^

Здраве

Levomekol с изгаряния

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Попитайте всеки лекар, ако левкомекол маз може да се използва за изгаряния и ще получите недвусмислено положителен отговор.

trusted-source[1], [2]

Показания Левомекол за изгаряния

В хирургична практика, в горя единици, и в дерматологията широко използван е ефективна комбинация агент, индикации на които включват лечение на не само изгаряния първа и втора степен, но svezheinfitsirovannyh и тлеят рани, измръзване, възпалителни заболявания на кожата и подкожната тъкан ( furuncles, carbuncles), трофични язви и тежки спали.

trusted-source[3], [4], [5]

Фармакодинамика

Фармакодинамика Levomekol мехлем на базата на комбинация от механизма на неговото съставка бактериостатичен антибиотик хлорамфеникол (хлорамфеникол) и нестероидни анаболен метилурацил (2,4-дихидрокси-6-метилпиримидин).

В много активни срещу микробни щамове хлорамфеникол (в 1 г мехлем неговото съдържание е 0,0075 грама) свързване с рибозоми на бактерии в техните клетки инхибира образуването на нуклеинови киселини и ги дава на рибозом превода. Това означава, че протеиновият синтез е потиснат, което води до спиране на растежа на бактериите и тяхната агресия върху увредените и възпалени участъци на кожата.

Метилурацил (0,04 g в 1 g мехлем) прави едновременно с това изгаряне на Levomecol възстановяващ агент, тъй като това вещество:

  • подобрява метаболитните процеси и трофизма в тъканите,
  • насърчава образуването на нови клетъчни структури вместо увредени или некротични (чрез стимулиране на пролиферацията на епидермални клетки в областта на увреждането);
  • стимулира заздравяването чрез активиране на клетъчни и молекулни фактори на имунитета (Т-лимфоцити, Т-помощници, фагоцити, гама-интерферон).

В допълнение, метилурацилът намалява интензивността на възпаление при изгаряния, дължащи се на понижаване на действието на ензимовите катализатори на протеолиза (вътреклетъчно разграждане на протеини).

Употребата на левомекол маз с изгаряния дава положителен терапевтичен ефект, тъй като основата на този агент не е мастен, а полиетилен гликол (хидрофилен полиетиленов оксид). Първо, тя дава възможност на активните съставки проникват по-дълбоко в тъканта изгаря, без да вредят на вътреклетъчни мембрани, и второ, горят раната не се покрива от херметично фолио и изтичането на течност и гной отстраняване нищо не пречи.

Дозиране и администриране

Дозирането Levomekol мехлем за изгаряния външни: препоръчва да се прилага средство на увредена кожа или да наложи на импрегнирана тъкан изгаряне сайт стерилен мехлем (или свободно превръзка).

trusted-source[13]

Употреба Левомекол за изгаряния по време на бременност

Ако е необходимо, се разрешава краткосрочно използване на мехлем на Levomecol за изгаряния по време на бременност.

Противопоказания

Противопоказанията за употребата на това лекарство са ограничени до индивидуална свръхчувствителност.

trusted-source[6], [7], [8]

Странични ефекти Левомекол за изгаряния

В официалните инструкции за мехлема се отбелязва, че в някои случаи страничните ефекти са възможни под формата на алергична реакция на кожата (зачервяване, обриви, сърбеж).

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Свръх доза

Предозирането на този мехлем, както е посочено в инструкциите, е почти невъзможно.

Взаимодействия с други лекарства

Неговите взаимодействия с други лекарства не са описани.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява при стайна температура.

Срок на годност

Срокът на годност е 24 месеца.

Прочетете също - Мехлем от изгаряния

trusted-source[18]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Levomekol с изгаряния" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.