^

Здраве

Клинични проучвания

Klebsiella в изпражненията на възрастен и дете

Klebsiella е вид ентеробактерия, която е опортюнистичен патоген. Това са капсуловидни грам-отрицателни пръчици, разположени поединично, по двойки или във вериги. Те се считат за много опасни, т.к. Резистентни към съществуващи антибиотици.

Анализ на изпражненията за Helicobacter pylori

В момента Helicobacter pylori е призната за една от най-често диагностицираните инфекции, засягащи хората. Името на този патогенен микроб буквално се превежда като „спираловидна бактерия, живееща в пилоричния (долния) сегмент на стомаха“.

Повишени червени кръвни клетки в урината при жените

Повишените еритроцити в урината на жените са важен диагностичен признак, който може да показва различни патологични състояния, повишен стрес върху вътрешните органи и системи, нарушени адаптационни процеси и много други.

Простатният секретен анализ

Лабораторното изследване на телесната течност, секретирана от простатната жлеза - анализ на секрецията на простатата - е неинвазивна (безболезнена и безопасна) диагностична процедура. Този анализ ви позволява да оцените състоянието на жлезата, както и да определите заболяването на ранен етап.

Тестове за цистит: какво трябва да вземам?

Не бива да играете със здравето си, особено защото не е трудно да се диагностицира цистит. Със съществуващите оплаквания пациентът може да се обърне към терапевта си и да направи предварителна диагноза въз основа на анамнеза и лабораторни изследвания и да реши кой лекар да посети: пациент, уролог, нефролог, гинеколог, венеролог и др.

Резултати от намазване на флората: левкоцити, еритроцити, епител, слуз

Гинекологичен или урологичен мазок е изследване не само на микрофлората, която живее в нашето тяло, но и на други компоненти на вътрешната среда, които също могат да носят важна информация за диагностиката.

Бактериална и небактериална флора в намазка

Кокковата флора в намазка, чиито представители са сферични по форма, може да бъде представена във всяко богатство на нейните видове. Обикновено коките заедно с други опортюнистични и неутрални микроорганизми във вагината присъстват в общ обем не повече от 5%.

Какво показва мазилката на флората?

Резултатът от микробиологично или цитологично изследване може да бъде предаден на пациента или да бъде изпратен на лекаря, който е предписал анализа (гинеколог, уролог и др.). За записване на доказателствата е предоставена специална форма на бактериологично или цитологично изследване.

Еритроцити в урината: симптоми, ефекти, диагноза

Оплаквания от болка обикновено придружават уролитиаза, цистит, криза на пикочната киселина. В други случаи болката може да не бъде. Най-голямата опасност в този случай са туморните процеси в пикочния мехур и бъбреците.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.