца (през първата половина на бременността), а от началото на третото тримесечие, т.е. Двадесет и осем милиона седмица - два пъти месечно.

Измервайки кръвното налягане, увеличаването на теглото и височината на утробата, както и слушането на сърдечния ритъм на плода, лекарите наблюдават развитието на бъдещото бебе и спомагат за избягването на възможни усложнения.

Стойността на метода за измерване на базалната температура

Базалната температура е тази, която се отбелязва, когато човек се събуди още преди началото на дейността. Измерва се в леглото, без да става, като се взема термометър от нощното шкафче.

Нормата на базалната температура по време на бременност: диаграма

Ако следвате графиката на базалната температура през първата фаза на женския цикъл, когато планирате бременност, можете да видите как тя постепенно намалява през първата седмица

Първа и втора късна бременност: какви са трудностите?

Първата късна бременност се счита за сериозен проблем, тъй като шансовете за раждане на дете намаляват с възрастта. Въпреки че функцията за раждане на всяка жена има някои индивидуални характеристики.

МОМ по време на бременност по седмица

Буквите MoM, които са неразбираеми за пациентите, означават Множество от медиана, което на английски означава „множествена медиана“. Медианата в тази ситуация е среден показател, съответстващ на определен период от бременността. D

Диагностика на кафяви секрети по време на бременност

Само лекарят може да успокои бременната жена или да я постави за неизбежното, след като бъде поставена окончателната диагноза, което ще изясни ситуацията.

Анализ на TSH при бременност при 1, 2 и 3 триместър: интерпретация на показатели

Управлението на функцията на щитовидната жлеза е много важно за здрави жени и жени с вече съществуваща дисфункция на щитовидната жлеза. В края на краищата, развитието на детето зависи от функцията на много от органите на жената, включително функцията на щитовидната жлеза.

Базова температура при подхода на бременността: график сутрин и вечер, норми или проценти

Почти всяка жена знае за съществуването на базална температура. Все пак, не всеки разбира какво точно говори и по какви причини базовата температура по време на бременността е толкова променлива. Нека се опитаме да обясним подробно и да отговорим на основните въпроси, свързани с тази концепция.

Анализ на АФП по време на бременност: как да се провежда и какво показва изследването

Отклоненията в развитието на детето във вътрематочния период по-рано могат да бъдат открити само след появата на бебето. По-късно имаше ултразвук, който дадоха достатъчно информация за грубите аномалии на феталното развитие, като се започне от 10-14 седмици от бременността.

Промени в hCG при извънматочна бременност и тяхната диагностична стойност

По време на бременност се появяват множество промени в тялото на жената. Някои от тях се виждат с невъоръжено око, докато други са толкова скрити, че могат да бъдат идентифицирани само чрез ултразвук или лабораторна диагноза.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.