^
A
A
A

Яйцата ще помогнат за предотвратяване на захарен диабет

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 28.11.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

11 May 2016, 10:30

Яйцата (с изключение на суровите) се абсорбират от тялото ни почти изцяло. Известно е, че яйцата имат холестерол, които се провеждат в продължение на дълъг дебат в научните среди, различни изследвания се потвърди или отхвърли използването на яйца за човешките същества. В едно скорошно изследване, проведено в Университета на Финландия, беше установено, че мъжете, които ядат седмично 4 яйца, 37% по-нисък риск от диабет от втори тип, диетата (количеството на консумацията на плодове и зеленчуци), лошите навици , физическата активност не е много важна.

Новото проучване включваше 2000 доброволци на възраст между 42 и 60 години. Между другото, експериментът продължи 20 години, през който учените регистрираха промени в здравословното състояние на участниците в проучването. В хода на наблюденията диабетът се развива при 430 души. Учените обръщат специално внимание на храненето на доброволците и след анализа се констатира, че 4 яйца на седмица спомагат за намаляване на риска от развитие на това опасно заболяване с почти 40%.

Също така, експертите отбелязаха, че този ефект се наблюдава изключително сред представителите на силната половина на човечеството, с какво е свързано и защо яйцата действат по различен начин за мъжете и жените, учените все още не могат да отговорят.

Екипът се отбележи, че яйцата са малко по-различни от всички останали продукти и най-вече, както вече бе споменато, яйца (различни от суровите) абсорбират 98%, но много от тях са склонни да вярват, че холестеролът се съдържа в яйцата, е изключително вреден за здравето и опитайте да изключите този продукт от диетата си.

Хранителните специалисти отбелязват, че такъв холестерол не представлява опасност за здравето, а напротив, помага на сърдечно-съдовата система.

Проучванията на експерти от различни научни центрове показват, че млечните продукти с високо съдържание на мазнини, месото от всяко съдържание на мазнини повишават риска от диабет, докато яйцата, напротив, намаляват. Съдържащи се в пилешките яйца, хранителните вещества подобряват абсорбцията на глюкозата и спомагат за намаляване на незначителните възпалителни процеси. Особено яйца са полезни за здравето на мъжете - това вкусно и здравословен продукт, който съдържа най-малко мазнини и най-много хранителни вещества, насърчава естествения прираст на действие (за подобряване на мъжество да се яде едно сурово яйце на ден).

Полза на яйца се оказаха и американски експерти - в техните проучвания, резултатите от които преди няколко месеца в един от научните публикации са били публикувани, изследователите са открили, че развитието на сърдечно-съдови заболявания и хранителни яйца не е свързан. Разбира се, не се препоръчва, както всеки друг продукт, да злоупотребявате с яйца - 2 броя на ден няма да имат никакъв ефект върху холестерола, кръвообращението, телесното тегло и кръвното налягане.

Ограничаване на консумацията на яйца при хора с диабет тип 2, тъй като в този случай се увеличава рискът от развитие на сърдечни заболявания.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.