^

Интимни проблеми и нарушения

Сексуалността играе централна роля в живота и мирогледа на човека. Като източник на продължаването на рода сексуалността естествено е най-важната функция на човешката психика. За всеки човек сексуалната идентичност е основен компонент на самоидентификацията, тя отразява соматичната конституция, източникът на нашето развитие, засяга емоционалния живот, изпълняването на социалните роли и дори икономическото съществуване. Сексуалното ни функциониране или недостатъците му могат да окажат голямо влияние върху психическото благосъстояние, личните връзки и взаимоотношенията. Неспособността на дадено лице да прояви сексуална активност под формата на сексуални норми, приети за неговия пол, може да доведе до сериозни чувства и умствена травма.

Ефебофилия

Ефебофилията е психично разстройство, нещо като педофилия. Изразено в сексуалното привличане на възрастен мъж или жена на подрастващи деца. 

Фригидност

Разгледайте видовете разстройство, причините, методите за диагностика, лечение и профилактика.

Аноргазмия

Това заболяване засяга по-голямата част от женската популация. Що се отнася до мъжете, това е много рядкост за тях.

Бърза еякулация

Това е болест, която засяга много мъже. Нека разгледаме основните причини за преждевременна еякулация, методи на лечение и методи за превенция.

Лечение на фригидност

Нека да разгледаме най-популярните и ефективни начини за лечение на фригидност с алтернативни лекарства, медикаменти и други методи.

Страх от секса

Страхът от секс (генофобия или койтофобия) е напълно несвързана държава и следователно е болезнено за човек, въпреки че е разбираемо от гледна точка на психологията и медицината.

Сексуални разстройства при жените

Много жени инициират или се съгласяват да имат сексуален контакт, защото искат емоционална близост или искат да подобрят здравето си, да потвърдят своята привлекателност или да задоволят своя партньор.

10 пречки за женския оргазъм

Ако по време на секса жените не достигат до оргазъм, те като правило обвиняват любовниците си. Въпреки това оргазмът може да "изчезне" по други причини.

Процесът на сексуална възбуда и нейното нарушение

Съвременната сексология (науката за сексуалния живот) по-специално подчертава такива належащи проблеми: характеристиките на сексуалността на мъжете и жените в аспекти и психофизиология

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.