^

Здраве

Концизиране на шийката на матката

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Понякога е необходима хирургическа интервенция, за да се премахне конусообразната област, засегната от заболяването. Тази процедура е наречена - кондициониране на шийката на матката. Благодарение на него можете да премахнете нездравословните тъкани на цервикалния канал или част от матката за медицински цели. Отдалеченият сайт задължително се изпраща за хистологично изследване. След процедурата 2 седмици по-късно се изисква допълнителен преглед. В края на рехабилитационния период той отново се повтаря. Това ще предотврати възможни усложнения.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Индикации за кондициониране на шийката на матката

Процедурата се използва широко за елиминиране на патологичните процеси. Основната индикация за конформация на шийката на шийката е наличието на ерозия и псевдоерозия. Хирургическата интервенция често се прибягва до наличието на кисти, цервикална хипертрофия, полипи и онкология. Конзиционирането се прилага с положителен резултат от хистологично изследване.

Цитологичното намазвост ви позволява да проведете изследване и да идентифицирате жена с онкология. Когато се потвърждава наличието на рак и преканцеронични прераждания, трябва да се пристъпи към хирургична интервенция без да се провалят. Тя се провежда, тя може на един или няколко етапа, в зависимост от сложността на ситуацията.

Прилагайте този тип операция и дисплазия. Това състояние е предракови. Обикновено тя продължава без значими симптоми и по никакъв начин не пречи на жената. Дисплазията може да провокира развитието на рак. Conization е напълно безопасен метод за премахване на много патологични процеси и тумори.

Подготовка за геноцида

Преди да започнете хирургическа процедура, лекарят трябва да разполага с всички данни относно състоянието на жената. Ето защо е необходим общ кръвен тест. Тя позволява да се оцени количественото съдържание на основните компоненти в него и да се разкрият техните нива. Увеличаването на левкоцитите показва наличието на възпалителен процес. В допълнение към общия кръвен тест се дава биохимичен анализ, включващ сифилис, хепатит В и С. Необходимо е предаването на урината. Подготовката за консизация изисква изпълнението на всички условия, включително и тест за замърсяване на флората. Преди операцията се извършват PCR диагностика, биопсия и колпоскопия.

Операцията се извършва за първи път след менструация. Продължителността му е 15-30 минути. Провеждайте го под контрола на колпоскопията. Електродният контур е настроен на 5 mm над трансформационната зона на шийката на матката. Тук се подава високочестотен ток, благодарение на който се извършва изрязването на засегнатата зона. В края на процедурата жената се нуждае от известно време, за да бъде под контрола на лекарите. За предотвратяване на усложнения се провежда антибиотична терапия. Ако след оперативна интервенция болнете синдром на силна болка, използвайте болкоуспокояващи.

Към кого да се свържете?

Техники за провеждане

Първата стъпка е колпоскопията и се установяват границите на огнището. След това се избира цикъл според размера и формата на засегнатата област. Пасивният електрод е инсталиран на бедрото или под бедрата. Устройството е настроено на мощност от 55 вата. Когато избирате оптималния номер, трябва да следвате цикъла, не трябва да искри. С недостатъчна мощност, може би, си "обвързване" в тъканта. Това е началната техника на процедурата.

Когато всичко е правилно инсталирано, започва хирургичното отстраняване. Желателно е елиминирането на патологичния сайт в един цикъл на цикъл. В някои случаи можете да направите това на няколко етапа. Ако този конусообразно изрязан електрод трябва да се завърти по посока на часовниковата стрелка с 360 °. В този случай шийката на матката се фиксира с клещи. След като засегнатата област е отстранена, кръвоносните съдове се коагулират с 60 W глобуларен електрод. Ако има висока степен на увреждане, процедурата завършва с кюретаж на ендоцервика.

Как действа операцията?

Продължителността на операцията и нейното изпълнение пряко зависят от сложността на ситуацията. Така че може да се извърши на един или повече етапи. Тези етапи са напълно изработени и добре познати, така че не трябва да има никакви проблеми. Операцията се осъществява бързо, това се отнася както за тежки случаи, така и за обикновени случаи. Максималната продължителност на операцията е 30 минути. По-рано подобни операции се извършвали с помощта на скалпел, това са били сложни и трудни процедури.

В съвременните клиники всичко се прави с помощта на модерно оборудване. Най-често се използва електрокализация на шийката на шийката. Има напълно безболезнен метод на хирургия, това е лазерна конзизия. Това обаче е скъпо. Лазерното отстраняване изисква използването на евтино оборудване и помощта на специално обучен персонал. Не всички клиники се хвалят с възможността да провеждат операции на това ниво.

Висока кондициониране на шийката на матката

Този тип операция е насочена към отстраняване на конусовидния фрагмент на шийката на матката. Този метод се използва широко за дисплазия, особено ако не са налице амбулаторни методи за лечение. Високата кондиция на шийката на матката е доста сериозна намеса, операцията отнема по-малко от час. Пациентът се освобождава от болницата за следващия ден. Този тип интервенция се характеризира с риск от усложнения. Те прибягват до неговата помощ в случаите, когато е невъзможно криодеструкцията или електроекцесията на шийката на шийката.

Размерът на отстраняваната част зависи от размера на лезията. Необходимо е да се вземе под внимание фактът, че конфизацията може да доведе до стеноза на цервикалния канал, което прави невъзможно зачеването на дете. Тази операция не се отнася за жени, които искат да имат деца. След отстраняването на засегнатата област, той е изпратен за преглед, за да направи окончателна диагноза.

Ножица на шийката на матката

Този тип операция се използва днес доста често. Основното му показание е наличието на дисплазия. Използва се и за премахване на полипи, кисти и други форми, включително онкология. Прилагането на нож на шийката на матката се прилага, когато не са налице други методи за отстраняване. Тази интервенция е доста сложна. За поведението си трябва да има сериозни основания.

Процедурата не отнема повече от 30 минути. Достатъчно е да вземете размерите на засегнатия участък и да започнете отстраняването му. Полученият сайт се дава за хистологично изследване. Това ще направи точна диагноза. Използването на метода за конзициониране не се препоръчва за жени, които искат да имат деца по-късно. Една от последиците от процедурата е - стеноза на цервикалния канал. Това буквално няма да позволи на една жена да забременее.

Кондициониране на шийката на матката

Преди да прибягнете до това проучване, е необходимо да се подложите на няколко задължителни процедури. Всички те са насочени към изучаване на състоянието на жените. Първото нещо е да се направи смазка на патогенната микрофлора. Към днешна дата премахнете всички патологични процеси или образованието в шийката на матката ще позволи кондициониране на радиовълните. Продължителността на хирургическата намеса е не повече от 15 минути. От тази страна операцията се смята за бърза, но в действителност е много сложна. Сериозността на процедурата се състои в избора на оборудване. Хирургията се извършва в определени дни от менструалния цикъл.

Кондиционирането на радиовълните включва ефекта върху засегнатия участък от тока. Под неговото иго, атипичните клетки започват да умират. Лечебният процес е 2-3 седмици. По време на лечебния период е забранено да се къпят, да се тренират и да се изключи сексуалността.

Хирургична кондиция на шийката на матката

Тази техника е относително безобидна и най-бърза. Да се страхуваш от хирургична кондиция на шийката на матката е глупава. Ако е необходимо, трябва да се направи. Този метод ще премахне засегнатата област и ще доведе до бързо възстановяване. С оглед на невежеството на последните методи за провеждане на операции, conization може да бъде радикален. Това ще доведе до отстраняване на голямо количество тъкан, което ще причини увреждане на матката. Следователно е необходимо операцията да се извършва изключително в квалифицирани клиники.

Използването на тази техника по никакъв начин не е възможно при планирането на бременността. След операцията една жена може да се прибере у дома след един ден. В някои болници пациентите се наблюдават в продължение на няколко дни. Това е еднодневна хирургическа интервенция, която не се характеризира с повишена сложност. Ето защо, прекомерно патронаж над пациента тук до нищо. Понякога операцията се извършва дори при локална анестезия.

Радиохирургична конфизия на шийката на матката

Този метод се основава на отстраняването на засегнатата зона с използване на високочестотни вълни. Радиохирургична конфизия на шийката на матката

Извършва се без физическо натоварване, не е необходимо да се смачква тъканта. Най-фината тел, наречена хирургичен електрод, се въвежда в засегнатата зона. При това влияние, тъканите започват да произвеждат топлина, което води до отклонение на клетките в различни посоки. По този начин се прави разрез.

Радиочестотната намеса ви позволява да премахнете засегнатата зона без да унищожавате тъканта. След операцията няма травми и следи, така че процесът на възстановяване не е обременен с болки и белези. Основното предимство на такава операция е стерилизационният ефект от операцията с радиовълни.

Специалното оборудване напълно изключва възможността от изгаряния. След операцията няма неприятна симптоматика. Сухота, болка и възпаление - останаха в далечното минало. Съвременните методи за отстраняване на засегнатите райони ни позволяват да направим тази "приятна" симптоматика.

Окачване на шийката на шийката

Тази процедура се нарича LEEP. Той се използва широко за откриване и премахване на заболявания на шийката на матката или на влагалището. Окачването на шийката на шийката се използва също в присъствието на анормални клетки, които се откриват чрез PAP тест. Тази процедура се използва широко за диагностични цели.

Анормалните клетки, които не са ракови, могат да бъдат идентифицирани като преканцерозни. Появата им е първият сигнал, че тялото може да развие злокачествено образование.

Процедурата LEEP ви позволява да премахвате полипи, кисти и дисплазия. Често консизацията се използва за диагностични цели, за да се изследват жените, използвани преди това синтетичен естроген диетилстилбестрол. Тези представители на пола са изложени на риск от развитие на злокачествени новообразувания на репродуктивната система.

Тази процедура може да доведе до някои усложнения. Така че, ако развитието на инфекциозни заболявания е възможно, под формата на бактерии, навлизащи в шийката на матката. Възможно е кървене, белези. И накрая, може да има проблеми с по-нататъшното зачеване и бременност.

Дълбоки кондициониране на шийката на матката

Тази техника се използва както за изясняване на диагнозата, така и за лечението. По време на дълбока кондициониране на шийката на матката, лекарят получава конусовидна част от тъканта. Той трябва да бъде внимателно изследван за злокачествено заболяване. Това ще изясни състоянието на шийката на матката. Хистологичният преглед има за цел да разкрие истинската причина за лезията. Формата на конуса показва наличието на дисплазия или инвазивен рак.

Процедурата се провежда за първи път само след менструация, обикновено 5-11 дни. Това време е най-удобно, тъй като има голяма вероятност пациентът да не е бременна. И накрая, наличността има достатъчно дни преди следващата менструация. Този период е достатъчен за пълно изцеление и възстановяване. Процедурата се провежда изключително съобразно указанията на лекуващия лекар.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Консизия на шийката на матката със саргитрон

Досега повечето хирургични интервенции се извършват с помощта на апарата Surgitron. Действието му е насочено към излъчването на вълни във висок диапазон. Те са разположени на върха на хирургическия електрод. Под въздействието на високочестотните вълни тъканите започват да произвеждат топлина, което води до различия. Коннизирането на шийката на матката със саргитрон не е съпроводено с разрези и изгаряния. Тази процедура е напълно безопасна и не изисква дълъг период на рехабилитация. След това няма белези, възпаления, подуване и болка.

Surgutron може да елиминира дисплазия, ерозия, деформация на шийката на матката, папиломи, аденоми и други проблеми. Методът на радиовълните е заменил традиционните методи на хирургическа интервенция. Към днешна дата той се използва доста често.

Операцията се извършва и за първи път след менструация, продължителността й не надвишава 30 минути. След манипулацията жената може да се прибере вкъщи. Тя се освобождава в същия ден. Въпреки факта, че устройството не оставя никакви негативни симптоми, периодът на възстановяване продължава да съществува. Това е 2-3 седмици. По това време си струва да се откажем от физическата активност и сексуалните отношения.

trusted-source[12], [13]

Резултати от кондиционирането на шийката на матката

След операцията, жената се чувства добре. Ако консизонацията се извърши чрез радиовълново действие, екстрактът се извършва в същия ден. По принцип една жена може да се прибере у дома на следващия ден. Резултатите след конфизацията на шийката на матката са невероятни. Първо, тази техника е безболезнена и на практика не води до развитие на усложнения. Ако това беше кондициониране на радиовълни, тогава нямаше да има странични ефекти. Този метод избягва възможността за развитие на белези, възпаления и подпухналост. Освен това, след него няма останали разфасовки. Периодът на възстановяване е кратък. Ако конфизацията е извършена хирургически или чрез цикъл, съществува риск от усложнения. Възможно развитие на кървене, инфекция или проблеми с бременността.

Усложненията са изключително редки. Резултатите след процедурата са в повечето случаи положителни. Окончателното решение след операцията се основава на хистологично изследване. Резултатите ще бъдат готови след 1-2 седмици.

Вещи

Всяка хирургическа намеса може да доведе до сериозни усложнения. Развитие на последствията на фона на неправилното изпълнение на процедурата или лошото качество на работа. Понякога по време на операцията може да има инфекция, която започва да се развива активно в маточната кухина. Това ще доведе до изразен възпалителен процес и риска от друга хирургична интервенция.

Има случаи, когато кървенето започва след процедурата. Процентът на разпространението им е малък, но това също се случва. Това се дължи на увреждане на цервикса или съда. Обикновено кървенето се извършва в рамките на 2-3 дни. Ако продължава, и се характеризира с изобилие, е необходимо да отидете в болницата.

Понякога, след процедурата, има оток, възпаление и болков синдром. Това е следствие от хирургическата интервенция. Отрицателните симптоми ще бъдат решени сами по време на периода на възстановяване.

trusted-source[14], [15]

Усложнения след кондициониране на шийката на матката

Всяка операция носи рискове. Най-сериозното и сериозно усложнение след конфизацията на шийката на матката е следоперативното кървене. Той се развива в почти 5% от всички случаи. При изчислението тези опции се вземат, когато се изисква медицинска помощ под формата на локални хемостатични процедури. Лекото зацапване може да се наблюдава в продължение на 2-3 седмици. Това е норма, този процес съпътства репарацията.

Друго сериозно усложнение е стеноза на цервикалния канал. Той се среща в 1-5% от всички случаи. Това явление води до невъзможността за бременност. Независимо от факта, че рискът от развитие на такова усложнение е малък, не се препоръчва на жените, планиращи да имат дете, да прибягват до консервация. В изключително редки случаи са възможни възпалителни процеси на маточните придатъци.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Екскреции след кондициониране на шийката на матката

След процедурата може да има отделяне. Това се дължи на определен ефект върху стените на шийката на матката. Леките щети са съпроводени от незначителни кървави оттичания. Това е напълно нормален процес. Ако изчерпването след конфизацията на шийката на матката е изобилно, има възможност да отидете в болницата. По време на операцията плавателният съд може да бъде повреден или да бъде приложено значително изрязване.

Времето за оздравяване е 2-3 седмици. Буквално след 7 дни изхвърлянето може да стане изобилно. Това показва, че изтъркалата излиза. Тя се формира по време на самата операция и след известно време независимо от нея. Това е напълно нормален процес, без да има нито една хирургическа интервенция от този тип. Не трябва да има други екскрети. Ако те са налице и са придружени от неприятна миризма, вероятно е въведена инфекция. В този случай трябва незабавно да посетите гинеколог.

trusted-source[20], [21], [22]

Crostus шийката на матката след кондициониране

Много жени се оплакват от кървене. Без значение колко зловещо може да звучи, шийката на матката може да се покрие 4 месеца след конуса. През този период се осъществява процес на възстановяване и не може да бъде ускорен, тъй като преминава естествено.

Това не е опасен процес. Единственото нещо, което жената ще трябва да носи хигиенни тампони през този период. След 7-10 дни екскретирането може да стане по-изразено. Това показва излизането на нокътя. След като напълно напусне шийката на матката, изобилието от секрети ще намалее, но те няма да изчезнат. В този случай няма основания за безпокойство. Опитът е в случай, че шийката на матката е силно извита и външно е подобна на менструацията. Това може да означава сериозна вреда, по-специално поради неспазване на режима за почивка по време на рехабилитацията.

trusted-source[23], [24], [25]

Болка след кондициониране на шийката на матката

Често след интервенцията една жена боли синдрома на болката в долната част на корема. Това може да се дължи както на последиците от операцията, така и на неспазването на препоръките от периода на рехабилитация. В повечето случаи болката след конуса на шийката на матката е напълно нормален процес. Това се дължи на предишна хирургична интервенция. За пръв път след коннизацията, жената се мъчи от болка, разтоварване и изобилна менструация. Невъзможно е да се отървем от това, защото тези процеси са естествени.

Понякога, за да се облекчи състоянието на жената, се предписва антибактериална и аналгетична терапия. Ако синдромът на болката се произнесе и не може да бъде премахнат по никакъв начин, струва си да отидете в болницата. Очевидно е, че операцията поврежда стените на шийката на матката или се развива нов процес. Във всеки случай това състояние на жената изисква незабавна проверка.

Кървене след кондициониране на шийката на матката

Операцията е премахването на засегнатата тъкан с помощта на специални устройства. Хирургическата интервенция може да бъде както хирургична, така и радиовълнова. Последният метод е най-безопасният и по-малко травматичен. Ако конфизацията на шийката на матката се извършва хирургично, тогава след операцията може да се развие кървене.

Едно неправилно движение може да доведе до отстраняване на по-голямо място в тъканите или до увреждане на стените на шийката на матката или вагината. В този случай се появява кървене. Лекарят трябва незабавно да го спре. Ако се появи прекомерно кървене няколко дни след операцията, възможно е износването да изтече. Всичко ще мине сам, веднага щом напусне вагината. Ако кървенето не е преминало, трябва да отидете в болницата. Има възможност за усложнения.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30]

Сърбеж след кондициониране на шийката на матката

За пръв път след операцията една жена може да изпита неприятни симптоми. Не изключвайте повишаването на телесната температура и появата на незначително изпускане. След конфизацията на шийката на матката може да се появи сърбеж и болка. Обикновено тези симптоми могат да продължат през първите дни. Ако с течение на времето те не изчезнат, а само се засилят, тогава има вероятност от усложнения.

Най-често сърбежът се свързва с инфекция във влагалището. Не си струва да се опитвате да отстраните този симптом сам. Необходимо е да отидете в болницата и да следвате инструкциите на лекуващия лекар. По време на периода на възстановяване не можете да упражнявате и да живеете сексуално. Това може да предизвика допълнителни симптоми. Незащитеният сексуален контакт е един от факторите, допринасящи за развитието на сърбеж. За да се избегнат усложнения и негативни симптоми, трябва да се спазват всички правила за периода на възстановяване.

Температура след кондициониране на шийката на матката

Conization често се съпровожда от появата на негативни симптоми. Температурата, болката в долната част на корема, изпускането и дискомфортът са съвсем нормални признаци. Изчезват сами за няколко дни след операцията. Ако температурата след кондициониране на шийката на матката не изчезне, вероятно е в тялото да се въведе сериозна инфекция. Обикновено този процес е съпроводен от дискомфорт и "миризма" на секрети.

Температурата може да се дължи на интервенцията. Това е нормална реакция на тялото. Ако температурата е много висока, това е причина за безпокойство. Ако той продължава няколко дни и не падне, трябва да предприемете действия. В този случай този процес не е нормален. Една жена трябва да отиде в болницата за цялостен преглед.

Месечно след кондициониране на шийката на матката

След операцията менструацията може да стане по-богата. Това се наблюдава за първи път в продължение на месеци и се счита за напълно нормален процес. Те могат да бъдат придружени от болезненост и общо безпокойство. След конфизацията на шийката на матката, мъжете отиват навреме, без забавяне. Но само ако оперативната интервенция е била извършена правилно и навреме.

Веднага след началото на менструацията, жената ще трябва да носи санитарна салфетка. Използването на тампони през първите месеци е забранено. Това ще предотврати увреждането на наскоро оперираната матка.

В повечето случаи, след операцията, менструацията продължава с леко забавяне. Това се дължи на факта, че по време на хирургическата интервенция организмът е бил в състояние на стрес. Веднага след като всички функции се върнат към нормалното, менструацията ще започне незабавно.

Лечебният процес след кондициониране на шийката на матката

След операцията се извършва периодът на възстановяване. Лечебният процес след кондиционирането на шийката на матката зависи от използваната техника. По принцип една жена идва след 2-3 седмици. Съвременните методи за отстраняване на засегнатите зони се извършват без отрязвания и увреждане на матката. Единственото нещо, което може да се наблюдава след процедурата: възпаление, оток и болков синдром. През този период може да се предложи антибактериална и аналгетична терапия. Това ще облекчи състоянието на жената.

Процесът на изцеление зависи от представителя на справедливия пол. Ако тя спазва всички препоръки, всичко ще се върне към нормалното в определеното време. За това е необходимо да се изостави физическата активност и сексуалните отношения. Ако процедурата е била извършена без операция, лечението може да се случи много по-бързо.

Изтъркайте след конуса на шийката на матката

Ефектът на радиовълните върху тъканта води до образуване на струпеи. Тя се формира през периода на оперативната намеса. Няма нищо опасно или ужасно в това, това е съвсем нормален ред на нещата. Един труп след кондициониране на шийката на матката се освобождава около седмица след операцията. През този период можете да забележите изобилие от отговорност, с подчертано примесване на кръв. Не трябва да има основания за опит. Скърбът се образува почти винаги, е невъзможно да се избегне този процес.

Ако има някакво съмнение, трябва да се обърнете към лекар за съвет. По принцип, изобилието от отговорност се спира сама. Ако се наблюдават през лечебния период, това не е нормално. Най-вероятно е развита кървене поради увреждане на стените на шийката на матката. Това изисква незабавна консултация с лекар с препоръки за по-нататъшни действия.

Бременност след кондициониране на шийката на матката

Операцията на conization може да доведе до нарушаване на репродуктивната функция. Това съвпадение не е толкова често срещано, само в 5% от случаите. Въпреки това, жените, които планират да имат дете, трябва да се откажат от това оперативно въздействие. Бременност след кондициониране на шийката на матката е възможно, но може да има известни трудности с този процес. Съществува риск от усложнения по отношение на носенето на детето.

Съзерцаването е безопасен и необходим метод за предотвратяване и борба със сериозни заболявания при жените. Понякога по време на операцията се изрязва твърде голяма площ от засегнатата тъкан. Впоследствие това води до слабост на мускулния слой на шийката на матката. В резултат на това съществува риск от преждевременно раждане. За да се избегне това усложнение, по време на операцията лекарят прилага циркулярен шев на шийката на бременната жена. Това по никакъв начин не засяга родовия процес, но същевременно осигурява нормалното носене на детето.

Рехабилитационен период

След операцията жената трябва да спазва специални правила. Те ще намалят неприятните симптоми и ще ускорят процеса на възстановяване. Рехабилитационният период може да достигне няколко месеца, но в идеалния случай е 2-3 седмици. През целия този период жената може да бъде подлагана на болка в долната част на корема, отделяне и общ дискомфорт. Менструацията ще бъде малко по-богата от съсиреци. Това е нормална реакция на тялото и не изисква никаква намеса.

По време на периода на рехабилитация трябва да се спазват определени правила. Така че, за 6 седмици трябва да използвате салфетки. Тампоните не могат да се използват в никакъв случай, те ще наранят матката, а процесът на възстановяване ще бъде удължен. Не носете тегло и упражнявайте прекомерна физическа активност. Можете да се къпете само под душа, не можете да се къпете. Временно си заслужава да не посетите сауната, сауната и басейна. Това ще предотврати инфекцията. Интимната интимност се допуска не по-рано от месец и половина. След изтичането на две седмици след операцията, ще трябва да бъдете изследвани.

Лечение на шийката на матката след кондициониране

Процедурата не предполага използването на никакво решение за обработка. Най-бързата намеса се извършва от стерилни инструменти, маточната шийка не се преработва предварително. По време на периода на възстановяване употребата на спринцовки и супозитории е строго забранена. След конфизацията на шийката на матката няма нужда от лечение. Напротив, в никакъв случай това не може да бъде направено. Районът, засегнат от намесата, трябва да е в пълно спокойствие. Всяко въздействие, дори чрез спринцовка, може да доведе до усложнения.

Лечението е възможно, ако са направени малки грешки по време на операцията и кървенето е започнало. Повредената зона се третира със специално решение и се спират натъртвания. В други случаи обработката не е необходима и не се препоръчва.

Какво е невъзможно след конфизацията на шийката на матката?

След процедурата не можете да посетите сауната, сауната и басейна цял месец. Това ще предотврати отрицателното въздействие на високите температури и инфекции. Не много момичета знаят, че след конфизацията на шийката на матката, не можете да отидете за спорт. В този случай имаме предвид физическо натоварване, дори и незначително.

Поемането на тежести, използването на тампони и приемането на аспирин е забранено. След операцията жената води обичаен начин на живот, но с някои ограничения. Трябва постоянно да наблюдавате собственото си здраве. Ако забележите силно кърваво зачеване и има изразени болки в долната част на корема - трябва да се обърнете към лекар.

Най-важното е, че трябва да се откажете от секса. За 6 седмици те са забранени. Това няма да причини нараняване на шийката на матката и ще допринесе за нейното пълно възстановяване.

Болница след кондициониране на шийката на матката

Извършената операция не е сериозна хирургическа интервенция. След конфизацията на шийката на матката болницата не се предоставя. Самата процедура не е сложна и продължава не повече от 30 минути. В края на това време пациентът се прехвърля в отделението, където е под наблюдението на лекарите през целия ден. След това тя е освободена и изпратена вкъщи. Една жена може да продължи обичайния си начин на живот, като направи някои изменения в нея.

Понякога хирургията се извършва при локална анестезия. Жената се прибира у дома същия ден. Не е необходимо да създава специални условия за живот, всичко остава същото. Само сексуален контакт и физическа активност са изключени. Това обаче е временна мярка, след 6 седмици пациентът може да се върне към обичайния начин на живот. Единственият път, 14 дни след операцията, трябва да дойдете в болницата за втори преглед.

Живот след кондициониране на шийката на матката

Животът след операцията не се различава от периода преди него. Необходимо е да се направят някои корекции и корекции, но това е временна мярка. Така че, трябва да се откажете от туризма в басейна, сауната и сауната. Това се прави, за да се избегнат възможни усложнения. След конфизацията на шийката на матката животът на жената тече по обичайния начин. Ако обаче преди това справедливия секс активно се занимаваше със спорт, сега е необходимо да чакаме с него. Физическият стрес е забранен в продължение на 6 седмици.

След процедурата жената води нормален живот, но тя трябва внимателно да следи състоянието й. Ако има изобилие от отговорност, придружено от треска и болка в корема - трябва да отидете в болницата. Това може да са признаци за развитие на усложнения.

Коннизирането не е сложна операция, след като жената не се нуждае от болница. Върнете се в нормалния живот, тя ще бъде в състояние на следващия ден след процедурата.

Спорт след кондициониране на шийката на матката

Всяка хирургическа интервенция изисква период на възстановяване. По това време трябва да следите по-внимателно здравето си и да избегнете претоварване на тялото. Спортът след кондициониране на шийката на матката се изключва напълно, но само за определен период от време. Отказът от физическо натоварване трябва да бъде 6 седмици. След изтичане на предварително зададения период и преразглеждане отново можете да се занимавате със спорт.

След всяка операция тялото трябва да бъде възстановено. Всички човешки действия трябва да бъдат насочени към поддържането на този процес. Следователно, спортът, плувният басейн и други радости на живота ще трябва да бъдат отложени за известно време. Веднага щом шийката се възстанови, една жена може да се върне към любимите си преследвания.

Ако въпреки забраните, спортът не е бил отстранен от живота, съществува риск от сериозни усложнения. Вероятността да се развие тежко кървене не е изключена. Препоръчително е да следвате препоръките и да не давате на собственото си тяло влияние на ненужен стрес.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.