^

Здраве

Експерт по наркология

, Медицински редактор
Последно прегледани: 27.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Наркологът е специалист, който помага при лечението на такива заболявания като наркомания, алкохолизъм и други. Нека да разгледаме по-отблизо кой е нарколог, какво е включено в задълженията му, какви заболявания се лекуват и кога да потърсят медицинска помощ от нарколог. И накрая, няколко съвета от експерт по наркология, как да бъдете винаги здрави и да наблюдавате трезвостта във всяка ситуация.

Специализацията на нарколога е свързана с лечението на органи, които не са добре проучени, както и с процесите, които се случват в тях. Ако сравняваме нарколога с хирург, чиито познания се основават изцяло на широко изследваната област на функциониране на организма и структурата на органите, наркологът работи в по-трудни условия. Грешката на хирург, терапевт и други лекари може да бъде открита след кратко време, но грешката на експерт по наркология е трудно да се открие. Работата на експерт по наркология е свързана с реални процеси, тъй като областта на знанията му не разполага с необходимия обем данни за пълноценна работа.

Всеки нарколог знае, че проблемът с наркоманията е не само химичен дисбаланс в организма. На първо място - това е психично заболяване, а наркологът трябва да има уменията на психолог, за да стигне до корена на болестта.

Наркологът има голяма отговорност, тъй като в ръцете му е бъдещият щастлив и здравословен живот на пациентите му. От зависимостта и уменията на нарколога зависи, че зависи продължителността и успехът на терапевтичните мерки.

trusted-source[1], [2]

Кой е нарколог?

Наркологът е експерт, който се занимава с диагностика, лечение и профилактика на тютюнопушенето, наркотичната и алкохолната зависимост.

За да се гарантира, че лечението за алкохолна и наркозависимост е пълно, то трябва да се извършва в специализирани институции - клиники. Но много наркологични медицински институции практикуват да ходят в къщата. В този случай наркологът трябва да знае как да проведе аварийна реанимация и детоксикация, за да почисти тялото на алкохола и наркотиците. Това означава, че можем да кажем с увереност, че наркологът е широкоспециализиран специалист, който трябва да е готов да окаже съдействие при всички условия и при всеки пациент.

Кога трябва да отида при нарколог?

Всеки от нас поне веднъж в живота ми, но беше на прием с нарколог. Когато наркологът прави проучване и, ако е необходимо, дава препоръки за подобряване на здравето. Нека да разгледаме кога да се позовем на нарколога и основните симптоми на болестта.

Наркозависимост:

 • Бледа кожа.
 • Следи от инжекции, натъртвания, разфасовки.
 • Бавна реч и тъпи червени очи.
 • Лоша координация, разширена или обратно стесняваше учениците.

Зависимост от алкохола :

 • Постоянно бинчетата.
 • Разрушена неврология и психика.
 • Хиперемия на лицето.
 • Нарушена концентрация и бавна реч.

Никотиновата зависимост :

 • Интоксикация организма никотином.
 • Тахикардия и хипертония.
 • Жълта табелка върху зъбите и стоматит.

Какви тестове трябва да минете, когато отидете на експерт по наркология?

Когато отидете на нарколог, трябва да минете няколко теста, но фокусът е върху визуалния преглед. Нека да разгледаме какви анализи е необходимо да се предадат при позоваването на експерта по наркология:

 • Наркологичен скрининг.
 • ЕЕГ.
 • Ултразвуково изследване на органите на коремната кухина.
 • ЕКГ.
 • Имунохроматографски анализ.
 • RH-графика на гръдния кош.

Всички гореспоменати тестове позволяват на нарколога да диагностицира състоянието на пациента и да избере ефективно лечение. Към днешна дата има много начини, които могат да излекуват зависимостта от наркотици и алкохол, но комплексът от тестове ще помогне на лекаря да поправи ситуацията.

Какви методи на диагностика използва наркологът?

Наркологът по време на работа използва различни методи за диагностика, които позволяват да се дефинира точно заболяването на пациента.

Когато пациентът е изследван, наркологът използва лабораторни изследователски методи, визуална диагностика на пациента и диагностицира болестта с помощта на резултатите от анализа.

Какво прави наркологът?

Първото нещо, което един нарколог прави, е да проучи влиянието на наркотичните, алкохолните и тютюневите наркотични вещества върху човешкото тяло. Също така компетентността на нарколога включва провеждане на изследвания за ефекта на вредните вещества върху функционирането и жизнените функции на всички системи на тялото.

Наркологът разработва методи за диагностициране на заболяването, ефективно лечение и профилактика. Наркологът извършва не само лечението на пациентите, но и контролира процеса на възстановяване, като избира най-ефективните методи за унищожаване на вредни зависимости.

Какви заболявания лекува наркологът?

Тъй като наркологът се занимава с лечението на пристрастяването, нека да разгледаме каква болест се отнася към нарколога.

Съвет на лекар на експерт по наркология

Работата на нарколога е свързана със здравето на хората, физически и психически. Нека разгледаме съветите на нарколог, които ще помогнат да се поддържа здравето във всяка ситуация и да се избегне зависимостта от вредни вещества.

 • Познайте мярката

Ако пиете алкохол, знайте мярката. Не забравяйте, че за всеки човек дозата алкохол е индивидуална. Така че има три основни етапа на интоксикация. На първия етап човек чувства еуфория и лекота, второто поведение става неадекватно и на последния етап поведението става агресивно, придружено от сериозно нарушаване на координацията на движенията.

 • Здравословен начин на живот

Ако се интересувате от вашето здраве и от здравето на други хора, откажете никотина и тютюневите изделия. Тъй като вредните смоли, които са част от цигарите, оказват отрицателно въздействие върху организма, бавно засягат всички органи и причиняват сериозни заболявания.

 • Не на наркотични вещества

Никога не вземайте наркотици. Не забравяйте, че лесната еуфория и релаксация, която в началото много бързо се превръща в пристрастеност, която е много трудна за преодоляване. Наркотиците, за разлика от никотина и алкохола, разрушават живота и здравето много бързо. Наркотиците разрушават тялото както вътрешно, така и отвън.

Наркологът е лекар, който се отнася към сериозни заболявания, които са пряко свързани с липсата на воля и психологически проблеми. Наркологът помага веднъж завинаги да излекува най-сериозната зависимост и да върне живота на бивш канал.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.