^

Тийнейджъри

Считаются самой сложной возрастной группой. А вы знаете, почему? Да потому что возраст этот переходный – из периода детства подростки уже вроде бы вышли, а до юности еще не дошли…

В период с 11 до 15-16 лет в организме идет перестройка, обусловленная началом полового созревания. Эндокринная система подростков находится в нестабильном состоянии, и все железы внутренней секреции, особенно щитовидная железа и гипофиз, работают в усиленном режиме. Это обеспечивает физическое и половое развитие организма, но нередко сказывается на работе основных органов и самочувствии подростка.

Родители должны иметь в виду, что подростки чрезвычайно склонны к эмоциональной нестабильности и депрессивным состояниям, которые могут приводить к развитию многих хронических заболеваний.

Агресивно поведение на юношите

Агресивното поведение на подрастващите нараства все повече и повече всяка година и се проявява. В същото време самото младо поколение страда от това.

Период на пубертета

Характеристиките на периода на пубертета се различават при момчетата и момичетата, но основата на този етап на живота е един механизъм. Обикновено процесът на физическо и сексуално развитие протича синхронно.

Корекция на агресивното поведение при деца

Когато коригираме агресивното поведение на детето, първо трябва да си припомним едно просто нещо: агресията е нормална емоция, която е присъща за всички в една или друга степен. Това е инстинктивна форма на поведение, без която е невъзможно самозащитата и оцеляването.

Юношество

Юношеството е период, започващ на около 10-годишна възраст и продължаващ до края на възрастта на училищна възраст или до 21-годишна възраст, през който децата са изложени на значителни физически, интелектуални и емоционални промени. Помощта на детето да мине през този период не е лесна задача както за родителите, така и за здравните специалисти.

Какво е опасно тинейджърска липса на сън?

Проблемите със съня при юношите се решават. Трябва само да се включите в този процес, както на самите родители, така и на подрастващите.

Тийнейджърски алкохолизъм - как да защитите детето си?

Алкохолът е един от най-често срещаните методи за облекчаване на стреса за тийнейджъри. Бързо, лесно и евтино - това са основните причини, поради които тийнейджърите могат да вземат изстрел. Юношески алкохолизъм ... Изследванията показват, че около половината младежи и старши ученици пият алкохол всеки месец и 14% от тийнейджърите са в състояние на интоксикация поне веднъж месечно. Почти 8% от тийнейджърите, които пият алкохол, казват, че могат да пият пет или повече алкохолни напитки подред.

Четирите най-очевидни грешки, които родителите направиха в разговор с тийнейджър

Да разберем за грубите грешки на родителите при разговор с тийнейджърите.

Родителите знаят ли кога те лъжат тийнейджърите?

Карън Бойнсшедер от университета в Уисконсин Медисън написа статия, озаглавена "Правете каквото ви харесва, но не ми лъжете". Тя установила, че въпреки че всички ученици от гимназията понякога са излъгали родителите си, само една трета от родителите са знаели за това. Още по-изненадващо е, че много родители знаеха или подозираха, че юношите лежат в мнозинството. Но не и тяхното дете, помисли си. Родителите знаят ли кога те лъжат тийнейджърите?

Как да разпознаем и спрем емоционалния глад на тинейджъра?

Ние не винаги ядем само за да утолим глада. Често се храним за комфорт, облекчаване на стреса или активно поемаме нещо вкусно като награда. За съжаление, емоционалният глад не решава емоционални проблеми. Тийнейджър често прибягва до храната като най-лесният начин да облекчи стреса. И след това, след няколко дни, той се чувства по-зле.

Прости съвети за здравословно хранене на тинейджърите

Тийнейджърите много често седят на диета, страдат от недостатъците на тази диета ... И все още се подобряват или, обратно, се лекуват по-късно за анорексия. Здравословното хранене на подрастващите не е лишаване от храната, която обичат. Здравословно хранене означава да се чувствате страхотно, да натрупате повече енергия, да стабилизирате настроението си и да бъдете здрави. Тийнейджърът може лесно да разшири своя избор на храни и да се научи как да поддържа вкусна, здравословна диета.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.