^
A
A
A

Заплатата на една жена зависи от възрастта, в която тя роди

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

06 May 2016, 09:00

Интересно е, че изследователи от Университета във Вашингтон стигнаха до извода, че учените смятат, че колкото по-рано жената ражда, толкова по-вероятно е тя да загуби приходите си, които би могла да получи, ако се посвети на кариера. Според експерти, за да живеят в просперитет, жените трябва да раждат след 30 години.

Ново проучване, водена от Менг Йе Люн, в хода на експерти анализират здравните данни, социалното и икономическото положение на жените 25 до 60 години, живеещи в Дания, целта на упражнението е да се определи дали съществува връзка между заплатите на мъжете и възрастта, на която е взето решение първи път да стане майка. В резултатите учените установиха, че независимо от нивото на образование, жените, които са станали майки под 30 години, като цяло получават по-малко.

Струва си да се отбележи, че датските жени учени са избрали по някаква причина, в страната са събрани най-точните данни за здравето на цялото население. Според изследователската група Leung, ако жената ражда 25 години, тя не се отразява на нейните средни доходи или възможности за кариера, но в този случай тя губи около 2 години, които биха могли да бъдат изразходвани за насърчаване на кариерата и следователно, и да увеличат доходите си. За да получат такива данни, учените изчислиха средната годишна заплата на всяка жена, като бяха взети предвид дългосрочните и краткосрочните финансови загуби. В допълнение, учените предоставят и други данни: жените с висше образование, които са станали майки на възраст под 28 години, получават по-малко през целия си живот в сравнение с жените, които са родили след 30 години.

Въпреки това, жените, които са станали майки под 28 години и които не са получили образование, в крайна сметка наваксат доходите на родените след 30-годишна възраст, въпреки че в началото те имат спад в доходите.

Според изследователите решението на жената да отложи радостта от майчинството до 31-годишна възраст или по-късно ще й позволи да увеличи финансовото си състояние. Също така, експертите отбелязаха, че технологията за IVF позволява на жените да станат майки на по-късна възраст, за да могат спокойно да се посветят на работа и да увеличат годишния си доход, за да могат да се радват на майчинство и да не мислят за пари.

Учените са сигурни, че това проучване ще помогне на жените да разберат своите приоритети и да планират живота си.

Днес, много жени отлагат раждането и се посвещават на кариера като все повече и повече членове на нежния пол смятат, че преди да се вземе решение за раждане на дете, трябва да бъдат сигурни, да "стоят на краката си." Въпреки това редица проучвания потвърждават, че колкото по-късно жената за първи път става майка, толкова по-голяма е вероятността от развитие на сериозни заболявания, по-специално онкологията. Също така, най-добрият начин за здравето на жените е ранното раждане. Според учените, най-добрата възраст за една жена, когато е необходимо да се помисли за раждането на първото дете е между 25 до 35 години, в този случай, след 40 години, една жена ще бъде по-добро здраве, за разлика от тези, които решава да стане майка на 24 години ( такива заключения са направени от специалисти след изучаване на здравословното състояние на повече от 3 хиляди жени).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.