^
A
A
A

Все повече деца страдат от затлъстяване

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

17 May 2016, 09:30

Американски изследователи съобщават, че детското затлъстяване в страната е станало тревожно голямо, въпреки факта, че последните десетилетия активно се борят със затлъстяването. Клиничният институт в Дюк екип от експерти анализират данни за здравето и храненето на населението, включително и деца, в резултат, учените са заключили, че процентът на деца и юноши с наднормено тегло или затлъстяване в периода 2013-2014 е увеличил с повече от 3 пъти ,

Същевременно данните за предходните отчетни периоди (до 2013 г.) не се различават от последните. Но заедно с това учените отбелязват, че до 1999 г. Няма увеличение на броя на децата с наднормено тегло.

В периода от 2012 до 2014 г. Затлъстяването на втората степен е регистрирано 6,3% от децата, третата степен - в 2,4%. Преди няколко години 5,9% от децата страдат от затлъстяване от степен 2, а трета - от 2,1%, има увеличение на показателите.

Според някои доклади повече от 4,5 милиона деца и юноши страдат от тежки форми на затлъстяване, затова се полагат много усилия, за да се направят децата по-здрави.

Затлъстяването се диагностицира след определяне на индекса на телесна маса (BMI), който се определя от съотношението на теглото към височината (килограми на метри). Нормалността на ИТМ се счита за показател от 18,5 до 24,99, ако ИТМ е под нормата, те казват, че има липса на телесно тегло, над - около излишни килограми. 

През последните няколко години проблемът със затлъстяването в Съединените щати стана все по-остър. Независимо от факта, че се приемат активно различни програми, се насърчава здравословният начин на живот и храненето, лекарите не са успели да постигнат положителен ефект - броят на хората с наднормено тегло продължава да нараства всяка година.

Военновъздушните сили извърши своя собствен анализ и е установено, че най-голям брой хора с наднормено тегло, които живеят в Мисисипи - повече от 30% от общото население, там живее най-голям брой на мазнини деца и юноши (10-17 години) - повече от 40%. След Мисисипи, държавите от Алабама, Западна Вирджиния, Тенеси следват.

Според учените затлъстяването не е само последица от недохранването. В университета в Айова група специалисти твърдят, че прекомерната строгост, викове и злоупотреби могат да допринесат за факта, че детето ще има допълнителни паунда в бъдеще. Изследователите отбелязват, че такова образование увеличава вероятността от развитие на затлъстяване и такива деца, които вече са възрастни, нямат добро здраве. Според учените процесите, протичащи в тялото на детето, не са обратими и родителите трябва да помнят, че брутното възпитание ще доведе до здравословни проблеми.

За оценка на поведението на родителите, учените анализират записите, на които са записани на взаимодействието на различни семейства (изследователите разглеждали 450 семейства), експертите оценяват състоянието на здравето на децата, и като резултат разбрах, след няколко години, дори с лека физическа агресия в риск от затлъстяване на детето се увеличили значително. В юношеството физическите и здравословни здравни нарушения не бяха значими, но в ранна възраст, когато децата вече започнаха самостоятелния си живот, те се показаха все повече и повече.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.