^

Здраве

Извадка от Нечипоренко

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Процесът на Nechiporenko е един от начините за определяне на възпалителното заболяване на пикочната и бъбречната система. Почти всички хронични и дори по-остри форми на такива заболявания предполагат метод като теста Nechiporenko.

Тази техника е разработена от изключителен учен, хирург, уролог Nechiporenko Александър Захарович. Като лекар Nechiporenko става известен във връзка с успешните операции, свързани с бъбречната и пикочно-половата система.

Почти през целия си живот Nechiporenko учи рак на пикочните органи, и пиелонефрит. Освен това, той е въведен в клиничната практика ефективен метод за диагностициране на образуваните елементи в урината - Trial на nechyporenko, Александър Z. Съветската медицина за първи път в историята се проведе цистектомия (пълно отстраняване на кисти или тумори) в пикочния мехур, следвани от "слепи" нараняване зашиване резекция.

Защо е направен тестът Nechiporenko?

Целта на този анализ е проста - възможно най-скоро и възможно най-точно да се идентифицират възможно бъбречно заболяване и да започне ефективна терапия. Точно като проба Адис - Kakovskogo в nechyporenko метод позволява да показва броя на анормални бели кръвни клетки - бели кръвни клетки, червени кръвни клетки и белтък в урината на съединенията и следователно по-точно диагностициране бъбречна патология. От nechyporenko проба позволява по-подробно в сравнение с общото, конвенционален анализ на урина, описания утайка. Като цяло, аналитично изследване често не са видими от образуваните елементи на урина замъгляване и размножаване на микроби в него.

Тестът Nechiporenko е много прост и достъпен метод, който определя количеството на най-видимите съединения в малко количество материал - урина.

Понякога пациентът не може да взема проби по други методи поради трудности при уриниране. След това един прост анализ - тест Nechiporenko може да се превърне в основна, след общи анализи, навременна, изчистена информация за лекаря и също така дава възможност да се разработи план за по-нататъшна всеобхватна диагноза.

Как се прави тестът на Nechiporenko?

Материал за лабораторни изследвания се взема по всяко време на деня или през нощта. Стандартът за анализ е вземането на проби от средната порция, обикновено сутрин. Пациентът независимо събира материала в специален чист контейнер, който преди това е извършил хигиенни процедури. Понякога, според указанията, урината може да се приема с катетър.

Какво може да свидетелства за Нечипоренко?

Точно както при други техники, при този метод съществуват граници на нормата. Всяко отклонение от тях е сигнал за това или онова заболяване. Ако белите кръвни клетки "пресекат" границите на установената норма, това означава пиелонефрит, хроничен или остър, всичко зависи от броя на белите тела. Еритроцитите, които надхвърлят прага на нормата, могат да показват сериозно заболяване - гломерулонефрит или патология на пикочните пътища, хематурия.

Процесът на Nechiporenko е използван повече от 100 години в руската медицина и е популярен метод в клиничната практика на чуждестранни лекари. Това е прост, информативен анализ, който не изисква специална подготовка, а резултатите обикновено са готови в рамките на един ден.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.