^

Най-красива за бременност

, Медицински редактор
Последно прегледани: 10.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Тестовете за бременност са много популярни, тъй като те ви позволяват да определите очевидните причини за забавянето от първите дни. Помислете за един от най-достъпните и точни тестове - най-изтънчен.

Забавена менструация - това е първият и очевиден признак за началото на бременността. Следователно, жените следват своя цикъл, някой чака зачеване и някой се страхува. Ако месечният не идва и няма възможност да се кандидатства за консултация за жени, достатъчността трябва да се направи специален тест. Това е прост, бърз и достъпен начин да научите за появата на зачеването у дома. Всички тестове работят на един и същ принцип: определяне на нивото на hCG в урината. Хорионният гонадотропин се секретира от ембриона след прикрепване към стените на матката. Ако има високо ниво, това е положителен резултат - две ленти.

Предимството на Frautest в неговата висока чувствителност и достъпна цена. Ултра чувствителната форма ви позволява да определите бременността няколко дни преди забавянето на месечното, а точността на тестването е 99%. Друг плюс е, че може да се направи на всяко удобно място и по всяко време на деня, но за надеждност е по-добре сутрин, тъй като в този период максималното ниво на hCG.

Има няколко типа фрамати:

 • За определяне на овулацията

Той много улеснява процеса на планиране на концепцията, елиминира необходимостта от постоянно измерване на базовата температура. За да се знае за наближаващата овулация, достатъчно е да се следва яркостта на втората лента за 3-5 дни в средата на цикъла. Веднага щом двете ленти станат еднакви по цвят, това означава един плодороден ден за зачеване. Такива тестове имат няколко форми на освобождаване: тестови ленти от пет броя на опаковка, касети със специална капачка и тестове с контейнер за събиране на урина.

 • За наличието на млечница

Използва се за идентифициране на болестта, която ви позволява да изберете най-ефективния и безопасен метод за терапия преди да потърсите медицинска помощ.

 • За откриване на бактериални-вагинални инфекции

Тестът се извършва във вид на ежедневна облицовка, която определя нивото на киселинност във вагиналната среда. Ако една жена има инфекция, тя е придружена от изобилие от изхвърляне с неприятна миризма, но тя може да бъде и асимптомна. Навременната диагноза на заболяването предотвратява по-нататъшна инфекция на урино-гениталната област и инфекция на ендометриума.

 • бременност

Тя ви позволява да получите бърз и точен резултат, когато няма възможност да се свържете с консултация за жени. Има няколко форми на освобождаване, които се различават по стойност. От недостатъците може да се идентифицира само вероятността от неверни резултати, дължащи се на индивидуалните характеристики на женското тяло.

 • Frautest Express - един тест в пакет.
 • Frautest двоен контрол - две тест ленти в опаковката.
 • Най-слабият комфорт е един тест, който не изисква отделно вземане на проби от урина.
 • Frautest експерт - касетен тест за еднократна употреба.
 • Най-изтънчен изключителен - има висока чувствителност, не изисква събиране на урина.

trusted-source[1]

Индикации за използването на фраустат

Има много видове тестове за откриване на бременност и всички те работят на същия принцип. При употребата на някои, събирането на урина е необходимо в контейнера, други приемат въвеждането на тест ленти до определено ниво в урината, а на трето място, е необходимо да се пуснат няколко капки урина в специален прозорец. Времето за изчакване за резултатите е различно, но обикновено от 30 секунди до 3 минути.

Основната индикация за употребата на фрутестус е подозрението за бременност, т.е. Забавянето на менструацията. Различните тестове показват резултатите си по различни начини. Frautest има два показателя:

 • Първата лента или контролен индикатор показват годността за употреба.
 • Втората лента, т.е. Индикаторът за бременност, показва нейното присъствие (лентата се проявява) или липсата (ивицата липсва).

В същото време, интензивността на цвета на кухината няма значение, т.е. Дори бледо индикатор показва концепция. Много производители препоръчват повторна процедура няколко дни след първия резултат. Точността на такъв анализ зависи от правилността и своевременността на прилагането му.

Достоверността на резултатите се основава на фактори като:

 • Преди тестване проверете датата на изтичане на опаковката и внимателно прочетете инструкциите.
 • Не бързайте с тълкуването на резултатите. Според изследването най-точните резултати се получават за 7-10 минути.
 • Тестването трябва да се извършва само със сутрешна урина, тъй като съдържа най-високото ниво на hCG. Преди процедурата не пийте никаква течност в продължение на поне 2-3 часа.
 • Всеки пакет е само за еднократна употреба. За да се получи правилната диагноза, се препоръчва провеждането на поне два анализа с интервал от 5-7 дни. Това се дължи на колебанията в нивото на хормоните в женското тяло.

Положителният резултат е повод да се обърнете към гинеколог и да потвърдите състоянието си. Но не забравяйте, че има фалшиво-положителни и фалшиво-отрицателни резултати. Като правило, те се появяват поради неправилно използване на теста, тъй като fraatest се счита за най-надежден сред аналозите.

Форма на издаване

Има няколко вида тестове за бременност, които имат различна форма на освобождаване, чувствителност и, разбира се, разходи. Помислете за основните типове бременност:

 • Frautest Express

Реактивът се накисва върху пластмасов субстрат. За да се проведе изследването, лентата трябва да бъде потопена в контейнер с урина в продължение на 5-10 секунди и след 3-5 минути, за да се получи резултатът. Всяка опаковка съдържа една тест лента. Цената: 10-20 UAH.

 • Frautest Двойно управление

Две ивици за определяне на зачеването. Това ви позволява да проверите резултата и да сведете до минимум психологическата тежест. Цената: 20-30 GRN.

 • Frautest Expert

Опаковката съдържа касета с пипета. Оригиналната конструкция на теста и методът за неговото изпълнение гарантират точността на получените резултати. На касетата има две прозорци, една капка две капки урина с помощта на пипета, а във втория - резултат. Цена: 25-40 UAH.

 • Frautest Comfort

Предимството на този тест е неговата хигиена и удобно използване. Тя може да се извършва по всяко време на деня и не е нужно да събирате урина. Оригиналният дизайн на касетата предпазва от нарушаване на изследователската техника, което позволява постигането на точен резултат. Цената: 35-50 UAH.

 • Fraudest Exclusive

Система за тестване с мастило с удобен и хигиеничен дизайн. Анализът може да се направи навсякъде и по всяко време. Има висока чувствителност, която служи като гаранция за точен резултат. Цена: 60-100 UAH.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6]

Тест за бременност с ултразвук

Всички видове фраутерист имат висока чувствителност. Те ви позволяват да определите концепцията от първите дни на забавяне на менструацията.

 • Тестът за бременност с ултразвук за 10-15 mIU / ml се използва за диагностициране преди началото на забавените мензиси. За да се получат надеждни резултати, се препоръчва да се проведе допълнително проучване с интервал от 5-7 дни.
 • Надеждността на системите за изпитване с висока чувствителност е повече от 99%. Анализът може да се направи по всяко време на деня, но не забравяйте, че максималната концентрация на hCG само в сутрешната урина. Преди тестването най-добре е да се избягва употребата на течности или диуретици.
 • Ултрачувствителната формула е специална касета и пипета за събиране на урина. В прозореца на касетата трябва да изпуснете няколко капки урина и да изчакате резултатът да се появи в рамките на 3-5 минути. Имайте предвид, че резултатът се счита за надежден в рамките на 10 минути след теста, в края на времето данните не трябва да се вземат под внимание.

Чувствителност на бременността

Надеждността на теста се определя от неговата чувствителност. Този индикатор показва минималното количество HCG, на което отговаря тестът. Обикновено този брой варира от 10 mIU / ml до 30 mIU / ml. Чувствителност Frautesta бременност при 10 mIU \ Ml, т.е. Отговаря на най-ниското ниво на hCG. С негова помощ можете да идентифицирате бременност преди забавянето на менструацията. Анализът може да се извърши 5-7 дни след вероятната концепция. Такива тестове са свръхчувствителни.

Ако диагностичната лента има 25 mIU / mL, това означава средно ниво на чувствителност. Това означава, че такъв тест няма да даде истински резултати до очакваното забавяне. По-добре е да го провеждате, след като месечната не е навреме. Особено внимание трябва да се обърне на факта, че при някои проби липсват данни за чувствителността, но при проектирането на теста и неговата опаковка той може да бъде определен самостоятелно.

 1. Тестовите ленти (тестови ленти) са популярни поради ниската им цена, тяхната чувствителност е 25 или повече mIU / ml. Те са свързани с първото поколение диагностични методи на зачеването и могат да дадат неверни резултати.
 2. Тестова касета (таблетка) - за да получите резултата в специален прозорец, трябва да капете няколко капки урина. Отнася се до втората категория тестове, чувствителност от 10-25 mIU / ml.
 3. Мастилената струя - имат висока чувствителност от 10-15 mIU / ml и са много удобни за употреба, тъй като те не изискват пипета или специален контейнер за събиране на урина.
 4. Електронно - един вид мастилено-струен принтер. Те се характеризират с висока чувствителност и възможност за повторно използване. Положителният резултат изглежда като "+" или "бременна".

Според направеното проучване Frautest Expert касетни тестове и Frautest Exclusive inkjet са особено популярни.

Дозиране и администриране

За да се получат надеждни резултати, тестът за бременност има определен метод на приложение. Преди теста, измийте добре ръцете си и вземете проба от утринната урина. Внимателно отворете опаковката и извадете лентата, като я извадите от боядисаната страна. Свалете лентата в контейнер с урина до определения знак за 7-10 секунди, занесете го на хоризонтална повърхност и изчакайте резултата. Ако имате касета, достатъчно е да изпуснете няколко капки урина в кръгъл прозорец.

Оценката на резултатите е една и съща за всички видове тестове:

 • Отрицателно - в края на определеното време в контролната зона само една лента.
 • Положителни - 5-10 минути след теста, има две ленти: диагностика и контрол. В този случай дори слабата лента в диагностичната зона показва концепция.
 • Грешен - ако има нарушение на методологията и правилата на инструкцията, няма нито една лента. Това се случва много рядко и по правило поради недостатъчна урина или неправилно положение на теста.
 • Фалшиви положителни или фалшиво-отрицателни - тези резултати показват, докато изпитване при жени, които са лекувани за безплодие лекарства с HCG, наличието на рак, последните аборт, патологии на сърдечно-съдовата система, на бъбреците, или използването на течност преди анализ.

trusted-source[11], [12], [13], [14]

Противопоказания за употреба

Тестовете за бременност, както и всички други диагностични процедури, имат определени ограничения. Противопоказанията за употреба зависят от вида на теста и от нивото на неговата чувствителност. Домашното изследване с обикновени ленти не се препоръчва преди началото на менструацията, но касетъчните системи могат да се използват от първите дни на предполагаемото зачеване. За увереност в резултата се препоръчва да се тества отново 5-7 дни по-късно.

По време на изследването трябва да се избягват следните грешки:

 • Не докосвайте реакционната зона с ръце.
 • Не допускайте замърсяване или влага да навлязат в лентата за ленти или в касетата.
 • Изтекли тестове не се използват.
 • В пробата урината не трябва да попада в чужди вещества.

Има редица причини, които могат да доведат до неверни резултати от изследванията:

 • Твърде ранна диагноза.
 • Не е тест за качество с изтекъл срок на валидност или нарушени условия на температурния режим.
 • Ранна оценка на резултатите.
 • Наличие на заболявания (онкология), повишаване нивото на hCG.

Ако сте направили няколко теста със седмичен интервал, но се съмнявате в получените резултати, тогава си струва да се обърнете към гинеколога. За сравнение, можете да извършите друг анализ с тест от друг производител. Можете да измервате базовата температура (сутрин, без да излизате от леглото), ако тя е над 37 градуса, това означава бременност. Освен това се препоръчва да дарявате кръв на HCG, да се подлагате на ултразвук и, разбира се, да посещавате лекар.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Условия за съхранение

За да се получат надеждни резултати, използваният най-бърз продукт трябва да бъде в оригиналната опаковка и без никакви дефекти. Особено внимание се отделя на условията за съхранение. Изпитването е забранено да се съхранява на място с висока влажност или при високи температури.

Дата на изтичане на срока

Фортест за бременност спечели доверието на жените с тяхната достъпност, лекота на употреба и надеждни резултати. Срокът на годност на всяка форма на изпитване е 36 месеца от датата на производство. В края на този период трябва да се изхвърлят ленти, касети или електронни тестове. Съгласно инструкциите, Frautest се произвежда с помощта на уникална латексова технология, която осигурява ясен и видим резултат. Всяка проба може да се използва само веднъж. Използването на изтекли материали дава погрешни резултати, за които не може да се вярва.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Най-красива за бременност" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.