^

Здраве

Изследване на тялото

Биопсия на лимфен възел

За да се разберат причините за увеличените лимфни възли, е необходимо да се проведе серия от диагностични изследвания. Най-информативният и често срещан диагностичен метод в момента се счита за биопсия на лимфния възел.

Трепанобиопсия на костен мозък

Трепанобиопсията се предписва главно за изследване на структурите на костния мозък и млечната жлеза. Ако е необходимо, по време на манипулацията е възможно да се премахнат кистозните неоплазми.

Олфактометрия

Олфактометрията е необходима за определяне на обонятелните нарушения - по-специално аносмия, хипосмия, паросмия. Процедурата се извършва с помощта на поредица от бутилки, пълни със специални разтвори, както и устройство за количествено доставяне на тези разтвори.

Ушна отоскопия: какво е това?

В оториноларингологията се извършва специална диагностична процедура, отоскопия, за изследване на външния слухов проход и изследване на тимпаничната мембрана.

Намазване на флората: показания, тренировка, техника

Намазка върху флората е един от важните диагностични методи, които позволяват получаването на биоматериал за микроскопски лабораторни изследвания от повърхността на кожата и лигавиците. Най-често това понятие се отнася до вземането на материал от повърхността на вагиналната лигавица.

Пълно тяло pletyysmography

За изпълнение на метода на плетизмография се използват специални устройства - плетизмографи, различни модификации - електрически, водни, фотографски, механични.

Тестикуларна биопсия: пункция, отворена

Диагностичната процедура - тестикуларна биопсия - извършва се сравнително рядко, но това е много информативна за да се определят причините за увреждане на възпроизводителната функция при мъжете, както и други заболявания, свързани с мъжката полова система.

Измерване на кръвното налягане: алгоритъм, норма

Артериалното налягане е налягането, което кръвта упражнява върху стените на съдовете. Това налягане е малко по-малко в периферните, по-малки съдове. Той се колебае поради контрактилната функция на сърцето.

Изследване на артериите

Нарушенията на периферната артериална циркулация обикновено са по-тежки при пациенти в напреднала възраст поради влошаването на алтернативния кръвен поток.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.