^

Електронно тестване за бременност

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Електронен тест за бременност позволява да се установи факта на неговото възникване (или не-срещане) лесно, бързо и най-важното, почти безпогрешно: производителите на такива тестове уверя, че нивото на точност не е по-малко от 99%.

Електронни тестове за бременност първият отговор (тест за дигитална бременност), ept тест за цифрова бременност и CVS тест за цифрова бременност се произвеждат в САЩ; в британската версия на Lloydspharmacy 2 цифрови тестове за бременност, а в Швейцария - Clearblue цифров тест за бременност.

Всички те определят бременност по същия начин като конвенционалните тест лентата, която се основава на откриването в урината човешки хорионгонадотропин (ЧХГ). Този хормон е "маркер" на бременност, тъй като тя започва да произвежда приблизително една седмица след зачеването (въвеждане на оплодената яйцеклетка в матката) на повърхностния слой част на зародишните клетки на плацентата по - залепващи.

trusted-source[1], [2]

Към кого да се свържете?

Електронни тестове за бременност Clearblue

Към днешна дата на нашите жени се предлага основно добре доказан тест Clearblue за бременност, разработен от британски специалисти и произведен от швейцарската фирма SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH от 2008 г. Насам.

Увеличаването на точността на резултатите от теста се осигурява чрез тяхното незабележимо декодиране с цифров оптичен четец, което напълно премахва човешкия фактор, присъстващ при използването на традиционните тест ленти.

Предимства на тест за бременност, се състои в това, че в допълнение към установяване на бременност, този тест е определящ показател за срок от нейното настъпване (Седмици Оценител), която производителите наричат времето на брояч от зачеването до рамките на една или две, две или три или повече от три седмици.

Инструкции за употреба на теста за бременност електронен тази марка твърди, че - според резултатите от експериментална проверка - на коректността на определянето на живота си ", ясно синьо" цифров детерминанта на бременността не отстъпва на САЩ и повече от 90%.

Как да използвате електронния тест за бременност?

Ръководството съдържа ясни инструкции стъпка по стъпка как да използвате електронния тест за бременност за Clearblue Digital.

Основни правила за използването на теста Clearblue:

 1. Тестването трябва да се извърши в определен период - от предстоящия ден на началото на следващия месец. Въпреки че е възможно да се използва за 2-3-4 дни преди очаквания менструален период (но тогава точността ще бъде много по-ниска).
 2. Тестовете не се ограничават до времето на деня, но максималната точност на резултата се гарантира, когато се използва тест за урината за първото уриниране след събуждане.
 3. Преди тестването, което сте планирали, не се препоръчва употребата на големи количества течност.
 4. Тестът трябва да бъде изваден от запечатания пакет непосредствено преди процедурата.
 5. Защитната капачка от абсорбиращия край на тестото трябва да се отстрани.
 6. В процеса на уриниране, потокът от урина трябва да намокри само абсорбиращия връх в рамките на 5 секунди. За да се избегне урината на други части на устройството, се препоръчва да се уринира в сух чист контейнер и да се постави връх в урината за 20 секунди.
 7. На използваната мокра накрайник трябва да се постави защитна капачка.
 8. Тестът трябва да се задържи, но най-добре е той да бъде строго хоризонтален.
 9. Времето за тестване може да бъде проследено чрез мигане на иконата на пясъчния часовник, която се показва на индикатора; Тестът не трябва да се докосва, да се обърне, да се разклаща и т.н.
 10. Когато иглата на пясъчния часовник спира да мига (след около 3 минути), индикаторът ще покаже резултатите: знакът "+" означава, че сте бременна, иконата "-" е отрицателен индикатор. Времето, изминало от момента на зачеването, е посочено в седмици: 1-2, 2-3 или 3+. На екрана на тестера резултатите от теста остават около един ден.

Недостатъци на електронния тест за бременност

Специалистите разграничават такива недостатъци на електронния тест за бременност:

 • ако използвате теста 3-4 дни преди очакваното начало на друга менструация, резултатът може да е неправилен;
 • не всички жени могат да получат правилния резултат от първия път, тъй като нивото на hCG не е достатъчно високо по време на теста; вторият тест се изисква 2-3 пъти след първия;
 • резултатите от теста ще бъдат неправилни, ако жената се лекува за безплодие чрез инжектиране на HCG лекарства или чрез стимулиране на овулацията.

Също така, резултатите от тестването с тест за електронна бременност може да са неправилни:

 • ако една жена малко преди теста за бременност престана да използва хормонални контрацептиви;
 • при нередовно месечно;
 • с неотдавнашен спонтанен аборт, аборт или бременност.

Електронен тест за бременност ще е наред и в случаите на жени, които имат трофобластични или тумори на зародишни клетки (дисгерминоми, яйчниците тератома, хориокарцинома, hydatidiform мол, и т.н.), които произвеждат човешки хорионгонадотропин.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.