^

Здраве

Girudoterapevt

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Girudoterapevt - докторант с висше медицинско образование. Освен това терапевти-хидролозите преминават през задължително допълнително професионално обучение по рефлексология и имат потвърждение за тяхната квалификация.

Всеки знае, че пиявиците се използват в медицината. Не забравяйте, че продавачът пиявици Duremar в приказката "Златното ключе или Priklyucheniya Буратино", каза: "Ако имате болки в стомаха ... Ако имате силно главоболие или ctuchit ушите, не мога да ви кажа, закрепете ушите половин дузина отлични пиявици."

Сега пиявици, живеещи в естествени водни тела, никой не хваща: те се отглеждат почти в стерилни условия - в био-фабрики. Въпреки факта, че пиявицата "кръвопускане" лечители са били използвани в древни времена, на ефикасността на лечението на различни заболявания с помощта на пиявици meditsinskih (медицинска пиявица) - hirudotherapy - не намалява и днес.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Кой е хирудотерапевт?

Това е отделна медицинска специализация: тя е girudoterapevty (или hirudologists), ангажирани с медицински пиявици.

Между другото, "отделения" girudoterapevta - пиявици - са пръстеновидни червеи от пояса на класа и са паразити - хематофаги (т.е. Се хранят с кръв). В езерата, реките и блатата на нашата планета има над четиристотин вида пиявици, но само два от тях се използват за лечение на хора. Но те, както и останалата част от племето на кръвта, имат три челюсти с почти стотина малки хитинови зъби.

Тези зъби гладен пиявица плитки (буквално mm) ухапване през човешката кожа и гадно кръв (не повече от 15 мл за един удар). По време на своите "хранене" пиявица слюнка акценти със специален антикоагулант вещество - полипептидната хирудин, така че кръвта не се съсирва, и продължава да изтича на капки за известно време след приключването на ухапването.

Ако лекарят лекува, какво прави хирудотерапевтът?

Какво прави хирудотерапевтът, не е трудно да се досетите, че той използва апетита на гладен гируда медицински, за да освободи пациентите от болести. След около сто ензими секретира от слюнчените жлези на пиявици са наистина уникални свойства: те увеличават скоростта на кръвния поток през кръвоносните съдове и стимулира метаболизма, диспергира застой в различни тъкани на тялото, облекчаване на възпаление.

Какви диагностични методи използва хирудотерапевтът? Преди да определи курса на лечение и неговата продължителност, лекарят определя състоянието на тялото на пациента - въз основа на анамнезата и резултатите от лабораторните изследвания.

Какви тестове трябва да предадете на гируотерапевт? На първо място, това е общ кръвен тест. Също така е необходим анализ на венозна кръв за фибриноген (протеин, който е основата на съсирека и характеризира способността на кръвта да се съсирва). Ще е необходимо да се направи анализ на хематокрита (хематокрита), който ще даде представа за липсата или излишъка от червени кръвни клетки в кръвта. При нисък хематокрит хируотерапията е противопоказана.

И накрая, е необходим анализ на протромбиновия индекс, според който хирудотерапевтът ще знае дали пациентът има нарушения на кръвообращението. Съгласете се, че когато се занимавате с живот, който смуче кръвта, точна информация за всички тези параметри е много важна.

Освен това, хирудотерапевтът със сигурност ще се запита за всичките ви заболявания, тъй като те могат да бъдат несъвместими с хирудотерапията. Например, за рак, както и при заболявания като хемофилия (нарушение на кръвосъсирването), тежка анемия, хеморагичен диатеза и персистираща хипотония пиявица терапия е противопоказано. Не прибягвайте до услуги, свързани с жентеротерапията по време на бременност или по време на критични дни.

Мястото, където лекарят поставя пиявици, зависи от болестта и нейния етап и се избира в съответствие със схемата на рефлексните точки (акупунктурни точки) върху човешкото тяло. За една процедура хирудотерапията отнема пет до седем пиявици. Интензивността на курса на лечение и продължителността му - хирудотерапевтът поставя всеки пациент поотделно, като оценява всички данни. Както отбелязват експертите, средният брой сесии е от седем до десет, а честотата им е от един до три пъти през седмицата.

Между другото, пиявиците се използват само веднъж: всяка процедура се извършва с нови "живи инструменти", а използваните пиявици се унищожават (като спринцовки за еднократна употреба). Следователно, не може да има никакъв риск от предаване на инфекция от един пациент на друг.

Какви заболявания се лекуват от терапевт?

В процеса на "работа" пиявица на правилното място през кръвоносните съдове на кожата биологично активните вещества (ензими) стигат до тялото, което се нуждае от лечение. Тези ензими (destabilase, хиалуронидаза, колагеназа, kininaza, холестерол естераза, и т.н.) допринесе за факта, че циркулацията на кръвта в тялото на пациента е значително подобрена. Едновременно с това, тези вещества се разтварят съсиреци (тромболитичен ефект), облекчаване на възпаление, стимулиране на имунитет, и повишават клетъчната хранене (трофизъм) тъкани и активират техните защитни функции (фагоцитозни).

Използването на пиявици има положителен терапевтичен ефект в широкия спектър от патологии на много човешки системи и организми. Ето заболяванията, лекувани от гируотерапевт:

 • serdtsa болест и кръвоносните съдове: сърдечна недостатъчност sosudictaya, aterockleroz, stenokardiya, ishemicheckaya болест на сърцето, kardiockleroz, gipertoniya, хипотония, varikoznoe вени trombozy, tromboflebity;
 • zabolevaniya органи bryushnoy кухина: holetsistit, pankreatit, колит, гастрит, duodenit, diskineziya жлъчните пътища, цироза на черния дроб, пиелонефрит, mochekamennaya болест;
 • урологични заболявания: простатит, цистит, уретрит;
 • кожни заболявания: екзема, фурункулоза, акне, псориазис, трофични язви;
 • заболявания на дихателните органи: бронхит, пневмония;
 • УНГ заболявания: хайморит, остър синузит, отит, неврит на слуховите нерви;
 • zabolevaniya мускулно-скелетната система, включително неврологични: болка в гърба, артрит, остеомиелит, ишиас, миозит, ишиас, гръбначния херния;
 • офталмологични заболявания: глаукома, кератит, иридоциклит;
 • гинекологични заболявания: маточни фиброиди, овариални кисти и възпаление, сраствания, фиброиди, endometrioz, pridatkov възпаление на шийката на матката ерозия, мастит;
 • ендокринни заболявания: тиреотоксикоза, захарен диабет;
 • алергични заболявания: нейродерма, уртикария, бронхиална астма, вазомоторен ринит.

Сега знаете ли кога да отидете на гирутотерапевт? В допълнение, hirudotherapy помага лекува главоболие причината на заболяването, се стабилизира за arterioskleroza мозък за да се измъкнем от стагнацията, бързо възстановяване след нараняване, за да се отървете от целулита и дори да загубят някои от излишните килограми. Да, има целулит, с помощта на хирудотерапия, можете да намалите спастиката при деца с церебрална парализа.

Съвети на лекаря-girudoterapevta

От незапомнени времена пилето е най-ефективният и безопасен метод за лечение на човек. Днес лекарите от цял свят признават: girudoterapiya не само може да лекува голям брой заболявания, но също така благотворен ефект върху цялото човешко тяло, нормализират обмяната на веществата, подобряване на съня, а дори и за повишаване на настроението ...

Знаете ли как се използват пиявици в съвременната микрохирургия? За да се свържат всички кръвоносни съдове своевременно (повредени поради заболяване или злополука), на полето на работното поле се поставят няколко пиявици, които, подобно на помпите, бързо "изпомпват" излишната кръв.

Специален съвет на лекар-girudoterapevta жени от всички възрастови категории. Ако едно момиче или млада жена има счупен менструален цикъл - отидете на хирудотерапевта: пиявиците (освободените от нея ензими) ще коригират производството на хормони и ще възстановят нормалния цикъл.

Ако жената реши да стане майка - отидете на хирудотерапевта: курсът на хирудотерапията преди зачатието ще пречисти тялото на токсините. Освен това, лечението с пиявици може да помогне за безплодието.

Ако една жена навлезе в етапа на свързаната с възрастта хормонална корекция (кулминация) - свържете се с хирудотерапевта: периодичните сесии на хирудотерапията ще забавят загубата на естроген. В резултат на това жените са по-добре толерирани "горещи вълни", те се чувстват по-бързи и изглеждат по-външно.

Съвет-girudoterapevt лекар всичко: когато се преодолее с чувство на безпомощност в болестта, вие не трябва да пренебрегва огромния полза, която може да донесе пиявица най-скъпият, че имате - здраве.

Между другото, Световното дружество на хидрудолозите преди повече от 20 години признава медицинските и лечебни лекари като пълно терапевтично средство. През юни 2013 г. Беше sozdano Mezhdunarodnoe obschestvo girudoterapevtov и girudologov (International Society на Hirudotherapeutists и Hirudologists, ISHH). А през септември 2013 г. В Москва бе домакин на първия Световен конгрес по хирудротерапия, в който гируотерапевти от 19 страни обсъдиха използването на пиявици в съвременната клинична практика.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.