^

Здраве

A
A
A

Уретрит

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Уретрит - възпаление на лигавицата на уретрата.

Урогениталните бактериални инфекции представляват един от най-неотложните проблеми на съвременната урология, венерология, гинекология и други области на медицината.

Информацията за честотата им е противоречива, което се дължи на зависимостта на този показател от характеристиките на анкетирания контингент, мястото и времето на изследването, нивото на лабораторната диагностика.

Причини уретрит

Разнообразието от клинични форми на неспецифичен уретрит се дължи на различни етиологични фактори. Появата на значителна част от тях е свързана с инфекция. В съответствие със съвременните концепции уретрит може да предизвика микроорганизмите, които нормално присъстват в микрофлората на долната гениталния тракт или попадат в тях от външната страна по време на полов акт или чрез промяна на състава на вагиналната микрофлора и уретрата на болестотворните микроорганизми.

Бактериална уретрит - заболяване, при което бактериите се откриват "тривиални" микрофлора различни родове: Esherichia коли, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Proteus, Citrobacter, Providenci, Staphylococcus Aureus. Последно доминира и играе роля в причиняването на уретрит, не само като монокултура, но и в микробни асоциации, които се свързват устойчиви протичане на заболяването при тези пациенти.

Най-честите патогени на уретрит при мъжете са Chlamydia trachomatis и Neisseria gonorrhoeae. Въпреки това, при значителна част от пациентите с клинична уретрит (до 50%) тези микроорганизми не се разкриват. В такива случаи се диагностицира не-хламидиален не-гонококов уретрит, който въпреки това вероятно се дължи на ППИ. Въпреки че въпреки многобройните проучвания досега преобладаващата роля на всеки микроорганизъм в развитието на нехламидиален не-гонококов уретрит не е доказана.

Високата честота на Chlamydia trachomatis при пациенти с урогенитална гонорея доведе до препоръки за профилактично приложение на антихламични лекарства при пациенти, страдащи от гонорея.

Извиквайки неспецифичен уретрит, микоплазмата може да причини заболявания на бъбреците и пикочните пътища. Проучванията потвърждават. Че инфекцията, причинена от Mycoplasma genitalium, е доста разпространена сред мъжете, които търсят амбулаторна грижа със симптоми на уретрит. При пациенти с клинични симптоми на не-хламидиален не-гонококов уретрит, М. Гениталиум е открит при 25%. При пациенти без симптоми на уретрит, честотата на М. Гениталиум е значително по-ниска и е само 7% (р = 0,006). Честотата на М. Гениталиум при мъже с гонококов и хламидиален уретрит е съответно 14% и 35%.

Същевременно ролята на други интрацелуларни патогени, по-специално Ureaplasma urealyticum, при развитието на пост-гонококов уретрит остава необяснима.

Трихомонасният уретрит заема 2-3 места след гонорея и хламидии. В повечето случаи болестта възниква без ясно дефинирани клинични симптоми и признаци, които я отличават от уретрит с друга етиология. Причиняващият агент на трихомониите се приписва на вида Trichomonads, обединени в класа на флагели. Trichomonas vaginalis се счита за патогенен от всички видове Trichomonas. При жените тя живее в уретрата и във влагалището, в мъжете в уретрата, простатата и семенните везикули. При 20-30% от пациентите, трихомоналната инфекция може да продължи в зависимост от вида на преходния и асимптоматичен превоз

Вирусите на херпес симплекс тип 2 (генитални) и пикови кондиломи се отнасят към патогените на вирусния уретрит. През последните години се наблюдава тенденция към широко разпространение. И двата вируса причиняват заболяване само при хора. Инфекцията възниква при близки, интимни контакти. В същото време е възможно да се инфектират от заразения пациент както при наличие на симптоми на заболяването, така и в отсъствие. Първичната инфекция често е съпътствана от тежки симптоми, след което вирусът преминава в латентно състояние. Повторно обостряне на заболяването се наблюдава при 75% от пациентите.

Гъбичните лезии на уретрата най-често се проявяват при пациенти с имунни и ендокринни смущения (захарен диабет) или като усложнение при продължителна антибиотична терапия. За гъбичната кандидоза засягат уретрата, причината за която е гъбичката Candida. Намира се в отделянето от уретрата под формата на голямо количество псевдомицелия в гъста гъста слуз. При жените, кандидалният уретрит се проявява поради поражение на гениталната система на Candida поради широкото използване на антибактериални средства. При мъжете, кандидалният уретрит е изолиран и инфекцията възниква сексуално.

Gardnerella заболяването на уретрата заема определено място сред болестите, предавани по полов път. През последните години инфекциите, причинявани от гриннерела, все повече привличат вниманието на изследователите.

Gardnerellae уретрит понастоящем се обръща внимание от различни специалисти, които признават участието на Gardnerella в развитието на уретрит, както при жените. И при мъжете. Болестта се развива в резултат на инфекция на вагината Gardnerella vaginalis - фиксирана грам-отрицателна пръчка, предавана по полов път. Често се наблюдава смесена инфекция с хламидии, уреаплазми, протозои, гъби и анаеробни микроорганизми.

С развитието на неспецифичен уретрит значителна роля сред рисковите фактори играе влошаване на общото състояние на организма, прием на алкохол, липсата на физическа активност, както и венозна конгестия в субмикозен слой на пикочния канал, често се причинява от сексуалните ексцесии.

Значителна роля в патогенезата на неспецифично уретрит играе автоимунни процеси, особено при смесване специфични и неспецифични инфекции, което често води до ниска ефективност и продължителна антибиотична монотерапия устойчиви курс на заболяването.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Симптоми уретрит

Инфекциозна уретрит може да се предава по полов път, и ако на инкубационния период е добре известен с гонорея и Trichomonas уретрит, тя все още не е напълно за по-голямата част на неспецифичен уретрит. Продължителността му варира от няколко часа (алергичен уретрит) до няколко месеца (с вирусен и друг уретрит). Клинично, според тежестта на признаците на заболяването, има три основни форми на уретрит:

 • остър;
 • в състояние на летаргия;
 • хронична.

Симптомите на уретрит се характеризират със следните симптоми:

За остър уретрит се характеризира с изобилие от изхвърляне от уретрата на главата на пениса, те могат да се сблъскат с жълтеникави кори. Гъбите на уретрата стават яркочервени, едематозни, уретрата може да се изплъзне малко.

При палпиране, уретрата е удебелена и болезнена, което е особено забележимо при периуретит. Поразените големи параверлерални жлези се намират под формата на малки образувания, подобни на големи пясъчни зърна. Рязко изразени субективни разстройства - изгаряне и болка в началото на уринирането, честота. Първата част от урината е мътна, може да съдържа големи нишки, които бързо се утаяват на дъното на съда. Когато се засегне задният уретрален канал, клиничната картина се променя - количеството на изхвърлянето от уретрата намалява, честотата на уриниране рязко се увеличава, в края на уринирането има остра болка, понякога кръв.

Симптомите на остър и хроничен уретрит са приблизително еднакви. Субективните симптоми на уретрит са слабо изразени, дискомфорт, парестезии на сърбежа в уретрата, особено в скуоидната боза, са характерни. Обикновено свободното отделяне от уретрата липсва, но може да има натрупване на гъбички от уретрата. При някои пациенти симптомният ретинит е отрицателен емоционален цвят, свързан с индивидуалните характеристики на опита на самата болест. В първата част на урината, обикновено прозрачни, малките нишки могат да се разпръснат и да се утаят до дъното.

С горните симптоми през първите 2 месеца, уретритът се нарича остър, докато в хода на по-нататъшния поток той се нарича хроничен.

Форми

В клиничната практика обичайно е класифицирането на уретрит в две големи групи.

 • инфекциозен:
  • конкретни:
   • туберкулозен;
   • gonoreynıe;
   • трихомонадные;
  • неспецифични:
   • бактериална (поради микоплазми, уреаплазми, гарниерела и т.н.);
   • вирусни (кандидоза на уретрата);
   • Chlamydia;
   • Микотик (кандида и т.н.);
   • уретрит, причинен от смесена инфекция (Trichomonas, Hidden и т.н.);
   • преходни краткосрочни (с разпространението на урогенитална инфекция през уретрата до простатата).
 • незаразните:
  • алергии;
  • обмен;
  • травма;
  • конгестивные;
  • причинени от заболяването на уретрата.

Съществуват и остатъчни, психогенни, ятрогенни възпаления на уретрата.

В допълнение, бактериалният уретрит често се разделя на гонококови и негонококови (неспецифични). Въпреки това тази класификация понастоящем не се използва от повечето изследователи. Отделно, е необходимо да се направи разлика между уретрит, причинен от нозокомиална инфекция, който може случайно да се вкара в уретрата с различни манипулации:

 • уретероскопия;
 • цистоскопия;
 • катетеризиране на пикочния мехур;
 • инсталация.

Когато преходно уретрит случай на фулминантен уретрит време на преминаването на урогениталната латентни инфекции (хламидии, Ureaplasma, микоплазма, gardnerelly, още по-малко - генитален херпес вирус тип 2) по време на инфекция на пациента след полов контакт с болен партньор. При такива пациенти клиничните признаци са едва забележими. Такива пациенти идентифицират сред тези, които са имали сексуален контакт с партньор съмнителен без презерватив. Обикновено това е човек със значителен сексуален опит и напълно lechivshiesya са се възстановили от скритите, а дори и полово предавани болести.

През последните десетилетия броят на случаите на неспецифичен уретрит се е увеличил, броят на които се е увеличил 4-8 пъти при всички други видове уретрити, според различни венерологични клиники.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Диагностика уретрит

Основните методи за диагностициране на уретрит:

 • bacterioscopic;
 • бактериологично;
 • имунологични, включително серологични;
 • Клинична.

Първоначалният и един от най-важните етапи на етиологичната диагностика на инфекциите на пикочно-половата система е събирането и транспортирането на биологичен материал.

Основните правила за вземане на материали от жените:

 • материалът се събира не по-рано от час след уриниране;
 • Отделя се от уретрата и се събира със стерилен памучен тампон;
 • Ако материалът не може да се получи, тя се въвежда в уретрата тънък стерилен "уретрата" тампона до дълбочина от 2-4 см, внимателно го върти в рамките на 1-2 секунди, се отстраняват, поставят се в специална транспортна среда и се транспортира до лабораторията.

Основните правила за събиране на материали от мъже:

 • материалът се събира не по-рано от 2 часа след уриниране;
 • поставете тънък стерилен тампон в уретрата на дълбочина от 2 до 4 см, леко го завъртете за 1-2 секунди, извадете го, поставете го в специална транспортна среда и го донесете в лабораторията.

С тропични и хронични форми на уретрит материалът за изследване може да бъде получен чрез внимателно изстъргване от слуз на предната уретра с лъжица Folkman.

Bacterioscopic метод изследване включва освобождаване от уретрата, използвайки оцветяване (Грам, Romanowsky-Giemsa и др.) И за откриване на микроорганизми (предимно gonococcus) и протозои. За откриване на трихомонии, изследване на нативни лекарства

Този метод ни позволява да идентифицираме в допълнение към микробите и протозоите клетъчни елементи - левкоцити, епителни клетки, както и различни версии на асоциации на микроорганизми. В допълнение към откриването на директните патогени на уретрит, това също е показано чрез откриване на 5 или повече полиморфонуклеарни левкоцити в областта на зрението.

Бактериоскопичният метод не само позволява да се установи наличието на инфекциозен процес в уретрата, но помага да се определи нейната етиология, както и по-нататъшни тактики за управление на пациента. При липса на признаци и симптоми на уретрит или полиморфонуклеарни левкоцити в случай на бактериоскопски преглед, прилагането на терапевтични и понякога допълнителни диагностични мерки се отлага.

В клиничната практика за диагностициране на гонореята, в допълнение към бактериоскопския метод, се използват бактериологични методи, по-малко имунофлуоресцентни, имунохимични и серологични тестове. При бактериоскопия на петна от уретрата откриват грам-отрицателни диплокоци. Разположен вътреклетъчно, характеризиращ се с полихромазия и полиморфизъм, както и наличието на капсула. Бактериологичното изследване се състои в изолиране на чистата култура на гонококус върху месо-пептонов агар.

Диагнозата на трихомониазния уретрит се основава на клиничните признаци на заболяването и на откриването на трихомонади в тестовия материал. За тази цел се извършва бактериоскопията на небоядисан пресен препарат и изследването на Gram оцветения препарат, по-рядко се извършва бактериологично изследване, като се използва твърда хранителна среда.

Диагнозата на гарнерелозния уретрит се основава на бактериоскопско изследване на нативни лекарства, както и на препарати, оцветени от Gram. При естествените препарати се откриват плоски епителни клетки, на повърхността на които е прикрепена градинарла, което им придава характерен вид. Това се счита за патогономичен знак на градинарла. За цитологично модел в оцветени петна се характеризират с индивидуални, разпръснати левкоцити в зрителното поле, значително количество малки Грам-отрицателни пръти, разположени на епителните клетки на.

Клиничните прояви уретрит в които проявяват различни изпълнения стафилококи, стрептококи, Ешерихия коли, ентерококи и някои други опортюнистични микроорганизми са зависими от локализация на патологичния процес, и не могат да бъдат разграничени от инфекции, причинени от други патогени. В тези случаи се счита, че многократна проба от урина е задължителна. Бактериологични методи позволяват да се определи броят на патогени в 1 мл прясна урина, техните видове и видове членство и чувствителност към антибиотици.

Клиничните методи включват също уретроскопия, която е показана за изясняване на природата на лигавицата на уретрата, усложнения на простатит, везикулит и др.

Основните принципи на диагностицирането на хламидиалната инфекция са същите като при други бактериални заболявания. Процедурите за изпитване включват:

 • директна визуализация на агента в клинични проби при оцветяване с бактериоскопичен метод;
 • определяне на специфични хламидиални антигени в клинични проби;
 • директна изолация от тъканите на пациента (бактериологичен метод):
 • серологични тестове, при които се определят антитела (демонстриране на променящи се титри);
 • определяне на специфични хламидиални гени в проби от клиничен материал.

Бактериоскопичният метод за откриване на хламидия включва идентифициране на морфологичните структури на хламидиите в засегнатите клетки. В момента се използва рядко поради ниска чувствителност (10-20%).

За да се открие бактериоскопия в клинични проби от хламидни антигени, могат да се използват както директни, така и индиректни методи за имунофлуоресценция. При директна имунофлуоресценция лекарството се третира със специфични моно- или поликлонални антитела, белязани с флуоресцеин. При непряк имунофлуоресцентен метод препаратът първо се третира със серум, съдържащ небелязани анти-Chlamydia антитела и след това с антифлуоресцентен серум. Преглеждането се извършва с флуоресцентен микроскоп. Чувствителността на това бактериоскопично изследване е 70-75% за цервикалната слуз при жените и 60-70% за остъргване на уретрата при мъжете.

Бактериологични метод за диагностициране на инфекция Chlamydia базата на изолиране на Chlamydia тестов материал чрез инфектиране на първични или непрекъснати клетъчни култури, тъй като хламидия не пролиферират в изкуствена среда. По време на отглеждането патогенът се идентифицира и се определя антибиотичната чувствителност. Методът за диагностична изолация на хламидиите в клетъчната култура може да бъде използван през целия период на заболяването, с изключение на периода на антибиотична терапия и в рамките на един месец след това. Въпреки това, понастоящем този метод се използва главно при контрола на лечението за откриване на хламидии, способни да извършват пълен цикъл на развитие. Чувствителността на метода варира от 75 до 95%.

Методите за серологична диагностика на хламидиите се основават на определянето на специфични антитела в кръвния серум на пациенти или които са претърпели хламидиална инфекция. Серологичните тестове за определяне на IgG в серума са информативни за генерализирани форми на инфекция, както и в случаите, когато заразените органи не са достъпни за директен преглед (например тазови органи). Когато локализиран урогенитална инфекция информационен проучване на местния имунитет (в цервикалната слуз при жените, простатата и семенната плазма при мъжете в тайна). В проучването на стерилните двойки, IgA в тези среди е по-информативен, отколкото в изследването на серума. Въпреки това, IgA се появява в тези среди известно време след началото на възпалителния процес и затова тези тестове не са подходящи за диагностициране на остра хламидиална инфекция. 

Местна имунитет (IgA в секрети) относно значението на цяло сравними с тези на хуморален имунен отговор (IgG в серума) при жените и статистически не същите хора, очевидно се дължи на наличието на кръв-тестис бариера. Серологични тестове не трябва да се използват като проучване за контрол на лечение, тъй като титрите на антителата остават достатъчно големи, за няколко месеца след лечението. Те обаче са информативни за диференциалната диагностика на хламидиите. Особено висока стойност на този метод в хронична асимптоматични хламидиоза на тазовите органи. Чувствителността и специфичността на такива системи за изпитване за откриване на антитела срещу хламидии е не по-малко от 95%.

Нуклеинова киселина методи на амплификация (ДНК) диагностични методи се основават на взаимодействието на комплементарни нуклеинови киселини, която позволява почти 100% точност идентифициране на нуклеотидната последователност в гените на желания микроорганизъм. От многобройните модификации на този метод в клиничната практика, PCR е широко използван. За диагностицирането на инфекцията с хламидии чрез амплификация на нуклеинова киселина е подходящ всеки материал от тъканен произход. Голямо предимство на метода е възможността за изследване на материал, получен чрез неинвазивен метод, например, изследване на първата част от сутрешната урина. Трябва да се отбележи, че при мъжете това проучване е по-информативно, отколкото при жените (по-добре е да се използват цервикални екземпляри).

Определянето на нуклеинови киселини от хламидията не трябва да се използва като контрола на лечението, тъй като е възможно да се определят фрагменти от нуклеинови киселини на нежизнеспособни микроорганизми в рамките на няколко месеца след лечението. Както е отбелязано по-горе, за тази цел трябва да се използва диагностичен метод за култура. Предимството на PCR е способността да се открива широк спектър от патогени в една клинична проба, т.е. Да получи пълна информация за наличието на всички патогени в изследваното клинично изпитване (Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Ureaplasma parvum и Ureaplasma urealyticum). Същевременно трябва да се помни, че използването само на метода на молекулярната биологична диагностика не може да се счита за гаранция срещу получаването на погрешни резултати. Високата чувствителност на PCR налага строго да се спазват специалните изисквания за работния режим на лабораторията.

По този начин, основните методи за диагностициране на уретрит, причинени от N. Gonorrhoeae, са изследванията на културата и метода на амплификация на нуклеинови киселини и за уретритите, причинени от S. Trachomatis. M. Genitalium, U. Urealyticum, вирус херпес симплекс тип 1 и тип 2 - метод за амплификация на нуклеинови киселини.

trusted-source[19], [20], [21]

Какво трябва да проучим?

Към кого да се свържете?

Лечение уретрит

Лечението на уретрит най-напред трябва да бъде етиотропен и патогенен. За разлика от други урологични заболявания в лечението на бактериални и вирусни уретрит много това зависи от епидемиологични мерки за рехабилитация на избухване повторна инфекция, които могат да предизвикат сексуална партньор, ако те не се третират по същото време.

При микробиални форми на уретрит етотропната терапия е възможна само при бактериологично откриване на патогена. Вирусният неспецифичен уретрит се лекува с чувствителност на патогени. Когато терапията с кандидоза уретрит трябва да бъде противогъбична. При метаболитен неспецифичен уретрит трябва да се вземат предвид етиотропичните мерки за елиминиране на метаболитните нарушения (фосфатурия и оксалурия, уратурия, цистинурия). Травматичният и "туморният" уретрит могат да бъдат излекувани чрез елиминиране на етиологичните фактори, т.е. Травма и тумор.

Патогенетични терапия е да се премахне уретрит и други анатомични фактори, предразполагащи към развитие на болестта. Сред тях - стриктурата на уретрата, гнойни заболявания на индивидуален лакунарен zhelozok намира в субмикозен слой на пикочния канал и valvulae ямки navicularis в висящия част на уретрата при мъжете, при жените - разгрома на лакунарен инсулти и големи жлези вестибюл. Патогенетични и трябва да се разглеждат като мерки, насочени към повишаване на имунореактивостта на организма, което може да бъде общо или специфично.

Терапията на неспецифичен уретрит трябва да бъде обща и локална. Използването на определен вид лечение зависи до голяма степен от фазата и стадия на заболяването. В острата фаза, общите методи на терапия трябва да преобладават или да бъдат единствените; В хроничната фаза на заболяването може да се добави локално лечение.

Лечение на неспецифичен уретрит

Лечението на неспецифичен уретрит се разделя на:

 • медикаменти;
 • оперативно;
 • Физиотерапия.

Уретрит бактериален антибиотик терапия се провежда целесъобразно с оглед на чувствителността на микроорганизъм изолира предпочита при coccal флора полусинтетични пеницилини и цефалоспорини, при неотрицателни флора - аминогликозиди и флуорохинолони. Необходимо е да се вземе под внимание някои тропициди на тетрациклини и макролиди към мъжките полови органи. Изборът на лекарства за лечение на неспецифичен уретрит трябва да вземе предвид възможността от нитрофурани, особено фуразолидон. Те са доста активни по отношение на най-простите трихоманади. Най-големи трудности възникват при лечението на стафилококов уретрит, когато има бактерии, устойчиви на всички антибиотици и химиотерапия. Такива пациенти, лекувани показва стафилококова токсоид, стафилококов у-глобулин (човешки имуноглобулин antistaphylococcal), се прилага интрамускулно, и в своята неефективност автоваксина трябва да получават и се поставят два пъти.

При синдрома на Рейтър, когато увреждането на ставите е толкова тежко. Които водят до развитие на анкилоза, е показана глюкокортикоидна терапия. Прилагайте също лекарства, които подобряват микроциркулацията (дипиридамол), НСПВС (индометацин, диклофенак и др.).

Антибиотичното лечение на хронично възникващи форми на уретрит трябва да се допълни с методи на неспецифична имунотерапия.

Възможно е да се предписват пирогенни и тъй като всички пациенти с уретрит обикновено се лекуват амбулаторно, ежедневното му приложение е възможно в една дневна болница в поликлиника. Вместо пирогенен, можете да използвате prodigiozan интрамускулно.

Неспецифичното имунологичен лечение на хроничен уретрит може да бъде допълнен чрез въвеждането на екстракт на простатата (prostatilen) 5 мг, разтворени в 2 мл стерилен изотоничен разтвор на натриев хлорид или 0.25% разтвор на прокаин интрамускулно един път на ден за 10 инжекции, с възможност за повторение над 2- 3 месеца

В хроничната фаза на уретрит и рядко при подостри, понякога се препоръчва локално лечение на уретрит. Когато се прилага в уретрата на наркотици трябва да се забравя, че благодарение на добрата васкуларизация Субмукозна неговата лигавица има значителен капацитет на засмукване. Измиването на уретрата се извършва с разтвори на нитрофурал (фурацилин) 1: 5000. Живачен оксицианид 1: 5000, сребърен нитрат 1: 10000, protargola 1: 2000. Наскоро накапването в уретрата и промиване с стомана за производство на 1% разтвор или dioksidina miramistinom и хидрокортизон 25-50 мг в глицерол или вазелин масло. Въпреки това, отношението към местното лечение трябва да бъде ограничено.

Препоръчително е да се проведе комбинирано лечение на уретрит, който трябва да включва физиотерапевтични методи (ултразвукова експозиция, диатермия, антибиотична електрофореза, горещи вани и др.). Физиотерапията е особено показана за усложнения (простатит, епидидимит). При лечението на неспецифичен уретрит, полов акт, употребата на алкохолни напитки, подправки и пикантни подправки са забранени.

Хоспитализацията на пациенти с уретрит е показана при развитието на усложнения (остър задържане на уриниране, остър простатит, епидидимит, епидидоморхит, остър цистит и др.).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.