^

Здраве

Рейтингът на глюкомери или който глюкомер е по-добър?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Има ли рейтинг на глюкомери, въз основа на които можете да направите правилния избор? Естествено, има някои модели устройства, които имат най-добри характеристики.

Списъкът на най-добрите по рода си удари цели 9 глюкомери. Така че, първото място отиде до преносимото устройство One Touch Ultra Easy. Той е лесен за употреба, тежи само 35 грама, има неограничена гаранция. Има специална дюза, предназначена за събиране на кръв. Резултатът е готов за 5 секунди.

На второ място зад най-компактния Trueresult Twist. Той е малък и лесен за употреба. Анализът може да се извърши дори в движение. Резултатът е наличен след 4 секунди. Можете да вземете кръв от алтернативни места.

Третото място бе взето от пазителя на информацията под името Акку-Чек Актив. Той има висока точност на данните, която е известна за 5 секунди. Специална особеност е приложението на кръв към тест лентата отново.

Четвърто място за най-прости - One Touch Select Simpl. Лесно се използва. Той ще бъде използван както от деца, така и от възрастни хора. Има сигнали, които ви предупреждават за ниски или високи количества захар.

Петото място отиде в простата Акку-Чек Мобайл. Това не изисква използването на тест ленти. Беше разработен принцип на касетата, благодарение на който тези компоненти вече съществуват.

Функционалният Accu-Chek Performa се намира на шесто място. Той е модерен глюкомер с много функции. Той дори може да се свърже с компютър, без да прехвърля данни към него. Има и алармена функция и звукова аларма, ако допустимото ниво на захар е превишено.

Седмото място е надеждната верига TC. Той е тестван многократно. Той е надежден и лесен за работа. Достъпната цена ви позволява да го закупите абсолютно за всички сегменти от населението.

Цялата мини лаборатория - анализатор Easytouch се намира на осмо място на рейтинга. Тя ви позволява да направите до три измерения: да се определи нивото на глюкозата, холестерола и хемоглобина.

Деветото място е системата за контрол на глюкозата на Diacont. Основните предимства са достъпна цена и лекота на използване.

Горепосоченият рейтинг се основаваше на отзивите на клиентите Всички уреди са най-добрите по рода си. Ето защо, кой глюкомер да изберете, струва си да мислите за себе си.

Кой глюкомер е по-добър?

Трудно е да се отговори недвусмислено на този въпрос. В края на краищата, вкусовете и потребностите на хората са индивидуални, затова си струва да тръгваме от тях.

По този начин слушалките на One Touch са добре доказани. Вярно е, че те са механични, но това не засяга тяхната функционалност по никакъв начин. Глюкометрите бързо дават резултат и имат ниска грешка. Към тази категория е Accu-Chek.

Biomine и Optium също не са лоши уреди. Естествено, има няколко разновидности на такива глюкомери. Всички те са насочени към измерване на нивото на глюкозата. Всичко това се извършва бързо и ефективно, а ценовата категория не надвишава допустимите стандарти.

Отличните доказаха себе си Ascensia, Accutrend и Medi Sense. Те се различават по скоростта на реакцията. Освен това те имат функцията да съхраняват най-новите данни. Това с лекота ще позволи да се сравнят текущите показатели с предишните.

Всичко това е добро по свой начин. Не е толкова лесно да избирате между тях. Тъй като всички те могат да се състезават за заглавието на най-качествения и точен инструмент. Така че, когато избирате глюкомер, е необходимо да погледнете само личните предпочитания.

Видове глюкомери

Разделете такива видове като: фотометрични, електромеханични и Raman. Всеки вариант има свои собствени индивидуални характеристики и нюанси.

Фотометрично означава използването на специални плочи, на които се намират зони, които променят цвета си. И те го правят в взаимодействието на глюкозата със специални вещества. Това е първото устройство, което се появи на пазара и първоначално успя да постигне специална популярност.

Електромеханични изискват използването на специални тест ленти. За разлика от предшествениците си, те дават данни за измерване на гликемията в съответствие с големината на тока. Те могат да бъдат наречени перфектни по свой начин.

Последният тип е Раман. Той има съвсем различен начин на работа. Зад тези устройства е бъдещето. Това устройство ви позволява да измервате спектъра на разсейване на кожата и нивото на глюкозата се определя чрез изолиране на спектъра от общия спектър на кожата.

Електромеханичните устройства са особено популярни. Те са налични по отношение на разходите и дават точен резултат. Кой да избере глюкомер, всеки човек решава самостоятелно.

OneTouch UltraEasy глюкометър (VanTach UltraVision)

Изключително решение за младите хора е OneTouch UltraEasy (VanTech UltraUzi). Той е с ярък дизайн, освен това е стилен и компактен.

В комплект с него има капилярна тест лента, на която просто докосвате, за да разберете резултата. Има и защитена тест лента, която ви позволява да извършвате анализ, докато докоснете някоя област. Благодарение на което можете да получите данните, не само да вземате кръв от пръста си, но и от рамото и предмишницата.

Устройството ви позволява да откриете резултата след 5 секунди след използването му. Точността на изследването е на високо ниво. Това е електромеханично, така че процедурата се провежда с помощта на електрически ток.

Има памет за 500 измервания, което улеснява запознаването с предишните данни. Има два контролни бутона, благодарение на които можете да настроите датата и часа. Компактен дизайн и възможност за избор на цветова гама. Тя не изисква почистване, е лесна за използване и се предлага в ценовата категория.

Глюкометр OneTouch Select (ВанТач Селект)

Компактният OneTouch Select (VanTach Select) ще направи теста бързо и незабавно да получи резултата. Основната му характеристика е голям екран и големи числа. Това е много важно за хората в напреднала възраст.

Тя ви позволява да получите средната стойност на нивото на захарта за една седмица, две и дори с възможността за марки "преди хранене" и "след хранене". Изпитването се извършва за 5 секунди. По принцип това е стандартната стойност за много модели.

Методът на анализ е електромеханичен. Това позволява използването на тока за определяне на нивото на глюкозата. Паметта не е малка, до 350 стойности. Това е много удобна функция, особено за хора, страдащи от постоянно забравяне.

В комплекта с устройството има тест ленти, чийто основен ензим е глюкозният оксид. Гаранцията на устройството е неограничена. Като цяло, това не е лошо по пътя му. Той е удобен за използване, а ценовата категория е много приемлива.

Глюкометр OneTouch Select Simple

Новостта на 2012 г. Беше OneTouch Select Simple. Той има подобрен дизайн и е лесен за използване. Основните му характеристики са пълната липса на бутони и кодиране.

Има звукови сигнали, които предупреждават човек за високо или обратно ниско съдържание на глюкоза. Съществуват и символи, показващи допустимите норми и отклоненията от тях.

Използвайте устройството заедно с тестовите ленти, защото е електромеханично. Данните се калибрират от плазмата. Научете нивото на глюкозата може да бъде за 5 секунди. Само една микро капка е достатъчна. Истината е, че с паметта всичко не е толкова добро - максималният, който моделът си спомня, така че това е последният резултат.

Той е компактен, който ви позволява да го носите със себе си. За да направите измерване, трябва да поставите тест лента в устройството, да проверите кодовия номер и да прикрепите капка кръв. Буквално след 10 секунди ще покаже резултата.

Едноглав ултразвуков глукометър (Van Touch Ultra)

Особено популярен е One Touch Ultra (Van Tach Ultra). Той извършва анализа на базата на електромеханично влияние. Малка капка кръв е достатъчна, за да се определи какво количество глюкоза съдържа.

В комплекта има капилярна тест лента и защитена. Първият ви позволява да направите анализа без да изчислявате допустимия кръвен обем. Необходимото количество "суровини", което тя привлича. Защитената лента за тестване ви позволява да докосвате която и да е част от нея. Резултатът ще бъде на разположение до 5 минути след събирането на кръвта.

Паметта на устройството е предназначена за 150 измервания. Калибрирането се извършва от плазмата. Средният резултат може да бъде изчислен както за 2 седмици, така и за един месец. Има възможност за обработка на данни за изобразяване на диаграми.

Устройството предупреждава лице за възможното съдържание на ацетон в урината. Това е много важно, в някои случаи. Що се отнася до външните данни, той е компактен, стилен и лесен за използване.

Glucometer Accu-Chek Active (Accu-Chek)

Най-доброто немско развитие е Accu-Chek Active (Accu-Chek). Точността на данните може да се сравни с лабораторния анализ. Той автоматично се включва и изключва. Лесно е да се използва и лесно може да се носи с вас дори в джоба ви.

Големият дисплей с големи цифри прави възможно използването му за хора с лошо зрение. Кодирането се извършва с кодова таблица. Капчица кръв може да се приложи към тест лентата извън устройството, което опростява нейното използване. Лесно е да контролирате процеса.

Ако е необходимо, всички данни могат да се прехвърлят на компютъра чрез инфрачервения порт. Новото покритие, което се доставя с комплекта, ви позволява да носите консумативи. Данните след теста ще бъдат достъпни след 5 секунди.

Основните му предимства са безопасността и надеждността. В допълнение, устройството предупреждава за датата на изтичане на срока на теста. И накрая, това е наличието на съвременни технологии за управление на болестите.

Глюкометър на комплект Accu-Chek Performa (Accu-Chek Performa)

Многофункционалният комплект Accu-Chek Performa (Accu-Chek Performa) е истински пробив сред устройствата, измерващи нивото на глюкозата. Може би това не е просто красив модел, а цялостна система.

При всяко измерване няколко параметъра се наблюдават наведнъж, което може да повлияе на точността на данните. Системата има специални характеристики. Така че за теста е достатъчна малка капка кръв, буквално 0.6 μl. Резултатът ще бъде наличен след 5 секунди.

Може да се използва и за алтернативни места за вземане на проби от кръв. В допълнение, системата ви позволява да изключите възможността за получаване на неправилен резултат поради недостатъчен кръвен обем.

Вградената функция "Будилник" ви позволява да зададете четири точки от времето, при които ще бъде чут аудио сигнал. В комплекта има устройство за получаване на капка кръв. Може би това е първият модел в света, който съдържа лонтет вътре в барабана. Той е един от най-добрите по рода си, защото неговата гъвкавост улеснява бързото получаване на данни.

Accu-Chek Performa наноглюкомер (Accu-Chek Performance Nano)

Добро устройство за измерване на глюкозата е Accu-Chek Performa Nano (Accu-Chek performa nano). Времето за измерване трае само 5 секунди, което ви позволява да постигнете почти незабавно резултата.

Количеството на капката за ограда може да бъде около 0,6 μl, което е достатъчно. Много устройства изискват по-голяма наличност на "суровини", а именно 1 μl. Устройството има универсално кодиране.

Капацитетът на паметта е 500 измервания, показващи точната дата и час на предишните данни. Моделът може автоматично да се включва и изключва. Освен това самият той си спомня, че е време да направим измерване.

Възможно е да прехвърлите данни към компютър, като използвате инфрачервен порт. Животът на батерията е 1000 измервания. Има вграден алармен часовник, който ви позволява да зададете 4 пъти. Като цяло той има много предимства.

trusted-source[1]

Глюкометър Optium Xceed (Оптиум Эксид)

Големият екран, допълнителното осветление и добрата памет, това не е всичко, което Optium Xceed (Optium Ekside) може да се похвали. Основната му функция е автоматичното осредняване на данни за една седмица, два и един месец.

Уникалната блистерна опаковка от тестови ленти осигурява висока точност на измерване. Можете да получите проба от кръв от алтернативни сайтове, не е необходимо да правите това на подложката за пръсти. Възможно е да прехвърлите получените данни през инфрачервения порт на компютър.

Механизмът на действие на устройството се задейства. Той ви позволява да наблюдавате процеса на вземане на кръвни проби и да гарантирате правилното му прилагане върху тест лентата. Нивото на глюкозата ще бъде известно 30 секунди след теста. По време на анализа, звуково потвърждение на извършените манипулации.

Резултатът не се влияе по никакъв начин от употребата на лекарства и витамини. Благодарение на големия екран с вградено задно осветяване, устройството е много по-лесно. Може би това са най-важните аспекти, които човек, който иска да закупи това устройство, трябва да знае.

Глюкомер Оптиум Омега (Оптиум Омега)

Истинското чудо е Оптима Омега (Optium Omega). Какво е толкова необичайно за него? На първо място, огромен екран с вградено задно осветление е хвърлен в очите. Това е удобно допълнение за хора с лошо зрение.

Но това не са всички характеристики. Така че, паметта е в състояние да съхранява 450 актуални данни. Освен това има функция за автоматично осредняване на получените данни за 7, 14 и 30 дни.

Тестовите ленти за този модел се съхраняват в специални блистери, което ще запази основните им качества, които са необходими за получаване на точни измервания.

Определянето на нивото на глюкозата може да бъде от венозна, артериална и неонатална кръв. Съществува възможност да се вземат "суровини" от алтернативни източници. Дали това е рамото, предмишницата или основата на палеца. Ако е необходимо, всички данни могат да бъдат прехвърлени към компютъра.

Точният резултат се показва само 5 секунди след теста. Ако задачата е да проверите нивото на кетоните, тогава това ще отнеме 10 секунди. Механизмът на действие се задейства.

Глюкометр Rightest GM 110

Системата за управление, наречена Rightest GM 110, е предназначена изключително за външна диагностика. Резултатите от измерванията, получени с този модел, са еквивалентни на данните от анализа на нивото на глюкозата, проведени при лабораторни условия.

За извършване на анализа е необходима само една капка кръв. Управлението на устройството е достатъчно просто, защото е оборудвано само с един бутон. Големият дисплей ви позволява да преглеждате данните дори и при хора с лошо зрение. Основното му предимство е най-добрият баланс на точността и системата за контрол на цените. Дизайнът е модерен и стилен.

Резултатът става известен след 8 секунди. Паметта е предназначена за 150 измервания. Кръвната проба е изключително капилярна. Принципът на анализа е окислен електрохимичен сензор. Всички тези характеристики представляват абсолютно нов Най-добър GM 110. Това устройство успя да се докаже от най-добрата страна и да спечели доверие в много хора.

Глюкометр Rightest GM 300

Един от най-точните инструменти, можете да се обадите на най-правилния GM 300. Той получи това заглавие поради най-добрата стойност на коефициента на вариация. Наличието в него на кодиращия порт гарантира интелектуалната точност на получените данни.

Основните му характеристики са, че той може автоматично да се включва и изключва. В допълнение, кодиращият порт ви позволява да не въвеждате номера ръчно. Големият дисплей осигурява добра видимост, особено за по-възрастните хора.

Паметта на този модел е предназначена да съхранява 300 последни измервания. Високата точност на резултатите ви позволява да разберете какво наистина съдържа глюкозата в кръвта. Възможно е да се изчисли средната стойност на измерванията за една седмица, два и един месец.

Принципът на анализа на устройството е окислените електрохимични сензори. Измерването се извършва от плазма. Точността на данните е доста висока. Малка капка кръв е достатъчно, за да се знае нивото на глюкозата в нея. Това е добро устройство с отлични характеристики, а не с висока цена.

Глюкометър Най-правилният Bionime GM 550

Новата дума за медицината е най-правилният Bionime GM 550. Най-новите технологични решения позволяват да се създаде невероятен инструмент с добри характеристики. Нивото на точност на този модел може да бъде зависело от всеки друг модел.

Avtokodiroka, памет до 500 измервания и на голям екран с подсветка функция, всичко това е характерно за нов Rightest Bionime GM 550. Основните му характеристики включват вземане на кръвни проби на други места и калибриране, която се инсталира автоматично.

Гаранцията за този модел е за цял живот и е калибрирана за плазма. Метод на измерване - окислени електрохимични сензори. За да се определят нивата на глюкозата, е достатъчна една малка капка. Като цяло устройството дори не е много лошо.

Той е идеален както за деца, така и за възрастни. Няма възрастови ограничения в употреба. Това устройство има висока точност и отлични характеристики, които заслужават специално признание.

Глюкометър SensoLite Nova (Senso Light Nova)

Последното поколение устройство е SensoLite Nova (Senso Light Nova). Унгарската компания произвежда такива модели, които имат 20 години опит в развитието.

Основните предимства са подобрената биосензорна технология. Това е доста лесна за употреба, няма излишни бутони или нещо друго. Ето защо дори децата могат да използват устройството. За анализа е достатъчна малка капка кръв. И самата тест лента определя колко много се нуждае от нея.

Той автоматично се включва, когато влизате в този компонент. Времето за измерване не надвишава 5 секунди. Капацитетът на паметта е голям, около 500 последни измервания могат да бъдат запазени в модела.

Възможно е да се изчисли средната стойност за последните седмици. Източникът на захранване за устройството е литий, който ви позволява да го използвате дълго време. По принцип устройството няма специални характеристики, но въпреки това заема водещо място в продажбите.

Глюкометр SensoLite Нова плюс

Какво ще задоволи новата SensoLite Nova Plus? Така че, първото нещо, което трябва да се отбележи, е, че е разработена от водещата унгарска компания 77 Електроника. В продължение на 20 години, тази компания е доволна от своите клиенти с качествени продукти.

Основните характеристики са подобрената технология за биосензор. Насладете се на това е удоволствие, тя е много лесна за работа. Всичко, защото няма допълнителни бутони, само най-важните елементи и всичко.

Тя може автоматично да се изключва и включва по време на инсталирането на тест лентата. Измерването трае не повече от 5 секунди, е много достойно време. Паметта е добра, 500 последни резултата могат да бъдат съхранени в паметта на модела. Възможно е да се изчисли средната стойност на всички предишни тестове.

Ако е необходимо, всички данни лесно се прехвърлят на компютъра чрез инфрачервения порт. Срокът на годност е 300 години. Може би това е най-качественото и в същото време евтино устройство.

Глюкометър Gamma Mini

Най-компактното устройство е Gamma Mini. Удобно е да го вземете със себе си в офиса и на пътя. Тя напълно отговаря на всички изисквания на европейския стандарт за точност.

Струва си да се отбележи, че тя спестява много добре енергията. Така че той може автоматично да се изключи на всеки 2 минути бездействие. Тя позволява тестване на кръв, взета от алтернативни места. За да се определи нивото на глюкозата, за него е достатъчно една малка капка "суровини". Устройството автоматично открива контакт с електродите и прави отброяването на реакционното време.

Ако се наблюдава некомфортен температурен режим, той също така уведомява за това. Метод на измерване - окислени електрохимични сензори. Не се изисква кодиране. Реакционното време е 5 секунди.

Той е удобен за използване. Преди да бъде пуснат на пазара, той издържа всички тестове, за да отговори на изискванията. Гаранционният срок за този модел е 2 години. Към този номер се добавят още 10 години безплатни услуги. Ето защо е абсолютно необходимо да изберете това устройство.

Глюкометър Гама Диамант

Големият дисплей и саундтрака на два езика, това се отличава с чисто новата Gamma Diamond. Основната му характеристика е четири режима на измерване на глюкозата.

Можете да провеждате теста по всяко време на деня, няма ограничения в това отношение. Вярно е, че е желателно до този момент човек да не яде 8 часа. Изпитването се извършва с контролен разтвор. Размерът на паметта е доста голям. Това ще е подходящо и за хора с втори тип захарен диабет.

За теста е достатъчно малко количество кръв в количество от 0,5 μl. Времето за тестване е 5 секунди. Не се изисква допълнително кодиране. Паметта е голяма, до 450 предварителни измервания.

Има възможност за включване на точкуването. Има микро USB съединител за прехвърляне на данни към компютъра. Възможно е да конфигурирате 4 нива на предупреждение. По принцип този модел е добър, висококачествен и достъпен по отношение на неговата стойност.

Glucometer On-Call Plus (On-Call плюс)

Надежден и достъпен On-Call Plus (On-Call Plus) предлага своите услуги. Създаден от водещото си лабораторно оборудване ACON Laboratories, Inc. До този момент той е успял да постигне специален успех в много страни.

Специфична особеност на този модел е биосензорната технология. 1 μl кръв е достатъчно за тестване. По-точно данните ще бъдат достъпни след 10 секунди. Възможно е да се изследва "материалът" от пръста и алтернативните места.

Паметта може да съхранява до 300 измервания. Възможно е да се обработят всички стойности и да се получи средната стойност през последните няколко седмици. Устройството дава възможност за получаване на точни данни в секунди.

Калибрирането на резултата е дадено в плазмения еквивалент. Само свежа кръв може да служи като пример за теста. Като цяло, той е много високо качество и ви позволява бързо да получите данни. Лесно е да се използва, може би заради това, той получава своите редовни клиенти.

Glucometer On-Call Ez (On-Call Out)

Точността и надеждността на On-Call Ez (On-Call Out) са получени благодарение на доказателствата, предоставени от международния сертификат за качество на TÜV Rheinland.

За кодиране се използва специален чип, който се доставя с набор от тестови ленти. Времето за анализ не надвишава 10 секунди, което ви позволява да получите бърз и точен резултат. За теста е достатъчна малка капка кръв. Възможността да се вземе "материал" от дланта, пръста и предмишницата.

Има защитена капилярна тест лента. Благодарение на това получаването на компоненти извън опаковката е много по-лесно и по-бързо. Стандартните батерии се използват за захранване. Това няма да ви безпокои за това, че моделът може да бъде разрешен в най-неподходящия момент.

Животът на батерията е около година, т.е. 100 измервания. Гаранция от производителя 5 години. Устройството не се страхува от температурни промени и други нежелани събития. Ето защо продуктите на това дружество могат да се нарекат един от най-упоритите по рода си.

Glucometer Glucophot Plus

Качеството на Glukofot Plus може да се закупи от всеки специализиран магазин. Тя отговаря на всички съвременни изисквания и има множество функции.

Така че, диапазонът от индикации в него е страхотен, което позволява да се вземат всякакви обеми кръв, излишното устройство само ще почисти. Методът за определяне на нивото на глюкозата е кулометричен. Метод за калибриране изключително за плазмата.

В своите размери не е голям. Това ви позволява да го вземете със себе си на пътя и винаги го носете в чантата си. Паметта на устройството е голяма, до 450 записа. Преди батерията да стане неизползваема, можете да направите 1000 измервания. Това ще отнеме около една година, така че не бива да се притеснявате, че този модел е неочаквано разрешен.

Времето за определяне на нивото на глюкозата е 10 секунди. Допълнителните функции на устройството са автоматично известяване на инсталацията на тестовата лента и активирането на режима на работа. Той може да се изключи автоматично, ако е в работен режим и не се използва едновременно.

Glucometer Glyukofot Lux

Друго добро устройство е Glukofot Lux. Диапазонът на концентрацията на глюкоза не трябва да превишава 1,2-33,3 mmol / l. Методът на определяне е подобен, както при предишния модел, а именно coulometric.

Метод за калибриране изключително за плазма. Размерите на този модел са оптимални, което ви позволява постоянно да го носите със себе си. Теглото му заедно с батериите не надвишава 100 грама. Ето защо няма да има трудности при носенето на този модел.

Капацитетът на паметта е голям, има 450 записа. Това ще ви позволи постоянно да наблюдавате динамиката на промените в нивата на глюкозата. Към устройството са включени батерии и тест ленти. Времето за определяне на нивото на захарта не надвишава 7 секунди. Той дава точни данни. Освен това той прави всичко бързо и ефективно. Ценовата категория на този модел е в приемлив диапазон, което ви позволява да го закупите за всеки. Glukofot Lux успя да спечели доверието на много хора, така че все пак трябва да се даде предпочитание.

Глюкометр Longevita

Функционално и достъпно устройство е "glongevita". Той има много удобен дизайн. Има голям дисплей с автоматично фоново осветление. Това ви позволява да го използвате по всяко време на деня. Има памет за 75 измервания, пълна с 25 тестови ленти и 25 лата.

Основните характеристики на това устройство са наличието на голям дисплей и скорост на работа. Така че, хората, които имат проблеми със зрението, много лесно ще използват това устройство. Резултатът след вземането на кръвни проби става достъпен само за 10 секунди.

Диапазонът на измерване е широк и е 1,66 - 33,33 mmol / l. Минималното количество "материал" за анализ не трябва да бъде по-малко от 2,5 μl. Паметта не е чудесна. И сам по себе си няма невероятни функции. Това е обикновен устройство, което е предназначено за навременна "измерване" на нивото на глюкозата.

Глюкометър FreeStyle Papillon Mini

Системата за наблюдение или FreeStyle Papillon Mini ви позволява бързо да определите нивото на захарта. Може би това е най-миниатюрният модел в света. Това ви позволява да го вземете с вас навсякъде. Основното нещо е да не го губите в чантата си, защото този модел наистина е твърде компактен.

За теста дори най-малката капчица, а именно 0,3 μl, в сравнение с предишното устройство, е просто нищо. Звуковият сигнал веднага се появява, след като в устройството има достатъчно кръв.

Струва си да се отбележи, че "материалът" може да бъде зареден в рамките на 60 секунди. Калибрирането се извършва изключително от плазма. Получаването на точни данни може да бъде 7 секунди след теста. Той не засяга нищо, дори употребата на определени медикаменти. Грешката е малка, което ви позволява да получите най-точния резултат. Това устройство има много предимства.

Глюкозаметър Contour TS (Contour TC)

Какво може да изненада Contour TS (Contour TC)? На първо място, трябва да се отбележи, че това е един от най-добрите инструменти по рода си. Заедно с него идва 10 ланцети и чанта. Това ще позволи да носите този модел навсякъде.

Иновативната технология, според която този модел е измислена, елиминира грешките при кодирането. Ето защо за хората с диабет няма риск. В новия глюкомер, нивото на захарта се показва 8 секунди след началото на теста.

Размерът е компактен, което ще ви позволи да го носите със себе си през цялото време. Батерията държи дълго време, така че се притеснявате за рязкото разреждане на устройството не си заслужава. Обемът на капката за теста може да бъде около 0,6 μl.

Принципът на измерване е електромеханичен. Броят на последните тестове може да бъде не повече от 250. Има възможност за получаване на средни данни за 14 дни. Като цяло, един добър модел, който си струва парите.

Глюкометр Уелион Кала Светлина

Модерен дизайн, лесна работа и удобство са всички Wellion Calla Light. Специалната форма го прави лесна за използване. Дисплеят е чудесен за четене, особено когато става дума за хора с лошо зрение.

Характеристика е възможността да се получи средна стойност за период до 90 дни. Никой глюкомер не може да се похвали с такава функция. По-точно това е, но срокът не надвишава един месец. Потребителите могат лесно да си зададат 3 нива на аларма.

Паметта е добра, тя ви позволява да запомните до 500 последни измервания. Освен това се посочва не само датата, но и точното време. Благодарение на големия екран и мощното фоново осветление можете да използвате устройството по всяко време на деня.

Продължителността на определянето на резултата не надвишава 6 секунди. Тя е удобна за използване, за любителите на ярки дизайни, има възможност за избор на цвят. Перфектно подходящ за определяне на нивото на глюкозата, както при деца, така и при възрастни хора.

Glucometer Finetest автоматично кодиране на Premium (Fainted Premium)

Най-новият модел е Finetest auto-кодиране Premium (Fainted Premium). Това е съвременен модел, създаден, използвайки най-новите постижения в технологията на биосензора.

Основните характеристики са точността и скоростта на събиране на данни. Тестът ще отнеме не повече от 9 секунди. Насладете се на това е удоволствие. Това е много просто, така че не е толкова трудно да се разбере управлението. За да извършите анализа, трябва да вземете 1,5 μl кръв. В действителност, това е доста голяма цифра, много глюкомери изискват минимум "материал" след оградата.

Паметта не е добра, тя може да съхранява 365 резултата. Големият екран и ясният образ ще направят възможно използването му безпроблемно за хора в напреднала възраст.

Точността на данните на това устройство е просто невероятна. Въз основа на това бяха проведени специални проучвания, които показаха, че в повечето случаи общото количество глюкозно съдържание съответства на действителността.

Glucometer Сателит Сателит Плюс

Новият спътник Plus има своята ефективност и приятна стойност. Така че, той може да спести до 60 последни резултата. Показването на този модел е доста голямо, което му позволява да бъде използвано от хора, които имат проблеми със зрението.

Всяка тестова лента, която се доставя с нея, се пече в отделна опаковка. Това ви позволява да запазите функционалността си. Кодирането се осъществява посредством кодова лента. Калибрирането се извършва само върху цяла кръв.

Времето за измерване е много по-високо от това на другите инструменти и е 20 секунди. За да определите нивото на глюкозата, трябва да приемате 0,6-3,5 mmol / l кръв. Като цяло, този модел не е лош. Но функционалността му не е на достатъчно ниво. Да кажем, че това е икономически вариант. Тъй като паметта е малка, функциите също са малки. За да определите нивото на глюкозата, не е нужно толкова малко кръв. И като цяло, времето на теста е много по-голямо от това на другите.

Най-добрият глюкомер

Какъв модел може да се каже, че е най-добрият глюкомер? Естествено, за всеки човек тази концепция е индивидуална. Някой има достатъчно основно оборудване, някой иска многофункционално устройство.

Недвусмислено избирайте глюкомера, от които се нуждаете за използваемост, както и грешките, които те съдържат. Но въпреки отблъскването от собствените си предпочитания, струва си да се обърне внимание на най-добрите устройства, които бяха избрани въз основа на обратната връзка на хората.

Така че, това е Satellite Plus. Той идва с дневник на самоконтрол. До 60 последни операции се съхраняват в паметта. За анализа са необходими само 15 μl кръв, данните ще бъдат достъпни след 20 секунди.

Accu-Chek Gow ви позволява да вземате кръв отвсякъде. Контрол на необходимото количество "суровини", които произвежда самостоятелно. В паметта се съхраняват до 500 операции. Същото важи и за производителността на Нано. Единствената отличителна черта е дизайнът под формата на мобилен телефон. Дисплеят е голям, напомнянето за измерванията се извършва чрез звуков сигнал.

Хоризонт с едно натискане. Той се контролира само с един бутон. Измерването се извършва за 5 секунди. Много успешен и лесен за използване модел.

Съществуват и устройства на фирмите Biomine, Optium, Ascensia, Accutrend и Medi Sense. Всички те не са лоши устройства със свои собствени индивидуални функции. Да се каже кой е най-добрият глюкомер е трудно. В края на краищата всеки човек решава този въпрос въз основа на техните нужди и възможности.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.