^
A
A
A

Магията на възстановяването на кожата

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Най-често, като купуват скъп крем от бръчки или отиват в козметичен салон, жените се надяват на чудо. Противно на всички аргументи на разума, повечето вярват, че има инструмент, който ще оправи кожата като часовникар, поправящ развален часовник. Ако кремът или козметичната процедура не дават желания ефект, тогава средствата са избрани неправилно и просто трябва да намерите друга, по-добра. По същия начин се твърди, че пациентите, които отиват при лекаря, и лекарите, които приемат лечението на болести. Основното нещо е да се намери вълшебно лекарство, което да спре победното шествие на болестта. Много хора, като Хъмпти Дъмпти седеше на стената, надявайки се, че в случай на бедствие, те ще бъдат в състояние да се обадя за помощ "всички царски коне и всички царски хора", които са в състояние да сглоби своя разби тяло.

Това вярване е много полезно както за производителите и продавачите на козметика, така и за козметиците. Това е така, защото от това убеждение, жените са готови да похарчите цяло състояние за козметика и прекарват часове в салони за красота, че тя е насочена рекламата, и в името на грима си и да влезе "магически съставки". Реклама призова - без значение колко е износена кожата си, без значение какво се случва вътре в нея, можете да намерите решение, което ще реши всички проблеми - премахване на бръчки и възрастови петна, хидратира сухата кожа, повишаване на нейната еластичност, което му придава на кожата нежна бебе и цвета на венчелистчетата на ябълка , В действителност всичко е много по-сложно. Ако разглобявате подробните механизми на действие на най-модерните и научно обосновани козметика, става ясно, че козметиката, дори и "магически" може да направи само една малка част от работата, а основната магията се крие в дълбочината на кожата. На регенеративните и защитни сили на кожата се изчисляват всички средства за чудотворно подмладяване, всички магически средства и "фонтани на младостта".

Например, козметичните продукти, които стимулират обновяването на кожата, не действат сами по себе си, а се основават на потенциала за възстановяване и жизнения потенциал на кожата и целия организъм. Следователно, ако две козметични продукти активират реакцията за обновяване по едно и също време, агентът ще има предимство, което съдържа по-малко вещества, които потискат функциите на клетките. Ако на две жени се прости същата процедура със същата козметика, резултатът ще бъде по-добър за този, чиито системи за възстановяване са в по-добро състояние.

Разбираемо е, че всеки иска чудо, и за това е на това е възможно или невъзможно да се получи един магически резултат от козметика, фокусира вниманието си дами търсят козметични или козметик. И все пак си струва да се обръща внимание на много по-удивително нещо, което се случва всеки ден, и постоянно - на работа, която се извършва на клетките на кожата, запазвайки баланса на физиологични процеси, независимо от множество фактори, търсейки този баланс е да го безпокоят не е чудо, че е заобиколен от микроорганизми и токсини, които са изложени на различни други патогени, кожата, така бавно носи Примери лечебната сила на организма, виждаме времето - заздравяването на рани, ожулвания, слънчеви изгаряния и лечение на инфекции.

Съществуват редица състояния в организма, при които способността му да се възстановява е отслабена. Отслабването на опазването и възстановяването на системата на кожата, в резултат на факта, че тя започва да се по-зле, за да се справи с основната си задача - да бъде бариера, което води както до навредил на собствените си клетки, както и за нарушение на жизнената дейност на целия организъм.

По този начин можем да формулираме нов подход към избора на козметика, основан на разбиране на нуждите и способностите на кожата, когато козметиката работи в съгласие с възстановяващите сили на кожата. Разбира се, за да използвате този подход, е необходимо да се знае структурата на кожата, малко да се разбере вътрешната си живот, както и да се запознаят с механизма на своите системи за възстановяване и защита, както и на механизма на действие на основните вредни фактори. Този подход третира кожата не като пасивна цел за козметични продукти, а като активен участник в процеса на възстановяване.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.