^

Здраве

Болести на сърцето и кръвоносните съдове (кардиология)

Серозен перикардит

Възпалението на фиброзната торбичка около сърцето (перикарда), при което преобладаващият симптом е образуването и натрупването на серумен ексудат (излив) в него - серозна течност, се диагностицира като серозен перикардит.

Фиброеластоза

Терминът "фиброеластоза" в медицината се отнася до промени в съединителната тъкан на тялото, покриваща повърхността на вътрешните органи и кръвоносните съдове, поради нарушение на растежа на еластичните влакна.

Лечение на атеросклероза на каротидните артерии

Статините понижават нивата на холестерола, като по този начин намаляват коронарната смъртност. Противопоказания за прием на статини са: бременност, остра чернодробна или бъбречна недостатъчност, алергии, детска възраст

Атеросклероза на каротидните артерии

Сред многобройните съдови заболявания, атеросклерозата на каротидните артерии е доста често срещана. Това е хронична патология, придружена от нарушение на метаболизма на холестерола и може да доведе до животозастрашаващи усложнения. Р

Фибринозен перикардит

Различни патологии на сърдечно-съдовата система могат да бъдат усложнени от такова нарушение като фибринозен перикардит. Такова усложнение изисква незабавно изследване и лечение, което е необходимо, за да се предотврати по-нататъшното развитие на други сериозни последици.

Атеросклероза на коремната аорта и нейните клони

Атеросклерозата на коремната аорта е хронична патология. Заболяването се характеризира със специфична лезия на съда, пролиферация на съединителна тъкан на фона на мастна инфилтрация на вътрешната стена, което обикновено води до органни и общи нарушения на кръвообращението.

Тромбоза на кавернозния синус

Тромбозата на кавернозния синус се счита за рядко заболяване и в същото време доста опасно, тъй като съществува значителен риск от разпространение на възпалението в областта на мозъчните структури. 

Кардиалгия

Когато се усетят болки, които са локализирани от лявата страна на гръдния кош - където се намира сърцето, тогава при контакт с лекар кардиалгия ще бъде посочена в медицинския доклад.

Перикарден излив

Перикардният излив е по -често следствие, а не основна причина: болестта се развива в отговор на съществуващ полисерозит или друга патология, придружена от лезия на перикарда.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.