^
A
A
A

Предотвратяването на инфаркта ще помогне на симулаторите

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 12.04.2020
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

31 May 2016, 11:00

Според учените, с различни заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, упражненията върху симулатори, които помагат да "помръдват" мускулите, ще помогнат за намаляване на риска от смърт. В медицинския изследователски център на медицинското училище в Калифорния, екип от специалисти използва нова техника, която помага да се оцени плътността на тъканите по-точно. Преди това се измерва съпротивлението на тялото на електрически ток, сега учените са използвали двойна рентгенова абсорбциометрия. Също така изследователи от Медицинската гимназия анализират данните от 1999-2004 г., в които са отбелязани промени в здравето, храненето на повече от 6 хиляди души със сърдечно-съдови заболявания.

Всички участници, учените са разделени на няколко групи в зависимост от състава на тялото (постно, пълен, надут и така нататък.), Всички учени са идентифицирани четири вида мускулна съотношение / мазнини и в резултат на това е установено, че хората с високи нива на мускулна маса и малко количество мазнини по-малко вероятно е да умрат от сърдечно-съдови заболявания.  

Общоприето е, че рискът от смърт в случаи на неврологичен, сърдечно-съдов, захарен диабет се увеличава с излишък от ИТМ, т.е. Със затлъстяване, но през последните десетилетия учените разкриха, че в реалния живот в критични ситуации пълните хора имат повече шансове да оцелеят. Това явление обикновено се нарича "парадокс на затлъстяването", т.е. С голям ИТМ, рискът от смърт е значително намален, за разлика от популярното вярване.

Изследване на калифорнийските експерти потвърждава, че е по-важно здравето да поддържа мускулната маса (упражнения, отидете в гимнастически салони и т.н.) и изобщо да не губите допълнителни килограми с различни диети.

В Харвардския изследователски център учените са проучили и фактори, които влияят върху продължителността на живота, и са установили, че природната среда спомага за удължаването на живота с 12%. Според специалистите в града хората имат по-висока смъртност от рак и респираторни заболявания, докато хората, живеещи извън града, умират от тези заболявания много по-рядко. Според учените селските хора водят по-активен начин на живот и са защитени от шумово замърсяване, което също влияе върху продължителността на живота. Природата помага да се предотврати развитието на депресия и да се подобри психическото благосъстояние, преди всичко тя е свързана с изолация (в сравнение с градските жители, хората в селските райони са повече в контакт с природата, отколкото с хората).

Трябва да се отбележи, че далеч от градския шум, в провинцията, в страната и т.н. Човек възстановява не само физическото, но и психическото състояние, но в Харвард бяха изненадани колко много живот върху природата засяга човек.

Според Питър Джеймс, един от авторите на изследването, отдихът на открито подобрява психическото състояние, но животът в "зелени" условия спомага за удължаването на живота. Ето защо е изключително важно да обърнем дължимото внимание на градинарството и да създадем по-здрави места за обитаване на хората. Растенията не само помагат за улавяне на въглероден диоксид, но и за смекчаване на последиците от изменението на климата и за намаляване на вредните въздействия на канализацията.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.