^

Здраве

Болести на зъбите (стоматология)

Какво да направите, ако прехапете езика си?

Понякога хората си хапят езиците. За някои това се случва от време на време, за други се случва редовно. В допълнение към алтернативните признаци, свързани с това явление, има разумно обяснение.

Сапфирени брекети

За подравняване на зъбите и коригиране на захапката се използват специални ортодонтски конструкции - пластмаса, керамика, сапфир, метални брекети.

Сиаладенит: причини, симптоми, лечение

Възпалителните патологии в хирургичната стоматология са много чести. Дори използването на антибиотична терапия не намалява честотата на лицево-челюстно възпаление и неговите усложнения. 

Дистопичен зъб

Сред многобройните зъбни проблеми има още един - дистопичен зъб, тоест локализиран неправилно (от гръцката дистопия - неправилно местоположение или липса на място) или изригнал на грешното място.

Ерозия на зъбния емайл

Една от най -честите некариозни зъбни лезии - ерозия на зъбния емайл - е постепенното и продължително разрушаване на външната защитна обвивка на зъба.

Кариес на шийката на матката

Кариесът на зъбите преди венците или шийката на матката се диагностицира, когато разрушаването на твърди зъбни тъкани засяга част от зъба близо до шията - леко стеснен преход на зъбната коронка към корена, тоест близо до самия ръб на венеца, а често дори под него.

Дистална захапка при деца и възрастни

Неправилното позициониране на горната и долната челюст с нарушено затваряне на зъбната редица е често срещан ортодонтски проблем, а най -често срещаният вид патологична оклузия е дисталната оклузия.

Мезиална захапка

Неприятният външен вид и неправилната геометрия на лицето могат да причинят много психо-емоционални проблеми. В тази статия ще говорим за характеристиките на мезиалната захапка.

Макроглосия при деца и възрастни

Непропорционално голям или необичайно широк език - макроглосия, като правило се среща при деца и се счита за доста рядка аномалия. Макроглосия обикновено означава продължително безболезнено уголемяване на езика.

Дълбока захапка при възрастни и деца

Дълбоката захапка, свързана с неправилното затваряне на зъбите, може да повлияе неблагоприятно върху функцията на дъвчене, говор, да доведе до повишена абразия на емайловото покритие и пр. При някои степени на такова нарушение лечението трябва да бъде задължително.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.