^

Здраве

Изправяне на зъбите без скоби

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Усмивката е една от най-забележителните характеристики на успешните хора. Красивите, равномерни и бели зъби не се дават на всички по природа. По-рано имаше един изход - скоби, но в нашата възраст е възможно да се правят подобни зъби без много трудности. И подравняване на зъбите без скоби - иновация в денталната практика, която бързо набира скорост. Основният проблем във финансовия и времеви капацитет на човека.

Методи за подравняване на зъбите без скоби

Първият и най-известен метод за подравняване на зъбите без скоби е kapa. Приложимо за хора с малки зъбни аномалии (малък зъбен преход, намаляване или разширение на дъгата и т.н.). Капи се избират поотделно за всеки пациент и се обличат в горната част на зъбите като капачки. Благодарение на ниската цена, те намират чудесно приложение. Въпреки това, за да получите ефективен резултат, трябва стриктно да спазвате инструкциите на лекаря за носене и използване на капачката.

Керамични пластини за подравняване на зъбите при възрастни - фурнири. Прикрепен към предната част на зъбите. Те се използват и за възстановяване, избелване на зъбите. Помогнете да скриете пукнатините, визуално удължете късите зъби. Сравнително малка цена е друго предимство на фасетите.

Следното устройство е подобно на горепосоченото, но с различно име - осветително тяло. Тънки, но здрави пластини ще помогнат да се подредят зъбите само за няколко посещения на зъболекаря. Леко забележими, те се поставят върху предната повърхност на зъбите и се фиксират със специално лепило. Използването на осветителни тела не само е красива усмивка, но и естетическо удоволствие от чорапите.

Обучаващите са устройства, насочени към коригиране на запушването на деца и възрастни. Механизмът на действие се основава на отстраняването на натиска на зъбите и челюстта на човек. Много прост и напълно безболезнен метод за изравняване на оклузията при деца. Обучаващите не се нуждаят от постоянно носене в устата. Те се препоръчват за употреба през нощта и няколко часа през деня. Приложението в ранна възраст създава правилните черти на лицето, облекчава лошите навици, премахва "зъбните неравности" и прави красивата усмивка.

Цена на подреждане на зъбите без скоби

Красиви зъби, снежнобяла, усмивка "Холивуд", която всички звезди на световния спектакъл са пълни, а не само - удоволствието е много скъпо. Ето защо е по-добре да започнете да подреждате зъбите си от детството. И това е полезно и по-евтино.

Монтажът на скоби за изравняване разходи около осем хиляди гривна. Въпреки това, някои методи за подравняване на зъбите без скоби по отношение на разходите са много по-скъпи. Така че, например, прилагането на най-простата капачка ще струва 3 500 000 долара. И ако те са направени от силикон на впечатлението на устата си, цената може да достигне 8000 хиляди долара. Това са висококачествени капачки на американски фирми, произведени от специални лаборатории.

Много по-евтино по отношение на разходите е инсталирането на фурнири. Само по себе си, бърза процедура. Цената варира от 2000 до 3000 гривна. Когато се използват, има много функции, които се обсъждат отделно с зъболекаря (механични повреди, ядене на храна).

Толкова за цената ще излезе използването на осветителни тела. Зависи от стоматологичната клиника, производителя.

За всички услуги цената може да варира в зависимост от необходимостта да се заменят устройствата, ефективността на чорапите.

Прегледи за подравняване на зъбите без скоби

"Сънувах същите зъби, цялото си детство и младост. И сега, най-сетне се случи, аз си тръгнах с капа почти година и половина. Парите вървяха много добре. Но сега, с гордост и удоволствие, аз се усмихвам на всички. Първият ден от деня не можеше да мине безпроблемно през огледалните повърхности. Изумително мисля, но това е факт, дори не очаква такъв ефект "- Ярослав.

"Аз дойдох при зъболекаря и" offanarela "от цените. Мислех, че не е толкова голяма празнина да го прикривам - каза Яна.

"Никога не съм мислил, че има подравняване на зъбите без скоби. Медицината не стои неподвижна "

"Благодарение на мама и татко, не само, че зъбите по природа са добри, и всяко детство с плоча се губи. Така че сега, па-па-па!

- Опитах се с фурнирите. Първият път не е обичайно разбира се. Нещо е свързано със зъбите. И тогава свиквате с него и когато стреляте, тогава нещо липсва. Вярно е, че преди да е необходимо да инсталирате, е необходимо да излекувате зъбите, без кариес, камъни. Спретнато с тях да ядат: ядките не гаснат, семената не се смилат, бисквити и всичко, което може да се разкъсва - това е нежелателно. Но това не е най-лошото нещо. Пиенето и храната, съдържащи бои, както и силното кафе, трябва да бъдат заличени от ежедневната диета. Порцелановите фасети могат да бъдат боядисани, а вие ще трябва да ходите със зелени зъби, например. Но всичко това е оживено. И сега съм много доволен от зъбите си ", Оксана, на 33 години.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.