^

Здраве

Таблетки и капсули от чревна дисбиоза

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

В червата на здравия човек има известно равновесие между микроорганизмите, които го обитават. По-голямата част от бактериите (99%) са полезни представители на чревната микрофлора - това са бифидобактерии, бактероиди, лактобацили, Е. Coli и ентерококи. Те насърчават пълното храносмилане на храната, работата на имунната система, доставката на тялото с витамини, микроелементи, аминокиселини, протеини. Полезните бактерии предпазват от проникване на патогени, забавят растежа и възпроизвеждането. Вредните бактерии (стафилококи, стрептококи, протеини, клостридии, Pseudomonas aeruginosa) представляват само 1% от нормалната чревна биоценоза.

Нарушаването на количественото и качественото равновесие на чревната микрофлора, придружено от разпръскване при размножаването на патогенни бактерии, се нарича дисбактериоза. Това провокира дисфункция на стомашно-чревния тракт, което води до диария, запек, метеоризъм, болкови синдроми в коремната област, както и анемия, недостиг на витамини, токсични отпадъци от гъбични флора.

За възстановяване на балансирана чревна биоценоза и предотвратяване на нейните нарушения, таблетките се използват срещу чревна дисбактериоза. Това са пробиотици - вещества, съдържащи живи полезни бактерии, които живеят в червата на здрав човек и предотвратяват растежа и възпроизводството на патогени.

Показания Таблетки срещу интестинална дисбиоза

 • Дисбактериоза на червата с различни етиологии;
 • Предотвратяване на дисбиозата при лечението на антибиотици, nvss, хормонална терапия, химиотерапия, интоксикации, алергии.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Дозиране и администриране

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Bifidumbakterin

Пробиотик, възстановяващ нормалната чревна биоценоза. Активните bifidobacteria bifidumbacterin възстановяват естественото съотношение на микроорганизмите в червата.

Употребата на лекарството нормализира функциите на храносмилателния тракт, стимулира храносмилателния процес, синтезира и абсорбира витамини и микроелементи, увеличава имунната бариера. Това лекарство предотвратява увеличаването на броя на патогените в гастродуоденалната зона.

Използва се като средство за предотвратяване на нарушения на чревната биоценоза при кърмачета, хранени с храни за кърмачета или мляко от донори.

Форми на опаковката - бутилки, ампули, опаковани прахове, капсули и свещи. Опаковката съдържа 5 дози от щамове на живи микроорганизми.

Флаконите и ампулите съдържат щамове на активни бифидобактерии дехидратирани чрез лиофилен метод в хранителната среда, праховете се пречистват от субстанцията, в която са били култивирани. Сухите бактерии бързо оживяват и навлизат в течната хранителна субстанция.

Капсулите съдържат bifidumbacterin forte, бактериите от които са имобилизирани с активен въглен от плодови кости. Влизайки в ZhKT, неподвижните бактерии образуват колонии върху лигавицата, което ускорява възстановяването на чревната микрофлора.

Bifidumbacterin forte се предлага и в опаковка.

Противопоказанията за употреба са намалена активност на лактазата при деца и свръхчувствителност към компонентите на това лекарство. Не са известни случаи на нежелани нежелани реакции при употребата на препоръчваните дози бифидумбектерин.

Начин на приложение и доза на бифидромбуктерин:

За кърмачета лекарството се отглежда в млечна формула или кърма и се консумира по време на хранене.

При пациенти на възраст над 1 година бифидромбутаминът се смесва с четвърт чаша варена питейна вода или напитка от кисело мляко и се смесва с течна, не гореща храна. Необходимо е веднага да вземете сместа, без да чакате разтварянето. Използвайте го за половин час преди хранене, но ако е необходимо - по всяко време.

Терапевтични дозировки:

 • Децата от първите дни на живота до 0.5 години - в началните 2-3 дни лечение за една бутилка 2-3 пъти на ден, след това - броят на приеми нараства до 4 или 6 пъти;
 • Деца 0,5-2 години - една бутилка 3-4 пъти на ден;
 • Деца 3-7 години - една бутилка 3-5 пъти на ден;
 • Деца от 7 години и възрастни - можете да назначите две бутилки 3-4 пъти на ден.

Продължителността на лечението - от три седмици до един месец, с остри форми на чревни нарушения - 5-7 дни. След един месец курсът на допускане може да бъде повторен, ако е необходимо.

Профилактични дозировки:

 • Деца от първите дни на живота до 0.5 години - една бутилка веднъж дневно;
 • Деца 0,5-2 години - една бутилка 1-2 пъти на ден;
 • Деца от 3 години и възрастни - два флакона 1-2 пъти дневно.

Продължителността на превантивната терапия е две до три седмици.

При ректално приложение на супозитории бифидромбектерин се прилага три пъти дневно за 1-2 единици, комбинирайки с оралното му приложение.

Продължителността на терапията за хронична чревна дисфункция е 0,5-1 месец, при остри - от 7 до 10 дни.

Данните за ефектите от предозирането отсъстват.

Възможно приложение в комбинация с антибиотици, хормонални лекарства, nvss, с химиотерапия.

Срок на годност не повече от година в суха стая при температурен режим не по-висок от 10 ° C (при стайна температура - не повече от 10 дни).

trusted-source[20]

Laktobakterin

Пробиотик. Форми в червата среда, която насърчава подобряването на микрофлората. Това е лиофилизирана дехидратирана маса активни лактобацили (lactobacillus plantarum или lactobacillus fermentum). Те разграждат въглехидратите до създаването на млечна киселина и силно антисептично предотвратяване на увеличаване на броя на патогени (дизентериен, enteropatogennaya Coli, Salmonella) и условно патогенни микроорганизми. Лактобактеринът е функционално адаптиран за организма, защото Лактобацилус - компоненти на биоценозата на здравото черво.

Противопоказанията и нежеланите реакции не са известни.

Формули за опаковане на лактобактерин - ампули, капсули, таблетки, съдържащи лиофилизирани лактобацили, които не са пречистени от хранителната среда. Ампулите съдържат три (пет) дози, а таблетките и капсулите - една доза.

Поглъщайте цялата доза един час преди хранене, ако е възможно, пийте мляко. Лечението с лактобактерин е желателно да се комбинира с приема на витамини.

Препоръчителни дневни дози:

 • Деца от първите дни на живота до 0.5 години - една или две дози;
 • Деца от 0,5 до 1 година - две или три дози;
 • От 1 година до 3 години - три или четири дози;
 • Повече от 3 години - от четири до десет дози;
 • 8 години и повече - от шест до десет дози.

Дневната доза може да бъде разделена на 2-3 дози.

Продължителност на терапията:

 • Удължена дегенерация на червата при различни етиологии - от четири до шест седмици;
 • Колит и ентероколит - от един и половина до два месеца;
 • Дисбактериоза с различна етиология - от три до четири седмици.

Взаимодействието с други лекарства - не възпрепятства приема на антибиотици.

Съхранявайте една година, като спазвате температурен режим от не повече от 10 градуса по Целзий, в суха, защитена от светлината стая.

Bifikol

Пробиотик, чието действие е подобно на предишните лекарства.

Препоръчително е да не се използва при случаи на неспецифичен и специфичен колит. Нежелани реакции - има възможност за лесно храносмилателни нарушения.

Произвежда се под формата на прах, кристален или порьозен, опакован в бутилки от две, три и пет дози, от които суспензията е приготвена за орално приложение. Лиофилизат на активни бифидобактерии (bifidobacterium bifidum) и Е. Coli (естерихия коли).

Яжте перорално половин час преди хранене два пъти на ден. Веднага преди употреба една доза прах се разрежда в 5 ml варена вода при стайна температура. Пациенти с повишен киселина производство преди получаването на суспензията в продължение на 10 минути, че е желателно да се пие минерална вода половин чаша "Essentuki №17», «Essentuki №14», «Боржоми" или съотношението сода разтвор - Soda 5 г на 200 мл вода.

Дозировъчни средства за чревна дисбиоза bifikol:

 • Деца 0,5-1 година - една доза;
 • Деца 1-3 години - от две до пет дози;
 • Повече от 3 години - от три до пет дози два пъти дневно.

Продължителността на терапията съответства на клиничната форма и тежестта на заболяването. Курсът на остра терапия е две седмици или повече. В случаи на продължително разрушаване на чревния и пост-дизентерния колит, от 4 до 6 седмици. Лечението на хроничен колит, неспецифичен улцерозен колит, ентероколит трае от един и половина до три месеца. Продължителността на периода на възстановяване след химиотерапията е от три седмици до един месец. Повтаряне, ако е необходимо, курсът на терапията е възможно не по-рано от два месеца по-късно. Подкрепящата терапия под формата на прием на ½ дневна доза от лекарството се извършва от един до шест месеца.

В случаи на предозиране има възможност за слабо храносмилателно разстройство.

Не се използва едновременно с антибиотици и по време на химиотерапия.

Съхранявайте една година, ако температурата е в рамките на 10 ° C. Пазете се от деца. Готовото окачване не подлежи на съхранение.

Разберете

Пробиотик, чиито активни съставки са бифидобактерии и ентерококи, притежаващи висока устойчивост на влиянието на антимикробни агенти. Произвежда се в капсули, чиято черупка не се разтваря в стомашния сок. Веднъж в червата, капсулите се разтварят, активните елементи на бифиформина колонизират неговите части и започват да синтезират оцетна и млечна киселина. Това води до смъртта на патогенни микроорганизми.

Използва се подобно на предишни лекарства, както и с диария с неизвестна етиология, ниско ниво на лактаза, храносмилателни нарушения.

Лекарството не е показан за свръхчувствителност към допълнителни компоненти на лекарството (глюкоза, екстракт от мая, сироп боб гума, магнезиев стеарат, сух лактулоза титанов диоксид, полиетилен гликол, соево масло, ацетил моноглицериди).

Страничните ефекти от приемането на това лекарство не са описани.

Капсули бифиформени от чревна дисбактериоза се използват перорално.

Сутрин и вечер, независимо от храната, преглъщайте капсулите цели, изцедени с достатъчно вода. Децата получават лекарството сутрин.

Дозировка:

 • Деца от два до шест месеца - ½ капсула;
 • Деца 0,5-2 години - 1 капсула;
 • Две години по-големи - 1 капсула.

Един ден може да отнеме не повече от четири капсули. Продължителността на лечението е от десет дни до три седмици, с гастродуоденални нарушения, които съпътстват остра диария - два или три дни.

Предотвратяване на диария при пътниците - една капсула два пъти дневно.

За употреба от първите дни от живота на детето се получава прах (в неговата формула - бифидобактерии и стрептококи). От него можете да приготвите маслен разтвор или суспензия. Орално приложение - веднъж дневно, еднократна доза. Продължителността на лечението е от 10 до 20 дни.

Случаите на предозиране не са известни.

Може да се комбинира с други лекарства, вкл. С антибиотици.

Bifiform и бебе бифиформите трябва да се съхраняват в продължение на две години в сухо, сухо помещение, при температурен режим от не повече от 15 ° C. Приготвена суспензия от бета бифовиди трябва да се съхранява в продължение на две седмици.

trusted-source[21], [22]

Lineks

Пробиотици, активните компоненти на които са щамове на лактобацилус ацидофилус, bifidobacterium infantis, streptococcus faecium. Той се използва за целите на лечението и стабилизирането на чревната биоценоза.

Противопоказания за употреба - свръхчувствителност към допълнителни компоненти на линия и млечни продукти.

Страничните ефекти от приемането на това лекарство не са описани.

Капсулите linex се приемат перорално три пъти дневно с храна, като се има предвид, че не могат да се консумират с топли напитки.

Дози:

 • От раждането до две години - една капсула;
 • От две до 12 години - една или две капсули;
 • Повече от 12 години - две капсули.

Ако не можете да преглъщате цялата капсула, трябва да смесите съдържанието й с една чаена лъжичка течност. Използвайте незабавно сместа.

Продължителността на лечението е взаимосвързана с причината и степента на тежест на заболяването, обикновено се използват конфигурационни капсули, докато се постигне задоволителен ефект. Ако диарията не спре в рамките на два дни, придружена от треска, следи от кръв или слуз в изпражненията, остра болка в корема, спешно трябва да се види лекар. При диария е необходимо да се възстанови баланса между течност и електролит.

Данните за предозиране липсват.

Използва се с лекарства за химиотерапия и антимикробни средства. За да се увеличи ефективността на Linex, е желателно да се приемат три часа след химиотерапията или като се вземат антибактериални лекарства.

Не са установени значими взаимодействия на това лекарство с други лекарства. Не е съвместим с алкохола.

Съхранявайте една година, като спазвате температурен режим от не повече от 25 ° C в сухо помещение.

Entyerol

Enterol има анти-диарийно средство, антипаразитно, противогъбично и здраве за подобряване на действието на чревната микрофлора. Получаване Активното вещество е лиофилизат бактерии дрожди Saccharomyces boulardii - антагонисти Clostridium, Klebsiella, Pseudomonas пръчки, Salmonella, Shigella, Yersinia, Staphylococcus ауреус, гъбична рода Candida, Vibrio холерният, ентеро- и ротавируси и - lamblia и дизентерия амеба. Той предпазва чревната флора чрез инхибиране на развитието на колонии от бактерии и гъбички и подпомагане на природен превъзходството на полезни микроорганизми.

Неутрализира ентеротоксини, особено ефективни срещу интоксикация с продуктите на clostridium.

Той насърчава производството на имуноглобулини, по-специално iga, който унищожава патогенните бактерии в червата преди абсорбция в кръвта. Увеличава локалната имунна бариера на лигавиците на малките и дебелите черва. Активира процесите на клетъчно хранене на червата. Подпомага разграждането на въглехидратите чрез стимулиране на активността на ензимите на тънките черва.

Налични под формата на капсули и опаковани прахове. Опаковката съдържа 250 mg активна съставка.

Няма официални данни за употребата на Enterol по време на бременност и кърмене.

Не са установени противопоказания за употребата на препоръчваните дози от лекарството.

Странични ефекти под формата на леки алергични реакции и неприятни усещания в епигастралната зона, които не водят до премахване на лекарството.

Той се прилага перорално след хранене от 250-500 mg веднъж или два пъти на ден. Капсулите трябва да се поглъщат цели, с вода при стайна температура. Прах се изсипва в чаша с вода, разбърква се и пие.

Данните за предозиране липсват.

Възможна едновременна употреба с антибиотици. Приемането заедно с други противогъбични перорални средства намалява ефекта на ентерола.

Съхранявайте в продължение на три години, като спазвате температурния режим не повече от 25 ° C.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31]

Lynex

Пробиотик с активната съставка - лиофилизирани спори от бактерии в Acillus cereus ip 5832. Има антимикробна и антидиарезна ефикасност. Той противодейства на растежа и размножаването на патогени в червата, възстановява естествения баланс на неговата биоценоза.

Стоматологичният сок не унищожава обвивката на спорите в acullus cereus ip 5832. Процесът на активиране с последващо покълване във вегетативните клетки се осъществява в червата.

Предлага се в капсули.

Официални данни за проучването на употребата на bactisubtil при бременност и кърмене отсъстват.

Не се предписва за първични имунодефицити, свръхчувствителност към компонентите на капсулите.

Информацията за неблагоприятните странични ефекти на допускането отсъства.

Консумира се перорално един час преди хранене в дози:

 • Деца над 3 години - от три до шест капсули на ден;
 • Повече от 14 години - от четири до осем на ден.

Продължителността на лечението е от седем до десет дни.

Ако поглъщането не е възможно, съдържанието на капсулата може да се смеси с течност при стайна температура.

Съхранявайте три години в суха, тъмна стая, като спазвате температурен режим от не повече от 25 ° C. Пазете от деца.

trusted-source[32]

Baktisporin

Пробиотик с активен компонент - лиофилизиран от щамове на живи бактерии bacillus subtilis 3N. Има широк спектър от антимикробна активност. Инхибира растежа и умножаването на патогени в лумена на червата.

Бактериите, които влизат в стомашно-чревния тракт, секретират ензими, които ускоряват и нормализиране на процесите на смилане и усвояване на храната, стомашно зона, свободна от микроорганизми това атипична стабилизираща система чревната среда.

Произвежда се под формата на прах, опакован в ампули. Съдържанието на една ампула съответства на една доза от лекарството.

Няма противопоказания за употреба. Възможни нежелани реакции в резултат на приемане на баксопорин - повишена телесна температура, обриви по кожата. Ако имате анамнеза за лекарствена алергия, предписвайте с повишено внимание.

Начин на приложение: отворете ампулата, разтваряйте съдържанието й в 10 ml студена преварена вода. Използвайте два пъти дневно перорално преди хранене в продължение на 30-40 минути (бебета - точно преди хранене).

Терапевтични дозировки за деца от 1 месец до 1 година - половината от съдържанието на ампулата; над 1 година - една ампула.

Продължителност на терапията при остри чревни инфекции - от пет до седем дни; при дисбактериоза, алергична дерматоза - от десет дни до две седмици.

Терапевтични дози за възрастни с остри чревни инфекции - една или две ампули в продължение на 5-7 дни; при дисбактериоза, алергична дерматоза - на една ампула от десет дни до три седмици.

Данните за предозиране и взаимодействие с други лекарства отсъстват. Може да се използва с всякакви лекарства.

Съхранявайте в продължение на три години в суха среда, като спазвате температурен режим от 2-8 ° C.

trusted-source[33], [34], [35]

Acipol

Пробиотик, където свързан активен Lactobacillus ацидофилус щамове NK1, NK2, nk5, nk12, дехидратира чрез лиофилизация, и полизахариди Кефир гъбички убити използване на топлина. Atsipol инхибира действието на патогени инфекции стомашно-чревния тракт, се противопоставя на образуването на гнилостните процеси в червата. Това става чрез формиране на условия, които не са подходящи за развитието на патогени.

Лактобацили поддържа производството на мастни киселини в червата, което води до повишаване на киселинността на околната среда. Киселата среда насърчава регресия на патогенни бактерии и гъбички подобрява двигателната активност на стомашно-чревния тракт (храна стагнация се елиминира) и амоняк ускорява заключението, че насърчава детоксикация.

Atsipol стимулира витамини В, витамин К, и други природни биологично функционални вещества, поглъщане на хранителни вещества, нормализира метаболизма на холестерола и билирубин увеличава имунитет.

Не се предписва, ако има анамнеза за свръхчувствителност към компонентите на ациполата. Страничните ефекти не са известни.
Предлага се в капсули. Те трябва да се поглъщат цели, измити с достатъчно вода. Деца под 1 година - разтворете съдържанието на капсулата в малко количество вода или мляко.

Терапевтични дозировки:

 • Деца от 3 месеца до 3 години - една капсула два или три пъти дневно с храна;
 • Деца над 3 години и възрастни - една капсула три или четири пъти дневно в продължение на 30 минути преди хранене.

Профилактична доза - една капсула дневно от десет до 15 дни.

Продължителността на лечението с инфекции на червата от Acipol е поне осем до десет дни. Ако е необходимо, курсът на терапията може да се повтори след един месец.

Представени са информация за отрицателните последици от превишаването на препоръчваните дози аципол и неговото взаимодействие с различни лекарства. Възможно е да се комбинира с приема на лекарства.

Съхранявайте две години, като спазвате температурния режим от 2-10 ° C.

Bifiliz

Пробиотичните, активни вещества, които - лиофилизат дневна bifidibaktery (Bifidobacterium bifidum), лизозим (ензим клас хидролази) притежава антимикробни свойства, влияе съотношение нормализиране полезни и патогенни компоненти microbiocenosis черва. Лекарството действа аналогично, както е описано по-горе.

Добавянето на лизозим към бифидобактериите подобрява антимикробния ефект на лекарството, благодарение на неговата способност да унищожава бактериалните клетъчни стени. Лизозимът има противовъзпалително и метаболитно действие, нормализира нивото на червените кръвни клетки, активира растежа и възпроизвеждането на бифидобактерии.

Бифилизата допринася за радикалното излекуване на чревните заболявания, като не им позволява да се преместят в хронична форма.

Той не се предписва при пациенти с повишена чувствителност към яйчния протеин.

Страничните ефекти на приложението не са известни.

Произвежда се под формата на прах, опакован във флакони и ректални супозитории. Една пълначна единица съдържа пет дози от лекарственото вещество.

Метод на приложение:

Отворете бутилката, изсипете съдържанието на водата при стайна температура, затворете капака и разклатете. Разтворът се приема перорално за половин час преди хранене. В детската практика можете да ядете с храна или точно преди да ядете. Обикновено се предписва дневна доза от две или три бутилки.

Острите форми на чревна дисфункция се лекуват от пет до десет дни. Вероятно продължително лечение до 20 дни.

Дозировка за предотвратяване на дисбиоза - две бутилки дневно в продължение на десет дни. Деца до 3 месеца наведнъж могат да получат половината от съдържанието на бутилката. Можете да повторите хода на лечението, като вземете почивка за 8-12 седмици.

Ректалната супозитория се освобождава от плика преди употреба. Пациентът се почиства от червата.

Терапията на чревни инфекции включва използването на три до шест ректални супозитории дневно. При остри инфекциозни заболявания на червата курсът на лечение трае от седмица до десет дни. При хронични заболявания, както и при дисбиоза, продължителността на лечението е от десет дни до две седмици.

Възможни са и по-дълги курсове.

С комбинираната употреба на ректалната и оралната форма освобождават две или три супозитории и две или три бутилки дневно. Продължителността на лечението е две до три седмици.

Деца - две или три супозитории дневно в продължение на една седмица.

Няма информация за предозиране.

Взаимодействието с други лекарства не е установено. Възможна съвместна употреба с антибиотици, сулфонамиди, антивирусни лекарства, имуномодулатори.

Съхранявайте една година, като спазвате температурен режим от 2-10 ° c.

Бифидо-бак

Това не е лекарствен продукт. Активното вещество е лиофилизатът на adolescentis на bifidobacterium. Има способността да поддържа нормален баланс на чревната микрофлора.

Високотехнологичният производствен процес на капсулирането гарантира на бактериите отлична асимилация в червата. Биополимерната обвивка на капсулата предпазва съдържанието от агресивната стомашна среда и се разпада в червата. Основата на микрокапсулите са фрукто-олигозахариди. Това е естествено хранително вещество за бифидобактериите. Неговото присъствие по време на активирането на бактериите в червата гарантира тяхната активност, ускорява възпроизвеждането и значително увеличава ефикасността на корекцията на състоянието на чревната микробиоценоза.

Произвежда се в капсули от 0,6 g.

Той не се използва за индивидуална непоносимост на съставките на биологично активната добавка.

Дозиране и администриране: възрастни една капсула от два до три пъти дневно по време на хранене.

Случаите на предозиране не са известни.

Съхранявайте една година, като спазвате температурния режим от 2-4 ° c.

trusted-source[36], [37]

Laminolakt

Това не е лекарствен продукт. Активната съставка е бактериите на ентерококус фаеций 1-3, активни представители на нормалната микробиоценоза на човешкото черво. Допълнителните компоненти на ламиналак са естествени вещества от растителен произход. Използва се за подобряване на чревната микрофлора и за предотвратяване на дисбиозата. Увеличава имунната бариера, стимулира процесите на храносмилане и асимилация на храната. За ефективна имуномодулация е създаден дву-минолатен вариант на биоактивна добавка, включително бифидобактерии inifidum adolescentis.

По време на бременност и кърмене се препоръчва използването на ламинолактат, който осигурява на майката и детето проблеми с храносмилането и стабилност на имунната система.

Противопоказан в случаи на свръхчувствителност към определени компоненти на хранителната добавка.

Нежеланите реакции към ламиналакта не са известни.

Формата на освобождаване - дражета. Представени са 14 варианта на състава на препарата, от които може да се избере разнообразие, което не включва непоносими съставки.

Начин на приложение и дозировка:

Минималната доза за възрастни, за да се постигне устойчив ефект на стабилизиране на здравния статус, е да се използва ежедневно от девет до десет парчета дневно 2-3 пъти, независимо от приема на храна.

В случаи на остри състояния или последици от продължителна антибиотична терапия, препоръчително е да приемате два или три дни 30 таблетки на ден, след това както обикновено (дневна доза от 9-10 таблетки на ден).

Минимална доза за деца - количеството взети хапчета съответства на възрастта на детето в годините. Например, минималната дневна доза за четири годишно бебе е четири дражета.

Максималната доза за възрастни и деца не е ограничена. Следователно, не може да има свръхдоза.

Можете да го използвате в комбинация с други лекарства.

За да се съхранява една година, максималната ефективност на бактериите се запазва шест месеца след подготовката.

Intetriks

Антидиореалното комбинирано лекарство, антагонист на патогенните бацили, гъбички, амоеба, които активно се размножават, когато има дисбаланс в чревната микробиоценоза.

Целеви когато дисбактериоза и диария, причинена от чревни инфекции, амебна дизентерия и amebonositelstve без развитие на заболяването, като средство за профилактика на стомашно-чревни инфекции, дисбиоза и диария.
Intetriks не се предписва по време на бременност и кърмене.

Противопоказания за употреба - непоносимост. Употреба с повишено внимание при нарушена чернодробна функция и / или бъбречна функция. Продължителността на допускането е не повече от месец.

Странични ефекти - болка в стомаха, гадене.

Предлага се в капсули.

Вземете перорално преди хранене, с половин чаша вода. Дневният брой на приеми е три или четири.

Терапевтични дозировки:

 • Тежки остри инфекции и дневна доза от шест до осем капсули;
 • Остри инфекции със средна гравитация - дневна доза от четири до шест капсули (продължителността на терапията е от три до пет дни);
 • Хронична амеобия - дневна доза от четири капсули (продължителност на лечението е 10 дни, повторен курс на лечение - един месец по-късно);
 • Гъбична диария - дневна доза от три капсули.

Профилактични дозировки:

 • Диария на пътуващите, неблагоприятни ендемични състояния - дневна доза от две капсули (продължителност на допускането - до преминаване на опасността от инфекция, но не повече от месец);
 • Антибактериална терапия - дневна доза от три капсули.

В случай на невъзможност за преглъщане, можете да смесвате съдържанието на капсулата с една чаена лъжичка вода или храна.

Взаимодействия с други лекарства - не се използва в комбинация с хидроксихинолини. За да предотвратите нежелани взаимодействия с други лекарства, ги вземайте отделно с почивка от поне два часа.

Случаи на предозиране не са известни, в случаите на употреба на висока доза от лекарството се препоръчва да се наблюдава нивото на чернодробните трансаминази и протромбин.

Дръжте две години, като спазвате температурния режим до 25 ° C.

Nifuroksazid

Антидиаберозно лекарство със същото активно вещество. Той унищожава почти всички патогени на чревни инфекции (Salmonella, дизентерия, Yersiniosis, холера, остър гастрит и други подобни) и възпаление (бактериемия, пневмония, septicopyemia, остър пиелонефрит, простатит, нозокомиална angioinfektsy). Той не се използва срещу псевдоманади и отделни протеазни щамове.

Количеството дозировки влияе върху действието на нифуроксазид - независимо дали унищожава патогенните микроорганизми или предотвратява тяхното възпроизводство. Вероятно лекарството инактивира дехидрогеназите, като по този начин нарушава процеса на биосинтеза на протеини в клетките на патогенните бактерии.

Дози със среден размер не възпрепятстват растежа и възпроизвеждането на полезни членове на чревната микробиоценоза и не допринасят за появата на резистентни към лекарства щамове на патогенни бактерии.

В случаите на вирусно чревно заболяване, той има превантивен ефект срещу добавянето на вторична бактериална инфекция.
Това лекарство не се абсорбира в стомаха, акумулира се в червата, където протича процесът на метаболизма му. Той се отделя бавно, оставайки в стомашно-чревния тракт за дълго време. Той се екскретира от червата.

Употреба от бременни и кърмещи жени изключително по медицински причини под наблюдението на лекар.

Противопоказан е с непоносимост към нитрофуранови производни и / или допълнителни компоненти на лекарството.

Nifuroxazide понася добре, но понякога възможните странични ефекти, такива като разстройства на храносмилателния процес и кратко влошаване диария, която не изисква лечение, нито затвори nifuroxazide. За алергии лекарството трябва да бъде преустановено.

Произвежда се под формата на таблетки и суспензия за перорално приложение.

Деца на възраст под седем години се лекуват с суспензия. Бутилките с окачване преди употреба се разклащат няколко пъти. Пакетът съдържа двойна мерителна лъжица. Лъжица с по-малък размер съдържа 2,5 ml или 110 mg от лекарството, повече - 5 ml или 220 mg.

Дозировки при прилагане на суспензия:

 • Деца от 1 месец до 6 месеца - 2,5 ml всеки два или три пъти на ден;
 • От половин година до две години - на 2,5мл четири рецепции на ден;
 • От две до седем години - 5 ml три пъти дневно;
 • Деца от седем години и възрастни - 5 ml четири хранения на ден.

Таблетката форма на нифуроксазид е предназначена за деца от седем години и възрастни. Вземете две таблетки перорално след 6 часа, независимо от приема на храна. Продължителност на лечението от 5 дни до седмица.

При лечението на диария в остра форма е необходимо непрекъснато компенсиране на течния дефицит (в зависимост от състоянието на пациента - орално или интравенозно).

Последствията от предозирането не са описани. Ако се превиши препоръчителната доза от лекарството, изплакнете стомаха.
Взаимодействието със системните лекарства не е осъществимо, тъй като в кръвта се откриват само следи. Когато се използва заедно с други агенти, трябва да се вземе предвид неговият висок капацитет на адсорбция.

Съхранявайте в суха, затъмнена стая, като спазвате температурен режим от 17-25 ° C.

Повечето от лекарствата, описани по-горе, са свързани с пробиотици (еубиотици). Това са съвременни средства (лекарства и биологично активни добавки), съдържащи живи микроорганизми от нормалната човешка чревна среда. Пробиотиците възстановяват чревната микробиоценоза по естествен начин, те са физиологични за организма, на практика нямат противопоказания и странични ефекти.

Трябва обаче да се отбележи, че дозировките на такива привидно безопасни лекарства и продължителността на лечението се определят само от лекуващия лекар поотделно за всеки пациент.

Употреба Таблетки срещу интестинална дисбиоза по време на бременност

Тъй като таблетките, които възстановяват нормалната симбиоза на чревните микроорганизми, съдържат естествени полезни съставки на микрофлората, тяхното използване от бременни и кърмещи жени се счита за безопасно. Въпреки това, употребата на тези лекарства се препоръчва само при предписване на лекар.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Таблетки и капсули от чревна дисбиоза" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.