^

Здраве

Хирургия за отстраняване на ингвиналната херния

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Вродена или придобита ингвинална херния се отнася до най-разпространените болести и клинична картина, когато на вътрешните органи и тъкани в полза на физическите граници на перитонеума в областта на подкожна мастна тъкан слой. Изходната площадка е естествените отвори или слабите места в ингвиналната зона. И понякога единственият начин да се спре проблемът е операция за премахване на ингвиналната херния, с която ще се запознаем по-подробно в тази статия.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Индикации за работа

Ако не лекувате това заболяване, тогава има голяма вероятност от сериозни усложнения, които стават по-трудни във времето. Следователно, когато пациентът се обърне към лекаря, специалистът провежда преглед и ако има данни за операцията, то със съгласието на пациента го назначава.

Подобна индикация може да бъде:

 • Наранявания на хернията - тази диагноза се появява, когато част от изстискания орган се захванат с клапата на отвора. Тази ситуация е доста опасна. Тя не винаги показва голяма болка, която тече незабелязано. Понякога по време на операцията се установява, че удушените тъкани са некротични (мъртви).
 • Неправителствеността на органа, който се появи извън перитонеума. Тази клинична картина може да се развие, когато границата между тъканта на ВАС на херния и слизестата слой на ингвинална гънка се образува сраствания, които предпазват от стърчащи тялото му да се върне в естествената си място.
 • Запушване на червата, свързано със загубата на чревния тракт в херналния формен, където тя е била подложена на нарушение. В същото време, проходният участък е блокиран, което блокира движението на фекални маси през червата до ануса.

Описаните по-горе прецеденти изискват незабавно хирургично лечение.

Подготовка на

Третирането на ингвиналната херния се извършва единствено въз основа на оперативната интервенция. Други методи не осигуряват на пациента желания резултат. Но преди поставянето на пациента на операционната маса е необходимо специално обучение, чрез което е необходимо да се премине през оператора.

Преди всичко, човек преминава през пълен медицински преглед. Препоръчително е по време на интервенцията пациентът да няма други медицински проблеми:

 • Общ анализ на урината и кръвта.
 • Кръв за биохимия.
 • Анализ за инфекция.
 • Ултразвуково изследване на перитонеума - определяне на тежестта на патологията и възможността за нарушение. Това усложнение може да повлияе на хода на операцията и времето на нейното действие. При нарушение се предписва спешно хирургическа интервенция.
 • Elektrokardiogafiyu. Операцията се извършва под анестезия. Специалистът установява възможността сърцето да го прехвърли.
 • Коагулограма - определяне на нивото на коагулация на кръвта.
 • Изясняване на пълната история на пациента, съществуващи заболявания с хронична природа.
 • Получаване на информация за лекарствата, взети за периода на лечение.
 • Няколко седмици преди планираната операция трябва да се откажете от вредните навици: алкохол, никотин, наркотици.
 • Ако се назначи медицинска мярка, след това 8 часа преди началото на пациента спира да яде.
 • Пречистването на червата се извършва с клизма.
 • Няколко часа преди насроченото време се провежда курс на премедикация. Пациентът нощем приписва хапчета за сън, а на прага може да въведе наркотик аналгетик.

Въз основа на клиничната картина хирургът, заедно с анестезиолога, се определя от вида на анестезията. Той може да бъде общ, местен и регионален. Типът избор за ексцизия е повлиян от нивото на поносимост на анестезията от специфичен организъм, както и от вида на хернията и нейните параметри на размерите.

Ако пациентът има анамнеза за умствени проблеми, може да се предпишат малки дози от успокоително средство. Това ще се отпусне и ще се успокои, което е важно преди такава процедура.

Със склонността на тялото на пациента към алергични реакции се провежда предварителна антихистаминова подготовка.

Непосредствено преди ексцизията, устната кухина задължително се изследва: протезите се отстраняват от нея. Необходимо е да се отстранят контактните лещи, ако има такива.

Местоположението на рязането е обръснато и дезинфекцирано. В редица случаи лекарите обвиват краката на оператора, за да предотвратят развитието на тромбоемболични усложнения.

Има ли операция за премахване на ингвиналната херния опасна?

Много пациенти са готови да издържат на болка, да се страхуват да потърсят помощ от лекарите, а думата "операция" ги потапя в истински ступор. Първото нещо, което интересува пациента, е дали операцията за премахване на ингвиналната херния е опасна? И какви са последиците му?

Това хирургично лечение прави възможно веднъж завинаги да се спаси пациентът от "изпъкнал" проблем, който причинява болка и дискомфорт на господаря си. Неговото прилагане ще предотврати по-нататъшното прогресиране на болестта с развитието на тежки усложнения, предотвратява появата на нови огнища на ингвинална херния в тази зона.

Методите за провеждане на разглежданата хирургична интервенция са толкова остри, че няма очевидна опасност за тялото на пациента. Но операцията е операция и, надявайки се за най-доброто, човек трябва да бъде подготвен за всяко развитие на събитието.

Методи за отстраняване на ингвиналната херния

Съвременната медицина не стои неподвижна, предлагайки новаторски терапии и подобрено хирургическо оборудване, за да помогне на лекарите. Към днешна дата методите за отстраняване на ингвиналната херния, с които са въоръжени хирурзите, са както следва:

 • Разтягане на хернипластиката. При извършването на експеримента, след проучване на удивителното място за щипка, насочва червата на място и зашива краищата на херния порти с прост хирургически конци. Тази техника не е много ефективна, тъй като не елиминира напълно заплахата от изграждане на шевове и релапс на патологията.
 • По-модерна техника на ненатоварваща хернияпластика - в процеса на ексцизия, за да затваря хърнаталните порти, лекарят използва трансплантант. Това е полипропиленова мрежа, която след възстановяването на хернията се поставя върху отвора. Този подход ни позволява да предпазим пациента от повтарящи се последици. Тази техника е известна като метода на Лихтенщайн.
 • Лапароскопия - новаторска техника, която ви позволява да правите без големи разрез и, съответно, конци. В областта на слабините се прави пункция. С помощта на компютър, свързан към лапароскоп, мониторът може да следи манипулациите, извършени на монитора. Процедурата се извършва с микрохирургичен инструмент, което води до минимален дискомфорт за пациента.
 • Лазерно отстраняване на херния.

Техника на операцията

От горните звукови техники досега най-често използваната техника е действието на метода на Лихтенщайн, тъй като напречната херниопластика има доста значителни недостатъци:

 • Продължителна постоперативна болка.
 • Висок риск от повторение.
 • По-дълъг период на възстановяване.

Предимството на техниката без разтягане е, че вероятността от рецидив се елиминира, периодът на възстановяване е много по-малък и се наблюдава синдром на умерена болка.

Методът на Лихтенщайн предполага използването на синтетични полимерни материали при затварянето на херниалните порти, които имат висока степен на присаждане. Тези материали показват инерция, когато влизат в контакт с тъканите на човешкото тяло.

Последователността на интервенцията е следната:

 • Извършване на малък разрез в областта на издатината.
 • Изследване на ингвиналната стена за притискане и сраствания.
 • Ако е необходимо, адхезиите се изрязват. Ако има некротични тъкани, аз също ги изтривам (тази операция се счита за сложна).
 • Хирургът връща падналия орган на естественото му място.
 • Хернилните порти са покрити с полимерна мрежа. И като шивач, лекарят определя "полимерен капак", свързвайки крилата на прозореца, затваряйки дупката.
 • Нанася се пластове хирургически шев върху изрязаната кожа.

Използването на полимерен материал ви позволява да избягате от създаването на мускулно напрежение, докато мрежата ви дава възможност да укрепите ингвиналната стена.

Лапароскопско отстраняване на ингвиналната херния

Друг метод, който наскоро се появи на "ръцете" на лекарите, но вече е спечелил одобрението на специалисти - лапароскопско отстраняване на ингвиналната херния. Същността му е, че всички манипулации се извършват от специалист чрез малка дупка в слабините. Самата процедура отнема незначително време. Същевременно периодът на възстановяване е минимален.

По време на операцията, използвайки специална видеоонтрол, хирургът има възможност да наблюдава развитието на операцията и нейните манипулации на екрана на компютъра, към който се предава видео сигналът от камерата. Самото отстраняване се извършва с помощта на микрохирургичен инструмент, което причинява минимална вреда на организма на лицето, което се използва.

Този метод има своите плюсове и минуси, които трябва да бъдат взети предвид, преди да се стигне до съгласие за такава намеса.

Предимства:

 • Малък разрез - малък шев - малък колоиден белег.
 • Неадекватен период на рехабилитация.
 • Значително по-малко постоперативни усложнения в сравнение с операцията на групата.
 • Минимален риск от развитие на хронична болка.
 • Кратко пребиваване в болницата.

Недостатъци:

 • Лапароскопията трябва да се извършва от опитен висококвалифициран специалист.
 • Ако хирургът няма много опит с такава процедура, рискът от рецидив е висок.
 • Повече време, прекарано в операцията.
 • При късна интервенция, след лапароскопия, вероятността от повторно падане е висока.

Отстраняване на ингвиналния лазерен херния

Лазерното изпарение (или лазерното изрязване) е новаторски метод на лечение, който едва наскоро беше въведен в нашата страна, въпреки че е бил познат световна практика от 80-те години на миналия век.

Премахването на ингвиналната херния с лазер прави възможно да се избегне класическа операция, която позволява облекчаване на пациента на синдрома на болката. Терапията се провежда при локална анестезия.

Процедурата започва с насочването на иглата, през вътрешния канал, в който се вкарва кварцово влакно в ингвиналната зона. Енергията на лазера води до изпарението на течните вещества, което намалява вътрешното налягане, позволявайки "загубата" да се върне на мястото, а краищата на клапите "се слепват заедно".

Предимство на този метод:

 • Безкръвно.
 • Безболезнено в постоперативния период.
 • Висока сигурност.
 • Активността на пациента е разрешена вече 40 минути след процедурата.
 • Висока ефективност.
 • Липса на врязване, следоперативни белези и белези, което е козметично приветствано.
 • Мускулните тъкани в този случай практически не са повредени.

Отстраняване на ингвиналната херния при мъжете

Ингвиналната херния е патология, която поради особеностите на анатомичната структура е по-диагностицирана от представители на силната половина на човечеството. С развитието на това заболяване човек може да наблюдава проявата на тумор-подобни издатини, които често за кратко време се спускат в скротума. Такава клинична картина на лекар често се нарича ингвинално - скротална херния.

По това време, премахването на ингвиналната херния при мъжете става с минимални увреждания. Това дава възможност на пациента, след кратък период от време, да се върне към пълен и познат живот. Но такъв резултат може да бъде постигнат само чрез изпълнение на всички изисквания и препоръки, дадени от лекуващия лекар.

Продължителността на периода на възстановяване при всички пациенти е различна в зависимост от тежестта на патологията, избора на анестезия и метода на ексцизия.

Премахване на ингвиналната херния при жени

Поради структурата си, женският организъм е по-малко чувствителен към "агресия" от тази патология. Но има случаи на установяване на въпросната диагноза и те не са изолирани. Особено голям процент прояви се появяват в следродилния период или са свързани с възрастови промени в женското тяло.

Най-ефективното и по-често лечение на тази патология е методът на хирургическа интервенция. Премахването на ингвиналната херния при жените се извършва по същите методи, които вече са описани по-горе. Но поради физиологията на жената, до такива пациенти лекарят дава допълнителен набор от препоръки. Например при влизане в болница за хирургично лечение е желателно пациентите да имат продукти за лична хигиена, тъй като пре-оперативният стрес може да предизвика по-ранно начало на менструация.

Отстраняване на ингвиналната херния при деца

Ако детето още не е навършило 5 години и ултразвукът не показва нарушение на хернията, лечението обикновено се провежда по консервативни методи. Същността на тази терапия е постоянното носене на специална поддържаща превръзка. Ако има нарушение, има спешна операция.

След като изпълни детето в продължение на пет години, той претърпява втора проверка и ако проблемът продължава, интуиновата херния се отстранява от децата.

При отсъствие на съпътстващи усложнения, хирургичното лечение се извършва чрез един от методите, които се използват ефективно при лечението на възрастни. Изпълнението на тази операция при момчетата е малко по-трудно поради тяхната анатомична структура.

Следоперативен период

В много отношения ефективността и продължителността на периода на възстановяване се определят от вида на използваната анестезия. В случай на локална анестезия, постоперативният период ще бъде много по-малък. И след няколко часа, оперираният може да бъде освободен у дома.

При извършване на операцията под обща анестезия пациентът трябва да остане в болницата за няколко дни. Но и в двата случая, той все още трябва да посещава болницата повече от веднъж, да идва на превръзките и да се консултира с лекар.

Ако няма усложнения, пациентът се освобождава, в противен случай лекарите трябва да се борят с възникнала патология.

Амбулаторният период на постоперативно възстановяване обикновено варира от седем до десет дни. По това време преобладават леглата и диетата. Мониторингът на лекуващия лекар е задължителен. Физическите упражнения и упражнения са забранени, но това табу се отнася само за първите няколко дни на рехабилитацията. Впоследствие те ви позволяват бързо да се възстановите и да се върнете към нормалния живот.

Какво мога да направя след ингвинална херния?

Да се отговори на този въпрос е едновременно просто и трудно, защото тялото на всеки човек е толкова индивидуално. Но квалифициран специалист, който отговаря на въпроса какво може да се направи след отстраняването на ингвиналната херния, все пак образува редица аспекти, които работят за бързото възстановяване на всеки организъм.

 • Корекция на режима на хранене, както в пред-оперативния (подобрено хранене), така и в постоперативния период (с изключение на редица продукти, които са склонни да причинят несъответствие в червата).
 • Физически стрес: минимален през първите няколко дни след операцията, с постепенно увеличение.
 • Сбор от специални упражнения, които ще укрепят ингвиналните мускули, като увеличат техния тон.
 • В зависимост от тежестта на операцията и здравословното състояние на пациента (неговата история, наличието в него на хроничен характер на заболяването), лекуващият лекар може да коригира препоръките чрез разширяване на разрешени или, обратно, табу за някои от тях.

Рехабилитация след отстраняване на ингвиналната херния

Обикновено плануваната операция се провежда сутрин, а до вечерта пациентът получава първата превръзка и преглед на специалист. По време на вечерния преглед лекарят може да наблюдава незначително освобождаване от раната, което се счита за норма. Превръзките се променят ежедневно и ако няма гной, пациентът постепенно започва да се връща към обичайните напрежения за тялото си.

Рехабилитацията след отстраняването на ингвиналната херния включва спестяване на товари (не повече от три до пет килограма) в продължение на две до три седмици. Пациентът може също да бъде назначен да носи специална поддържаща превръзка (но това зависи от преценката на лекаря).

В края на този период физическата активност постепенно се увеличава. Тук и полезна превръзка (за безопасност). На определен етап се препоръчва специално разработен набор от упражнения, които да укрепват мускулите на малкия таз и да прехвърлят функциите на превръзката към тях.

Знаци и специална диета. Изборът на продукти трябва да бъде "проследяван", за да се предотврати запек, диария и метеоризъм в червата, които причиняват дискомфорт.

Ако се спазват препоръките на лекаря, рехабилитацията след отстраняването на ингвиналната херния ще продължи без усложнения и самият период на възстановяване ще бъде значително намален.

Свийте след отстраняване на ингвиналната херния

Ако имаше въпрос за необходимостта от операция, някои пациенти (предимно жени) се интересуват от размера на белега, тревожейки за козметичната страна на интервенцията. Шепът след отстраняването на ингвиналната херния (неговият размер и контур) директно зависи от метода, който е избран от лекаря за решаване на проблема.

Ако това е коремна операция, колоидната шева може да бъде до 5 - 8 см, а ако лечението се провежда с помощта на лапароскопия или лазер върху кожата в крайна сметка ще посоча малко забележими.

Хранене след отстраняване на ингвиналната херния

Храненето при лечението на много заболявания играе важна роля за възстановяването на организма. Преди операцията пациентът трябва да придобие сила, така че диетата трябва да е разнообразна, богата на витамини и минерали. Храненето след отстраняването на ингвиналната херния преследва няколко други цели.

В постоперативния период, за да се намали тежестта върху оперираната зона, човек трябва да бъде хранен по такъв начин, че да няма проблеми с изпразването. Тъй като диарията, запекът и подуване води до повишен дискомфорт и стрес на храносмилателната система, която включва червата.

През този период трябва да ядете най-малко четири до шест пъти на ден. В този пост, както и преяждане не е добре дошъл. Правилното формулиране на диетата ще направи възможно предотвратяването на усложнения в постоперативния период. В същото време рехабилитацията е много по-лесна.

Диета след отстраняване на ингвиналната херния

Един от основните хранителни елементи на следоперативния период на възстановяване е протеинът. Ето защо, диетата след отстраняването на ингвиналната херния, основно се основава на:

 • Пилешко месо.
 • Грис, особено елда.
 • Рибите предпочитат морските.
 • Морски дарове.
 • Пилешки яйца.
 • Зеленчуци и плодове, които не предизвикват повишено отделяне на газ.
 • Ниски мастни киселини.
 • Мляко с ниско съдържание на мазнини.
 • Зехтин.
 • И друг.

Протеинът е много важен "строителен елемент" на човешкото тяло. Той е този, който ще даде сила и възможност за бързо възстановяване.

Редица продукти напротив трябва да бъдат изключени от храненето на такъв пациент. Забраната на продуктите, които причиняват повишено производство на газ, диария или запек:

 • Бонбони и шоколад.
 • Бобови растения.
 • Сладки плодове и плодове.
 • Зеле (особено кисело зеле).
 • Кафе и силен чай. Можете да замените за известно време с кафе от цикория.
 • Продукти от кисело мляко.
 • Алкохолът.
 • Никотинът.
 • Необходимо е да се намали консумацията на зеленчуци.
 • Пушени ястия.
 • Печене.
 • Газирани напитки.
 • Мазна храна.
 • Кисело мляко.

Ако следвате диета, препоръчана от лекар, можете да избегнете много проблеми в постоперативния период.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13]

Секс след отстраняване на ингвиналната херния

Редица пациенти са озадачени от проблема, как да се справят с интимните отношения? Възможно ли е секс след отстраняване на ингвиналната херния? Лекарят, съветващ пациента, обикновено обяснява, че сексът в първите дни след операцията е нежелан. Те са способни да провокират появата на някои патологични и неприятни последици:

 • Постоперативната болка може да се влоши.
 • Увеличават мащаба на подпухналостта.
 • Сексът може да допринесе за появата на хематом.
 • В все още не затегнато рана може да се получи инфекция с всички последващи последствия.
 • Този процес може да предизвика кървене.
 • Водят до отклонението на шевовете.
 • Ако е извършена ненатоварваща херниопластика, вероятността за смяна на импланта.

Ако продължителността на периода на възстановяване продължава без усложнения, интимните отношения могат да бъдат възобновени не по-рано от две седмици след процедурата по възстановяване. При настъпването дори на най-малкото усложнение даден период може да бъде увеличен. В края на краищата, в този момент не трябва да позволяват засилен натиск върху засегнатата област на перитонеума, като се елиминира прекомерното напрежение.

Бандаж след отстраняване на ингвиналната херния

Медицинската превръзка е разработена от учените като средство за предотвратяване появата и растежа на хернии, както и за предотвратяване на нарушения (при наличие на падане). Съвременните методи за отстраняване на хората от тези проблеми правят възможно това без тази подкрепяща рамка. Но е по-добре да бъдете безопасни, да го прилагате, отколкото да позволите разтягане на мускулите в ингвиналната зона. След носенето на превръзка може да се премахне част от тежестта върху перитонеума, което намалява риска от усложнения и рецидиви.

Необходимото обслужване има превръзка след отстраняването на ингвиналната херния и когато пациентът започне постепенно да увеличава физическата активност, опитвайки се да се върне към обичайния живот. Благодарение на това устройство е възможно по-равномерно разпределение на външното налягане и напрежението вътре в корема, което се случва веднага щом човек се опита да повдигне товара или да преодолее съпротивлението. Този факт създава благоприятни условия за ранното заздравяване на раната.

Периодът, през който пациентът трябва да носят превръзка, се определя от лекуващия му лекар. Този параметър зависи от редица фактори: тежестта и продължителността на извършената операция, параметрите на размера на изпъкналостта, съдържанието на капачката за излизане.

Но, както беше казано по-горе, подобни мерки не са задължителни, тъй като иновационните технологии позволяват да се предпази пациентът от такива негативни последици. Следователно, въпросът за използването на превръзка по време на рехабилитацията остава на лекуващия лекар.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Товари след отстраняване на ингвиналната херния

Възрастните хора са свикнали да живеят в техния ритъм със своите натоварвания и ситуации на натиск, детето е също толкова трудно да обясни защо трябва да лъже или да седне, когато другите деца тичат около детската площадка? Следователно, въпросът за допустимото натоварване след отстраняването на ингвиналната херния е доста остър. И от това доколко точно са изпълнени препоръките на специалиста, скоростта на зарастване на раната зависи от вероятността от рецидиви и усложнения.

Обикновено лекарите препоръчват операция на пациенти с ингвинална херния да намалят физическата си активност (в първите дни като цяло е желателно да лежи повече, отколкото да се движи, но задържането на твърди легла е неприемливо). В рамките на един месец след операцията е разрешено увеличение от не повече от пет килограма, но ако болката започне да се натрупва или се появят други негативни симптоми, товарът отново трябва да се изключи и да се консултира с лекар.

След няколко седмици физическа активност, ако възстановяването е без усложнения, можете да увеличите. Но при големи натоварвания все още е необходимо да изчакате и да поддържате този режим в продължение на около една година.

Ако пренебрегнете тези специализирани съвети, е възможно да се повторите отново.

Упражнения след отстраняване на ингвиналната херния

След операцията в продължение на няколко дни, пациентът е показан мир, но след това постепенно увеличаване и правилно изчислени натоварвания трябва само да ускори възстановяването. За да се помогне на пациента да се възстанови по-бързо и да намали риска от рецидив, специалистите разработиха медицински комплекс. Упражненията след отстраняването на ингвиналната херния трябва да подобрят тонуса на ингвиналните мускули, като укрепят способността си ефективно да поддържат вътрешните органи в своето естествено положение.

Лекарите препоръчват серия от упражнения:

Първите две упражнения се извършват легнати на гърба, протегнати ръцете по тялото ви:

 • Разширете краката, за да се повдигнете над пода, като държите ъгъл от 45 градуса. Започваме да правим "ножици", пресичайки краката си и отново ги разпространяваме. Стартирането извършва три до четири подхода на крак, като постепенно увеличава амплитудата и броя на подходите.
 • Повдигаме изправени крака над пода и изпълняваме "каране на велосипед". Започнете с пет подхода.
 • Приемете позиция на всички четири. Подкрепа се извършва на лактите, чорапите и коленете. Започваме бавно, без да вдигаме единия крак, като се опираме на другия. Правим пет подхода и сменим крак.
 • Позиция - лежаща от дясната страна, крака прав, лежащи върху ръцете. Започваме бавно да вдигаме левия крак. Пети повторения, след това сменяйте крака си.
 • Скле, облегнат на десния крак, левият се простира напред, ръцете му лежат на коляното. Започваме да произвеждаме леко увисване с изправен крак. Променете носещия крак.
 • Вземете акцента, легнал надолу. Лицеви опори. Възможно е да се улесни изпълнението на упражнението, почивайки на пода не с пръстите на краката, а с коленете си.
 • Стани, сложи краката си на ширината на раменете си. Ние седим. Амплитудата им зависи от благополучието и физическите възможности на пациента.

Тези упражнения трябва да се извършват ежедневно, да слушат чувствата си. Ако има болка или друг дискомфорт, трябва да прекъснете сесията. Ако всичко върви добре, натоварването може постепенно да се увеличи.

Ако има желание да се добавят няколко други упражнения, това може да стане само с разрешение на лекаря.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23]

Болници за отстраняване на ингвиналната херния

Днес пациентът има богат избор от лечебни заведения, които той може да използва, за да се отърве от проблема си. Всичко е за сумата, която той може да си позволи да харчи. Модерните болници за отстраняване на ингвиналната херния са готови да предложат на своите клиенти не само различни методи за справяне с проблема, но и разнообразни съпътстващи услуги.

Ако пациентът е труден в средствата, той ще трябва да се довери на лекарите на общинската клиника. Но така или иначе, независимо колко безплатна е лекарството ни, ние ще трябва да похарчим поне едно лекарство.

За по-заможните клиенти вратите на много частни центрове и медицински клиники са отворени.

Така че нашите респонденти могат да предложат клиники като държавна подчинение - това са всички държавни лечебни заведения, на базата на които има хирургически отдел. Друг проблем е, че поради проблеми при оборудването, такава болница не винаги е готова да предложи на пациентите най-иновативните методи на лечение.

Най-оборудваните в този брой са тези медицински институции:

 • Клинична болница на държавното представяне "Богоявление". Адрес: Украйна, Киев, ул. Академик Zabolotnogo, къща 21.
 • ГЗ "Пътна болница на държавното предприятие" ЖП гара Одеса "Адрес: Украйна, Одеса, ул." Павел Шкярука ", Къща 4-а.
 • Регионална клинична болница в Лвов. Адрес: Украйна, Лвов, ул. Chernihiv, къща 7.
 • Градска клинична болница. SP Botkin. Адрес: Русия, Москва, 2-ро място "Боткински", къща 5.
 • Град мултидисциплинарна болница № 2. Адрес: Русия, Санкт Петербург, Lane обучение, къща 5.

Частни лечебни заведения. Те включват:

 • "ANA-COSMO", със седалище в: Украйна, Киев, ул. Беларус, къща 11-Б.
 • Клиника по лазерна козметология "Ел. Ен. ", Които имат адрес: Украйна, Киев, ст. Rognedinskaya, къща 5/14.
 • Институт по пластична хирургия "ВИРТУС". Адрес: Украйна, Харков, ул. Чернишевская, къща 30.
 • "МедСвис в Жуковка" Адрес: Русия, Московска област, Одинциово, село. Жуковска, Рублево-Успенско магистрала, къща 123 Б.
 • Многодисциплинарен медицински холдинг "SM - Клиника". Адрес: ул. Ударников 19, Санкт Петербург, Русия.
 • Клиника по естетична хирургия и козметология. Адрес: ул. Лиговски 3, Санкт Петербург, Русия.

Разходи за възстановяване на ингвиналната херния

Днес операцията, която ни интересува, може да се извърши в почти всяка медицинска институция, която има хирургически отдел.

Както беше посочено по-горе, разходите за отстраняване на ингвиналната херния до голяма степен зависят от статута на институцията, в която се извършва тази операция.

При извършване на изчислението частните клиники включват в цената:

 • Провеждането на операцията директно, като се взема предвид цената на конкретния метод (лапароскопия или например опъване или разтягане на хернипластиката).
 • Цената на анестезията (местна или обща).
 • Цената на импланта, ако е приложимо.
 • Цената на придружаващите услуги, цената на нощта в клиниката.

Приблизителният ценови диапазон на въпросната транзакция може да варира от 4,500 до 24,000 гривна.

Можете да сигнализирате за някои от цените на една от елитните клиники. Например, интравенозна анестезия, "работи" за половин час, се плаща в тарифа от 1200 гривна, до един час - 1500 гривна; директно премахване на херния на първата категория ще струва 9000 гривна, втората категория - в 14100 гривна.

Съгласете се, че за обикновения човек цените са впечатляващи.

В общинска болница подобна операция ще струва малко по-малко, но не можете да разчитате на нея безплатно.

Всяка хирургична намеса е нарушение на целостта на тъканите. И колко е ефективно в много отношения, зависи от опита на самия хирург и пациента. Днес операцията за премахване на ингвиналната херния, благодарение на иновативните методи, ви позволява ефективно да премахнете пациента от проблема, като намалите до минимум риска от рецидиви и усложнения. Но в случай на нежелан дискомфорт, човек не трябва да търси съвет от роднини или на страниците на форума. По-надеждни ще бъдат отговорите и препоръките на квалифициран лекар, когато се свържете с него за съвет. Ако възникне въпросът за необходимостта от операция, няма какво да се мисли, трябва да се съгласи, но с една резервация. Препоръчително е да изберете клиника (или лекар) с добра репутация и богат опит в провеждането на такива операции. И не забравяйте за вашето положително отношение. И тогава положителният резултат от операцията ви е гарантиран!

trusted-source[24], [25], [26]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.