^

Здраве

Химиотерапия за различни видове рак

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Химиотерапията за рак е един от най-ефективните методи, който се използва за лечение на ракови заболявания с различна етиология и локализация. Нека да разгледаме видовете химиотерапия за различни видове рак, предимствата и недостатъците на този метод. И шансовете за възстановяване, когато се използва химиотерапия за рак.

Чрез химиотерапия се разбира като прилагане на пациент на лекарства, които разрушават раковите клетки. Основният принцип на химиотерапията е забавянето на растежа и разделението на раковите клетки и тяхното пълно унищожаване. Но подобни действия на химиотерапевтичните лекарства оказват негативно влияние върху развитието и делението на здравите клетки на тялото като: клетки на червата, лигавиците на устата, костния мозък, космените фоликули и други.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Към кого да се свържете?

Химиотерапия за рак на мозъка

Химиотерапията за рак на мозъка не е най-ефективният метод за лечение. Това се дължи на факта, че за унищожаването на раковите клетки лекарствата трябва да преминат през кръвно-мозъчната бариера, която защитава мозъка. Освен това не всички видове рак отговарят на ефектите от химиотерапията. Методът на администриране на лекарството зависи от вида на рака и неговия етап. Така могат да се използват интравенозни, интрамускулни и интраартериални приложения. В някои случаи прибягвайте до приемане на лекарства, които проникват в мозъка с кръв.

Различни лекарства и комбинациите от тях се използват за лечение на рак на мозъка. Стандартният режим на лечение може да се състои от:

 • Темозоломид е противотуморно лекарство, което се използва за лечение на пациенти с мозъчен рак. Особеността на това лекарство е, че има висока ефективност и ниски странични ефекти (запек, слабост, гадене, главоболие, повръщане). Лекарството се приема под формата на таблетки.
 • Химиотерапевтични лекарства, базирани на платина, така че лекарства като цисплатин (платинол) и карблоплатин (параплатин) се считат за стандарт при лечението на рак на мозъка. Лекарствата се прилагат интравенозно. Основните нежелани реакции се проявяват под формата на повръщане, гадене, мускулна слабост, плешивост.

trusted-source[8], [9], [10]

Химиотерапия за рак на мозъка

Химиотерапията за рак на мозъка се използва за предотвратяване на рецидиви на заболяването, като постоперативна превантивна терапия. Химиотерапията може да се използва заедно с други лечения, например лъчетерапия, за подобряване на цялостното състояние на пациента и продължителност на живота. Химиотерапията се използва за откриване на отдалечени метастази.

Но като независим метод на лечение, в случай на рак на мозъка, химиотерапията е неефективна. Това се обяснява с факта, че днес няма универсални противотуморни лекарства, които ефективно да действат върху всички видове тумори и видове рак. Неефективността на химиотерапията се обяснява с факта, че при лечението на рак на мозъка лекарствата трябва да преминат през кръвно-мозъчната бариера. Но не всички лекарства успешно се справят с тази задача.

Има няколко метода за прилагане на лекарства, които повишават ефективността на химиотерапията. Нека да ги погледнем:

 • Интратекална химиотерапия - този метод включва въвеждането на лекарството директно в цереброспиналната течност, която циркулира в мозъка и гръбначния стълб. Това ви позволява да заобиколите кръвно-мозъчната бариера и да действате директно върху източника на лезията.
 • Системна терапия - означава интравенозно инжектиране през порта или орално приложение на химиотерапия.

Както при другите видове химиотерапия, химиотерапията за рак на мозъка причинява странични ефекти. В същото време, дългосрочните последици от лечението могат да се проявят след няколко години. Специалната химиотерапия причинява репродуктивната система.

trusted-source[11], [12], [13]

Химиотерапия за рак на гърдата

Химиотерапията за рак на гърдата е процес на използване на лекарства с антитуморен ефект. По правило лекарствата се прилагат интравенозно или се приемат перорално. Химиотерапията се отнася до типа на система за обработка, като цитостатици, след въвеждане на системната циркулация, инхибират потенциала за растеж на ракови клетки не само в гърдата, но също и в други органи. При рак на гърдата може да се използва лечение или адювантна терапия.

 • Терапевтичната химиотерапия се извършва преди операцията. Основната му цел е да се намали размерът на тумора и да се унищожат метастазите.
 • Приемната (превантивна) химиотерапия се използва след операция. Антитуморните лекарства оказват влияние върху метастазите в други органи и ги унищожават.

Продължителността на химиотерапията за рак на гърдата зависи от индивидуалните характеристики на тялото на пациента. Продължителността на лечението засяга формата на рака, чувствителността на тялото към използваните лекарства. Продължителността на курса на химиотерапията може да бъде от няколко месеца до една година.

Страничните ефекти на химиотерапията зависят от тялото на пациента. Най-често пациентите страдат от гадене, загуба на апетит, алопеция, повръщане, менструални нередности. Пациентите намаляват защитните функции на имунната система и увеличават умората. Но тази симптоматика се случва в рамките на един месец след преустановяване на химиотерапията.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23]

Химиотерапия за рак на панкреаса

Химиотерапията при рак на панкреаса има няколко вида. Така че, има химиотерапия с адювант, т.е. Превантивна, химиотерапия на първата и втората линия, както и поддържаща или палиативна химиотерапия. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от видовете химиотерапия за рак на панкреаса.

 • Адювантна химиотерапия

Използва се след хирургично отстраняване на рак на панкреаса. Основната задача на химиотерапията е предотвратяването на възможни рецидиви на раковите тумори. При рак на адювантна химиотерапия използва гемцитабин лекарство (Gemzar) или комбинация от цисплатин (Platinola) с алфа-интерферон и лъчетерапия панкреаса. Може би по-неоадювантна (преди операция), но в рак на панкреаса, този вид лечение се използва много рядко.

 • Първа линия химиотерапия

Този тип химиотерапия се използва за лечение на метастазен рак на панкреаса. По правило се използва монохемотерапия с гемцитабин. Подобно лечение предотвратява възможните пристъпи и подобрява качеството на живот на пациент с рак. В допълнение към гемцитабин могат да се използват други антинеопластични средства.

 • Втора линия химиотерапия

Използва се в случаите, когато химиотерапията на първата линия не е имала правилния ефект и раковите тумори продължават да растат. Лечението се извършва с помощта на химиотерапия 5-FU и оксалиплатина. Терапията е възможна само при задоволително общо състояние на пациента.

 • Палиативна химиотерапия

Използва се за облекчаване на симптомите на рак на панкреаса. Може да се използва за всеки от горепосочените видове химиотерапия и на всеки етап от рака.

Химиотерапията за рак на панкреаса причинява обратими странични ефекти. Най-честите от тях: повръщане, гадене, диария, умора, улцерация на лигавиците на устата, алопеция. Страничните ефекти изчезват след края на химиотерапията.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Химиотерапия за рак на черния дроб

Химиотерапията за рак на черния дроб е един от методите за лечение на рак. Предимството на химиотерапията е, че използваните антинеопластични лекарства унищожават голям брой ракови клетки, забавяйки тяхното развитие. Лекарствата се инжектират в артерията или в главната вена на черния дроб, така че антитуморните лекарства влизат в източника на лезията.

Процедурата на химиотерапия за рак на черния дроб може да се извършва на амбулаторна база и постоянно. Основният курс на химиотерапията е многоетапна терапия. Първо, пациентът се инжектира с антитуморни лекарства и след това се извършва рехабилитационна химиотерапия. Този модел на алтернативи на лечение-възстановяване се използва в хода на химиотерапията за рак на черния дроб.

За лечение се използват цитотоксични лекарства, т.е. Противоракови лекарства. Влизайки в системната циркулация, наркотиците се разпределят в цялото тяло. Най-често употребяваните лекарства като: доксорубицин, цисплатинум, флуороацил, гемцитабин. Химиотерапията се извършва само в случай, че яденето на черния дроб не е нарушено. Антинеопластичните лекарства помагат да се отървете от симптомите на рак и да намалите тумора. Но химиотерапията причинява редица странични ефекти: загуба на апетит, гадене, повръщане, бъбречна дисфункция, намален имунитет. За да се елиминират страничните симптоми, лекарствената терапия и лекарствата се използват за увеличаване на производството на червени кръвни клетки.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38], [39]

Химиотерапия за рак на пикочния мехур

Химиотерапията за рак на пикочния мехур се използва най-често заедно с други терапевтични методи и процедури. Като независимо лечение на рак на пикочния мехур химиотерапията е неефективна. За да се постигне положителен терапевтичен ефект, онколозите предписват комбинации от противоракови лекарства като: метотрексат, винбластин, адриабастин, цисплатин и интравезикални инсталации.

Към днешна дата в медицинската практика има около 10 антитуморни лекарства, които се използват при химиотерапия за рак на пикочния мехур. Най-ефективните и популярни са: 5-флуороурацил, Блеомицин, Митомицин С, Дийобензотеф, Циклофосфамид, VM-26 и други. Въвеждането на лекарства зависи от местоположението на тумора в пикочния мехур. Така може да се използва системно, интраартериално, интравезикално или ендолиффазно приложение.

Принципът на химиотерапията е да действа върху раковите клетки, забавя растежа им, разрушава отделни метастази и облекчава състоянието на пациента. Но след химиотерапия има странични ефекти или усложнения на лечението. Пациентите страдат от проблеми с стомашно-чревния тракт, повръщане, повишена слабост, алопеция и нарушени функции на имунната система.

trusted-source[40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49], [50], [51]

Химиотерапия за рак на простатата

Химиотерапията за рак на простатата е метод на лечение, при който пациентът се инжектира с антитуморни лекарства, които разрушават раковите клетки, растежа и делението им. По време на химиотерапията лекарствата могат да се прилагат интравенозно или да се приемат вътрешно. Всеки от методите позволява на лекарствата да навлязат в системната циркулация и да се разпространят в цялото тяло, действайки както върху основния фокус на заболяването, така и върху отдалечените метастази.

Химиотерапията за рак на простатата обикновено се използва за лечение на ракови стадии 3 и 4, с рецидив след операция, с хормоноустойчив рак и ако се разпространи. Химиотерапията не се използва в ранните стадии на рак на простатата. Лечението се извършва с цикли с периоди на почивка, за възстановяване на тялото.

По-често за лечение се използват такива антинеопластични химиотерапевтични средства, като:

 • Docetaxel - лекарството се прилага интравенозно, забавя растежа и делението на раковите клетки и рака.
 • Митоксантрон - действието на лекарството се основава на блокирането на ензима, който участва в синтеза на ДНК на раковите клетки. Поради това се нарушава растежа и делението на патогенните клетки.
 • Епирубицин - активните вещества на лекарството се свързват с ДНК на раковите клетки и спират растежа и делението.

Лекарствата могат да се прилагат самостоятелно или в комбинация. Курсът на химиотерапията за рак на простатата предизвиква нежелани реакции. Усложненията при лечението зависят от това кое лекарство се използва за лечение на рак на простатата, каква доза от лекарството. От особена важност са индивидуалните реакции на пациентите към химиотерапията. По този начин, един пациент може да има по-малко странични ефекти от друг, но при същия режим на лечение.

trusted-source[52], [53], [54], [55], [56], [57], [58]

Химиотерапия за рак на бъбреците

Химиотерапията за рак на бъбреците не е ефективен метод на лечение. Това е така, защото в повечето случаи туморът не е чувствителен към противоракови лекарства. Но химиотерапията има благотворен ефект върху рецидивиращите и метастазиращите образувания. За да се постигнат положителни резултати от лечението, химиотерапията се комбинира с имунотерапия.

Химиотерапията за рак на бъбреците е използването на определени химиотерапевтични лекарства. Тези лекарства попадат в системния кръвен поток и действат върху цялото тяло. Нека разгледаме най-популярните и ефективни лекарства за химиотерапия при рак на бъбреците:

 • Nexavar е химиопрепарат, който блокира пролиферацията на туморни клетки, нарушавайки техния растеж и разделение. Лекарството се използва за лечение на късни стадии на рак на бъбреците и рак на черния дроб. Лекарството причинява странични ефекти, като основните са: нарушения на кръвосъсирването, артериална хипертония, кожен обрив, подпухналост и други.
 • Sutent е антитуморно лекарство от група инхибитори на тирозин киназата. Лекарството е ефективно при лечение на гастроинтестинални стромални тумори. Страничните ефекти са подобни на описаното по-горе лекарство.
 • Torince е противотуморно лекарство, използвано за химиотерапия при рак на бъбреците. Ефектът на лекарството се основава на блокиране на процеса на ангиогенеза и разрушаване на раковите клетки.

Горепосочените лекарства увеличават продължителността на живота на пациентите с рак на бъбреците, намаляват болезнените симптоми и забавят прогресирането на раковите тумори.

trusted-source[59], [60], [61], [62]

Химиотерапия за рак на кръвта

Химиотерапията за рак на кръвта е метод за лечение на едно от най-сложните и сериозни заболявания. Характеристика на рака на кръвта е, че увреждането на костния мозък се разпространява в цялата кръвна система, което засяга всички здрави клетки и органи. Раковите заболявания включват левкемия, миелом и лимфом.

Най-ефективният метод за лечение на рак на кръвта е химиотерапията с цитостатични агенти. Продължителността на химиотерапията, като правило, отнема от две години. Около половин година пациентът прекарва в болнични условия, а останалото време се третира амбулаторно. Химиотерапията се използва за лечение на рак на кръвта дори в първите стадии на заболяването. За пациента се провеждат продължителни венозни инфузии в продължение на 1-2 седмици. Целият период на стационарно лечение е при санитарни условия. Пациентът е защитен от всякакъв контакт с външния свят.

Веднага след като химиотерапията предизвика период на опрощаване, онколозите изпратят лечението, за да оправят резултата. При рецидив на рака на кръвта, пациентът претърпява трансплантация на костен мозък. Прогнозата за лечението зависи от стадия на рака, степента на лезията и възрастта на пациента. Така че най-положителната прогноза за лечението на рака на кръвта е при малките деца, като честотата на преживяемост е 70%.

trusted-source[63], [64], [65], [66], [67], [68], [69], [70]

Химиотерапия за рак на тестисите

Химиотерапията за рак на тестисите обикновено се извършва след отстраняване на тестиса, т.е. За да се предотврати повторната поява на болестта. Химиотерапията може да излекува всякакъв вид рак, който се е разпространил извън тестисите или е повторен. Химиотерапията се извършва чрез интравенозно инжектиране в болница. Броят на курсовете зависи от степента на разпространение на рака и от отговора на пациента на използваните лекарства.

 • Ако химиотерапията се извършва след операция, за да се предотврати повторната поява на заболяването, това лечение се нарича адювантна химиотерапия. Пациентът получава наркотици Carboplatinum, както и лекарства - Cisplatinum, Bleomycin, Etoposide. Средната продължителност на лечението отнема около 3 седмици.
 • Ако ракът на тестисите е метастазирал или повтарял, тогава лечението се извършва чрез увеличаване на скоростта на химиотерапия. Пациентът е избран за по-силна доза от лекарства и провежда няколко курса на химиотерапия с прекъсвания.

trusted-source[71], [72], [73], [74], [75], [76], [77], [78], [79], [80], [81]

Химиотерапия за рак на хранопровода

Рядко, химиотерапията за рак на хранопровода се използва като монотерапия. Най-често химиотерапията се използва заедно с други терапевтични методи. Високата ефективност има терапевтичен комплекс от химиотерапия и лъчева терапия. Лечението се извършва както в пред-оперативния период, така и след хирургичната интервенция. Химиотерапевтичните лекарства могат да се инжектират интравенозно в системното кръвообращение или да се прилагат перорално.

При рак на хранопровода, химиотерапията се предписва от втория етап на заболяването. Лечението е насочено към унищожаване на злокачествени ракови клетки. Ако химиотерапията се извършва на четвъртия етап от рака на хранопровода, терапията е палиативна, което забавя растежа на тумора и удължава живота на пациента.

Използването на химиотерапия в постоперативния период увеличава ефективността на хирургичното лечение. Когато се използва комбинирана терапия, оцеляването на пациентите е 18%, а продължителността на живота е не повече от 3 години.

trusted-source[82], [83], [84], [85], [86], [87], [88], [89], [90], [91], [92]

Химиотерапия за рак на гърлото

Химиотерапията за рака на хълма е използването на лекарства, които имат разрушителен ефект върху раковите клетки. Принципът на действие на химиотерапията се основава на факта, че раковите клетки се характеризират с интензивно ниво на метаболизъм, но това ги прави чувствителни към различни антитуморни лекарства. С рак на гърлото, химиотерапията може да се извърши в два режима:

 • Преди хирургия и лъчетерапия, за да се намали размерът на тумора.
 • След операция или лъчева терапия, за унищожаване на останалите ракови клетки и далечни лимфни възли.

При химиотерапията всички лекарства се прилагат системно, така че антитуморните агенти влизат в кръвния поток и засягат всички тъкани и органи на пациента. Но подобни действия на химиотерапия наркотици имат отрицателно въздействие върху общото здраве, причинявайки редица странични ефекти. Страничните ефекти зависят от вида на използваното лекарство и от използваната доза. Най-често химиотерапията причинява такива странични ефекти като:

 • Потискане на растежа на кръвните клетки - при пациентите нивото на левкоцитите намалява, което прави организма уязвим за инфекциозни заболявания.
 • Алопеция - антитуморни лекарства засягат всички клетки на човешкото тяло. Повечето от всички химиотерапевтични лекарства са засегнати от епителни клетки (космени фоликули, клетки от стомашно-чревния тракт). Растежът на косата се възстановява след прекратяване на химиотерапията.
 • Лезии на стомашно-чревния тракт - пациентът изпитва загуба на апетит, гадене, повръщане, диария, появата на язви на устните и устата. За да потисне гаденето, онкологът предписва антимеметици, които подобряват благосъстоянието на пациента.

trusted-source[93], [94], [95], [96], [97]

Химиотерапия за рак на ларинкса

Химиотерапията за рак на ларингеята се извършва преди операцията, за да се намали размерът на тумора и след това да се убият останалите ракови клетки. Неоадювантната химиотерапия (преди операцията) обикновено се състои от две пилета с кратка почивка. Пациентът получава антинеопластични лекарства, които позволяват на организма да се подготви за предстоящата хирургическа интервенция.

Особено популярна е интраартерийната неоадювантна полихемотерапия. Използването на този вид лечение може успешно да извърши операцията и да подобри прогнозата на заболяването и продължителността на периода без заболяване. Процедурата предвижда катетеризация на външната каротидна артерия. Ако ракът е започнал метастази в регионалните лимфни възли, а след това, преди да неоадювантна интраартерилна химиотерапия, пациентът се отстранява метастатични лимфни възли.

trusted-source[98], [99], [100], [101], [102]

Химиотерапия за рак на езика

Химиотерапията за рак на езика е същата като при други ракови заболявания на тялото. Изборът на лекарства, продължителността на лечението и броят на курсовете зависят от стадия на рака на езика, обема на тумора и общото състояние на пациента. За лечение като терапия с един избран антитуморен агент и комплекс.

Химиотерапията има за цел да потисне раковите клетки. Основният недостатък на този вид лечение за рак на езика е възможното нарушение на бъбреците, нервната система и пикочния мехур. Правилно избраната схема на лечение на рака на езика позволява да се върне пациентът на пълен живот. При лечението в ранните стадии на рак възстановяването се наблюдава при 80% от хората с рак на 3-4 етапа - при 30% от пациентите. Петгодишната честота на преживяване при пациентите е 60-90%.

trusted-source[103], [104], [105], [106], [107], [108], [109], [110]

Химиотерапия за рак на щитовидната жлеза

Химиотерапия за рак на щитовидната жлеза, най-често използвана за анапластично лечение на рак или медуларен рак. Химиотерапията включва интравенозно приложение на лекарства, които влизат в системния кръвен поток, деструктивно засягат раковите клетки в тялото на пациента. В зависимост от етапа на рака, лечението може да се извърши както в болница, така и в извънболнична среда.

Като правило, химиотерапията за рак на щитовидната жлеза се използва като спомагателен метод. По този начин, химиотерапията се използва за намаляване на размера на тумора, предотвратяване на повторната поява на заболяването и унищожаване на отдалечени метастази. Лекарствата за химиотерапия и тяхната доза се избират индивидуално за всеки пациент и зависят от стадия на рака, обема на тумора и възрастта на пациента.

Както всички видове противоракови лечения, химиотерапията причинява редица странични ефекти. Пациентът може да има улцерация в устната кухина, загуба на апетит, диария и нарушена стомашно-чревна функция, загуба на апетит в други. Тази симптоматика преминава след спиране на химиотерапията.

trusted-source[111], [112], [113], [114], [115]

Химиотерапия за рак на лимфните възли

Химиотерапията за рак на лимфните възли е медицинско лечение на онкологично заболяване, което засяга лимфните възли на различни групи (аксиларни, ингвинални, цервикални). По принцип химиотерапията се провежда по курсове, което позволява да се постигне пълна ремисия на рака. Така че, ако след 5-6 курса на химиотерапия пациентът няма стабилна ремисия, тогава се използват по-тежки методи на лечение. Успехът на лечението и прогнозата за възстановяване могат да се определят от състоянието на пациента след две курсове на химиотерапия. За това пациентът дава редица тестове и изпити, които ни позволяват да наблюдаваме положителната динамика на лечението.

При рак на лимфните възли може да се използва агресивна химиотерапия, която има разрушителен ефект върху клетките на костния мозък. При този тип лечение пациентът чака трансплантация на костен мозък, курс на интензивна химиотерапия и излагане на радиация. Това увеличава вероятността за възстановяване и удължава периода на опрощаване на рака.

trusted-source[116], [117], [118], [119], [120], [121], [122], [123], [124], [125]

Химиотерапия за рак на костите

Химиотерапията за рак на костите е системно лечение, което най-често се използва при саркома на Ewing и остеосаркома. Действието на химиотерапията се основава на разпространението на антитуморни лекарства чрез кръвообращението в тялото.

За да проведете курс на химиотерапия за рак на костите, използвайте такива противотуморни лекарства като:

 • Этопозид (VP-16).
 • Доксорубицин.
 • Vinkristin.
 • Ифосфамид.
 • Циклофосфамид (Цитоксан).
 • Метотрексат.
 • Карбоплатин.

Типично онколог прави режим на лечение, като използва два или три лекарства наведнъж. Комбинацията от противоракови лекарства увеличава ефективността на лечението и шансовете за възстановяване.

trusted-source[126], [127], [128], [129], [130], [131], [132], [133], [134], [135]

Химиотерапия за рак на кожата

Химиотерапията за рак на кожата е насочена към унищожаване на ракови клетки. Химиотерапията включва няколко метода за приемане на антитуморни лекарства.

 • Директно приложение върху кожата

За тези цели препаратите се използват под формата на лосион, гел или крем. Такива противоракови лекарства се използват в ранните стадии на заболяването, обикновено с плоскоклетъчен и базално-клетъчен карцином на кожата. Лекарствата се прилагат върху кожата 2-3 пъти на ден, за да унищожат раковите клетки в горните слоеве на кожата.

Но употребата на такива лекарства може да причини подуване, сърбеж и обрив. Кожата става много чувствителна към слънчевата светлина и всяка друга радиация. Неблагоприятните симптоми се появяват след края на употребата на противотуморни лекарства.

 • Интравенозно или перорално приложение

Лекарствата се инжектират в системното кръвообращение или се приемат вътрешно. Това позволява на лекарството да се разпространи бързо в тялото. Този тип химиотерапия се извършва в болница.

Ако има рак на крака или ръката, тогава химиотерапията инжектира крайниците в кръвта. Но това за известно време нарушава кръвния поток, което позволява на лекарството да остане в тумора за кратко време.

trusted-source[136], [137], [138], [139], [140], [141], [142]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.