^

Здраве

Лечение на изгаряния

Възстановяване на кожата след изгаряне 2, 3 градуса

Интензивността, с която възниква възстановяването от изгаряния и резултатите се дължат на много фактори, предимно степента на увреждане на кожата, особено при тежки наранявания при изгаряне, когато се засяга слой от зародишни клетки от епидермиса.

Лечение на изгаряния с антибиотици: кога и как да се приема

Топлинните и химическите изгаряния в дома и на работното място отдавна се смятат за нещо необичайно. И в ерата на развитието на електронните технологии "електрически шокове" стават все по-популярни.

Превръзки за лечение на изгаряния

Бърнс - това е най-често срещаният вид домашни наранявания, така че винаги е желателно да сте готови за първа помощ.

Бинтове за изгаряния: стерилни, асептични, контури, гел, мехлем

За лечението на наранявания с различна тежест и локализация се използват превръзки. Нека да разгледаме техните видове, правила и методи за налагане, медицински свойства.

Лечение на изгаряния с мехури

Блистери обикновено се образуват с изгаряне на повреди от втора степен - това е най-често срещаната степен на нараняване на домакинствата. При такива увреждания не винаги отивайте при лекар, опитвайки се да излекувате раната у дома.

Операция за присаждане на кожа след изгаряне

Почти всеки един от нас поне веднъж в живота си изгоря с вряла вода, желязо, горещи предмети от кухненски прибори, открит огън. Някой "имаше късмет" в ежедневието, но някой получи част от адреналина в продукцията.

Масло от морски зърнастец за изгаряния: химически, слънчеви, изгаряния с вряща вода, при деца

Bright жълти плодове от облепиха имат набор от ценни вещества за човешкото тяло, причинявайки фармакологичния ефект на вземане на масло в състояние да намали не само изгаря кожата, но лигавиците вътрешните органи, засегнати от термични и химически изгаряния.

Спасителят от изгаряния

Всеки ден сме в капан от различни наранявания: натъртвания, драскотини, ожулвания, изрезки, изгаряния. При какви обстоятелства ще настъпи вредата - трудно е да се предскаже и особено ако детето е ранено.

Масла от изгаряния

Какви са изгарянията, всеки знае. Изгаряне на наранявания в различна степен може да се получи у дома в кухнята, когато огънят се разпалва в природата и на всяко друго място.

Алтернативни средства за изгаряния

Изгаряния в дома или на работното място не са необичайни. Често невнимателната работа с прибори, домакински уреди, химикали води до термична или химическа травма.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.