^

Здраве

Рак (онкология)

Остеобластокластома

Случаите на рак в света непрекъснато се увеличават. Сред лезиите на скелетната система лидер по честота е остеобластокластомът - доброкачествен туморен процес, склонен към злокачествено заболяване, способен да увреди различни кости на скелета.

Пинеоцитом на епифизата

Ясно локализиран мозъчен тумор - пинеоцитом на епифизата или епифизата (corpus pineale) - се среща главно при възрастни. 

Амелобластом на челюстта

Туморен одонтогенен процес - амелобластом - е с епителен характер и има склонност към агресивен растеж. Туморът не е злокачествен, но може да причини разрушаване на костите и в редки случаи да метастазира.

Лечение на киста на далака: какво да правя, как да го премахна?

В повечето случаи кистата се отстранява с помощта на минимално инвазивен лапароскопски метод. Възстановяването след такава операция е по-бързо и по-удобно за пациента.

Киста на далака при дете и възрастен

Кистата на далака е термин, който съчетава редица патологии, които се характеризират с общ симптом - наличие на образуване на кухина в паренхима на орган.

Пинеобластом на мозъка

Бластомът, рядък вид раков невроектодермален тумор, в епифизната или епифизната ендокринна жлеза на мозъка се определя като мозъчен пинеобластом.

Серозоцеле

Серозоцеле е доста често срещана патология, която може да се появи на почти всяка възраст. Най-често обаче проблемът се диагностицира при жени на възраст 30-45 години.

Пинеална киста на мозъка при възрастни и деца

Епифизната киста е везикуларна кухина, пълна с течност, а именно жлезист секрет. Такава кухина не е от туморен характер и като правило не е склонна към разширяване и прогресия. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.