^

Здраве

Мази от розово лишей

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Pink зостер (Pink питириазис лишей Gibert) е често срещано заболяване на кожата, с характеристика до един сантиметър диаметър, множество бледорозови люспести петна и майчината плака.

Причиняващият агент на заболяването не е дефиниран. Предполага се, че става въпрос за херпесен вирус от тип 6 или тип 7, е възможно инфекциозно-алергичен генезис. Розовият лишей има сезонен характер (пролетта-есента), често засяга хората срещу вирусни заболявания, при които защитните функции на имунната система отслабват. Децата и възрастните до 40-годишна възраст имат по-голяма вероятност да развият розово питириаза. При жените появата на розови лишеи се среща по-често, отколкото при мъжете. Продължителността на заболяването е от 1 до 6 месеца. За да се избегне патогени процес връзка по време на лечението розов лишей се използват обичайно използвани антибиотици и мехлеми, кремове, емулсии, съдържащи в състава си антибактериални лекарства широкоспектърни.

Във всички случаи, ако е необходимо подозрение за появата на лишаване на Жибера, консултирайте се с дерматолог.

При продължителен и тежък ход на заболяването пациентите се предписват с мехлем с кортикостероидни хормони. За да се елиминират алергичните прояви в розовата питириаза, се препоръчва да се предписват антихистаминови лекарства, които се приемат под формата на таблетирани или напускащи форми на освобождаване.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Дозиране и администриране

Най-често използваните лекарства при лечение на розовата питириаза са:

Олелетринен маз. Лекарството се използва при лечението на дерматологични инфекции с различен произход и също е основното лекарство при лечението на отнемането на Жибера. Антибактериален получаване на широк спектър oletetrin (олеандомицин + тетрациклин) има положителен ефект за предотвратяване и премахване на допълнително закрепване на бактериална флора до несъвършена петна.

В процеса на употреба, като страничен ефект, кошерите са възможни. Основните противопоказания за използването на oletetrine маз са: периодът на бременност и възрастта на децата под 8 години. Цикълът на терапията трае не повече от 14 дни.

Ацикловир. Антивирусен агент. Прилага се външно. В аптеките се продава без рецепта. Използва се в терапията на повечето инфекциозни дерматологични патологии, вероятно вирусна етиология.

Противопоказанията са повишена чувствителност към активните съставки на лекарството. Ацикловир трябва да се лекува със засегнати зони на кожата 5 пъти на ден. Цикълът на терапията трае от 7 до 14 дни.

Хидрокортизон мехлем. Активната съставка е глюкокортикоидни хормони. Има анти-едематозни и противоексудативни свойства. Намалява възпаление, сърбеж. На площ, засегната от розово лишаване се прилага два пъти на ден. Продължителността на лечението не трябва да надвишава 14 дни.

Синалир. Мехлемът има антифлогични, антистимудативни и антиалергични свойства. Необходимо е да се прилага върху засегнатите зони на зоната на кожата на Жибера 2 или 3 пъти на ден. Времето на терапията се определя от лекаря в зависимост от тежестта на заболяването.

Преднизолон мехлем. Основната активна съставка са глюкокортикостероидните хормони. Има антифлогични свойства и свойства за заздравяване на рани. Препаратът се третира с петна от розова питиариаза два или три пъти на ден. Цикълът на терапията е не повече от 14 дни.

Мехлем Lorinden A. Синергетична подготовка. Той съдържа глюкокортикостероиди и фенолна киселина. Той има антифлогични, анти-едематозни, антиалергични ефекти. Loriden A значително намалява проявите на еритродермата. В началния стадий на лечение на засегнатата област на кожата, мехлемът се прилага два пъти или три пъти дневно. При намаляване на размера и броя на плаките честотата на лечението се понижава до два пъти дневно. Максималната продължителност на лечението е 14 дни.

Мехлем Флуцин. Основната активна съставка е глюкокортикоидни хормони. Елиминира проявите на еритродермата върху повърхността на кожата, покрита с лишейни плаки. Мехлемът има антифлогични и антипуритични ефекти. Прилагайте на розови засегнати участъци от кожата два пъти дневно за не повече от 14 дни.

Паста Ласара. Активните съставки са фенолна киселина и цинк. Комбиниран антисептик. Мехлемът има антибактериален, антифлогичен и изсушаващ ефект. Деколират плаки от розово лишене, от които цветът на кожата става по-равномерен. Нанасяйте лекарството веднъж или два пъти на ден. Паста Lassara може да се комбинира с хормонална терапия.

Циндол. Това е суспензия (болт), чието активно вещество е цинк, което има бактерицидно свойство и ефект на сушене. Синдол има антифлогични, антиалергични и антибактериални ефекти. Суспензията се прилага върху лишейните плаки 2-3 пъти на ден.

Родоксол маз. Комбинирано лекарство с антифлогични и антибактериални свойства. Мехлемът се прилага върху засегнатите области на кожата, от 1 до 3 пъти на ден. Продължителността на лечението е от 7 до 21 дни.

Цинк маз

Позовава се на дерматопротективните агенти. Цинковият маз има омекотяващи и защитни ефекти, противовъзпалителни, анти-ексудативни и изсушаващи ефекти.

Активното вещество е цинков оксид; помощно вещество - мек бял парафин или вазелин.

10% цинк маз се произвежда в кутии и епруветки.

Fakrmakodinamika. Наличието на цинков оксид определя защитните и сухи свойства на лекарството. Синергизмът на активния компонент компонент и вазелин създава физическа бариера образува защитен изолация на кожата, което намалява влиянието на дразнещи агенти и предупреждение нови лезии в лезията.

Показания за употреба са следните дерматологични заболявания: розови лишеи, екзема, пиодермия, дерматит, интертриго, рани под налягане, изпотяване.

Unguentum Zinci се използва изключително външно. Нанесете тънък слой, два или три пъти на ден върху чистата кожа. В зависимост от динамиката на терапията и естеството на хода на заболяването, продължителността на цикъла на лечение с цинков маз се определя от лекаря поотделно.

Лекарството се понася добре. Предозирането в случай на прекомерна употреба не се открива. Страничният ефект, който се получава при продължителна употреба, е дразнене на горния слой на епидермиса. При свръхчувствителност към лекарството Unguentum Zinci, алергични прояви под формата на сърбеж, парене, зачервяване, обриви в областта на приложение на мехлема. Всички нежелани ефекти на лекарството са изчезнали след преустановяване на употребата. Избягвайте контакт с мехлем в очите. Забранено е прилагането на лекарството за откриване на заразени повърхности на раната.

Цинковият маз е противопоказан при остри ексудативни лезии на различни слоеве на епидермиса, както и с повишена чувствителност на тялото на пациента към съставките на лекарството.

Взаимодействието с други лекарства и алкохол не е проучено. Няма данни за влиянието на Unguentum Zinci върху фармакокинетичните и фармакодинамичните характеристики на други лекарства и съставки на лекарства.

Условия на съхранение - на място, защитено от директна слънчева светлина при температура на въздуха, която не надвишава 15 ° C. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Взаимодействието с други лекарства - не е идентифицирано.

Срокът на годност е 70 месеца. Не се препоръчва прилагането на цинков маз след изтичане на срока на годност. Датата на производство и краят на съхранението са посочени на опаковката.

trusted-source[11], [12], [13]

Сяра мехлем

Елиминира огнищата на възпалението и има антисевдоративен ефект. Фармакопея маз може безопасно да се използва при деца под два месеца, както и при жени по време на бременност или по време на кърмене, т.е. При такива групи пациенти, които са противопоказани на мощни лекарства.

Характерна черта на "Sulphur Masti" е, че употребата му не причинява суха кожа. Това се случва много рядко. Unguentum sulfuratum е почти напълно безопасен.

Основните нежелани реакции могат да се проявят като алергични прояви - обрив и сърбеж в областта на приложение. Противопоказанието за употребата на лекарството е повишена чувствителност към неговите съставки.

Серният маз е разрешен за лечение на розови лишеи при жени по време на бременността. Използването на лекарството е разрешено след назначаването на лекар. Употребата на мехлема също има отрицателна страна: препаратът има специфична миризма, която може да оцвети леглото и бельото. По време на терапията е по-добре да използвате дрехи втора употреба и стари легла.

Начин на употреба. Лекувайте засегнатата област, с изключение на скалпа, с 2 до 3 пъти периодичност, докато лихените плаки изчезнат напълно.

Фармакокинетика. Веднъж на кожата, съставките на сяровия мехлем влизат в контакт с вещества от органичен произход, образувайки различни сулфиди, които имат антимикробни и антифлогични действия. Благодарение на сулфидите, които имат ефект на заздравяване на раните, се стимулира възстановяването и възстановяването на целостта на увредените зони на кожата.

Маз се произвежда в банки от тъмно стъкло от 25 g или в епруветки от 40 g, с процентно съдържание на активно вещество - 10% и 33,3%.

Съхранява се стандартно - извън обсега на деца, тъмни и прохладни (15 о С) в оригиналната опаковка. Не излагайте на замръзване.

Срок на съхранение - 24 месеца. Не се препоръчва употребата му в края на срока на годност. Датата на производство и крайната дата на употреба са отбелязани върху оригиналната опаковка.

Мазен от розово лишава децата

За лечение на розовата питириаза при деца често се използват мехлеми с глюкокортикоиди: флуорокорт, флуцин, хиоксизон. Преди да се прилагат различни лекарства, е необходимо да се потърси консултация с педиатър или детски лекар. Лекарят ще може да оцени тежестта на хода на заболяването и да предпише адекватна терапия. С неусложнения курс от розови лишеи може да не се нуждаете от специално лечение. За предотвратяване на болестта е необходимо постоянно да се укрепва имунитетът на детето и да се спазват правилата за лична хигиена. Ще бъде полезно за втвърдяване, физически упражнения, ходене на открито. Необходимо е пълноценно, навременно и навременно хранене.

Употреба Мехлеми от розово лишаване по време на бременност

Ако се открият първите признаци на заболяването, незабавно трябва да се свържете с дерматолог. Методите, методите и средствата за терапия се избират от специалист в зависимост от вида на потока и степента на пренебрегване на процеса. За да премахнете дразненето и сърбежа, предписани антихистамини, одобрени през гестационния период. При липса на заплаха за живота и здравето на нероденото дете се препоръчва:

Назначаването на витамини, витаминови комплекси и използването на антифлогични мехлеми; Най-доброто лекарство в този случай ще бъде ходенето на чист въздух, доброто настроение, положителните емоции и правилното хранене.

Ефективен маз от розови лишеи

С розовите лишеи можете да използвате доста мазинови форми на лекарства, разпространявани във фармацевтичните вериги. Ефективни са лекарствата, които имат свойства, които блокират освобождаването на хистамин. В края на краищата, с отнемането на Жибера, това е хистамин, който причинява сърбеж.

По време на лечението на това заболяване се използват суспензии, мехлеми, гелове, кремове, чиято активна съставка са кортикостероидни хормони (хидрокортизон и преднизолон).

При пренебрегвани форми на розови лишеи се използват антибактериални средства за предотвратяване на прикрепването на бактериална инфекция.

Освен това, при лечението на розовата питириаза, приемът се предписва в антихистамини:

  • "Suprastin"
  • «Кларитин»,
  • лоратадин
  • Zodak "
  • "Erius".

В допълнение, дерматолозите препоръчват имуностимуланти и витаминови комплекси на пациентите, които позволяват на тялото да се бори с инфекциите по-ефективно.

trusted-source[14], [15]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Мази от розово лишей" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.