^

Здраве

Kinesiologist

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Ако се почувствате зле, не бързайте да купувате болкоуспокояващи, да слушате тялото си. Поискайте помощ за кинезиология. Кой е този специалист? Какво е в нейната компетентност? Какви проблеми решава? И как се получава невероятен резултат от лечението? Можете да се научите от нашите умерено прости и прости препоръки.

trusted-source[1]

Кой е кинезиологът?

Тялото говори с човек, използващ езика на болката. Но ние не разбираме, ние не го слушаме и ние не правим никакви опити да променим нищо в нашия организъм. Не се свързваме с лекар навреме. Болката обикновено се появява в момент, когато тялото не може да се справи самостоятелно. Състоянието на тялото може надеждно да разкаже за неговите усложнения, загриженост за този лекар, който може да го прочете без затруднения. Името на неговия "кинезиолог". Това е специалист, който може да "чете" нашето тяло. Състоянието на мускулите, ставите, връзките, походката и позата по време на сън ще му каже как да направи качествена корекция и да възстанови разклатения баланс.

Кой е кинезиологът?

Лекарят-кинезиолог осъзнава, че пациентът не може да бъде излекуван. Клиентът може да помогне само в това. За да разбере какво има пациент с болест, лекарят-кинезиолог започва да определя състоянието, като се опитва да установи причината за неразположението. Нервната система служи като канал, който помага да се види състоянието му. Работата на тази система прилича на рефлекси. Първото нещо, което кинезиологът започва да прави, е ръчното мускулно изпитване. Лекарят, който разтяга свивания мускул, обработва получения рефлекторен отговор от нервната система. След това специалистът продължава към втория етап. Рефлексната активност на следващия мускул се анализира, докато не открие мускул, който съдържа нарушение на рефлекторната активност.

Кога трябва да отида в кинезиологията?

Кинезиологът е лекар, в който са свързани притежанията на много науки. Това са познанията за древната източна медицинска философия и съвременната наука, като компютърната наука, генетиката, кибернетиката. Пациентът може да се излекува от всяка болест и кинезиологът може да открие всички тези причини, поради които механизмите на самолечение на тялото не работят ефективно.

Ето защо трябва да се обърне внимание, ако има:

 • рефлексни болезнени мускулни синдроми, хронични или остри, локализирани в опорно-двигателната система, в черепа, в лигаментния и сухожилния апарат;
 • синдроми на компресионната болка на гръбначния стълб или крайниците, както и на черепните или спиналните нерви;
 • синдроми на рефлексните болки на вътрешните органи, което ви дава възможност да разберете, че сте започнали аномалии във вътрешните органи на коремната кухина, гръдния кош, малкия таз;
 • рефлексни болезнени синдроми на мозъчните мембрани, които образуват главоболие;
 • нарушения на метаболизма на протеин, мазнини и въглехидрати, наднормено тегло.
 • повишена възбудимост при деца, минимална церебрална дисфункция, последици от черепно-мозъчна травма и раждаемост.
 • нарушения на позата, функционална сколиоза, структурна;
 • емоционален дисбаланс на психологическите зависимости, психосоматични заболявания.

Противопоказания, които забраняват лечението на кинезиолога, са остри възпалителни заболявания, както и по време на интоксикация с алкохол и наркотици.

Какви тестове трябва да правя, когато кандидатствам за този специалист?

Тъй като кинезиологът установява връзката между физическото състояние и неговото отражение върху емоционалната сфера на човека, той помага да се намери причината за болестта. Но го прави без рентгенови лъчи и тестване. Ето защо, когато се позовавате на този лекар, не е необходимо да се правят тестове, които да се предприемат. И също така, защото не всички кинезиолози имат медицинско образование.

Тялото на човек може сам да му каже много повече за наличието на болестта или нейния подход, отколкото някакви симптоми, оплаквания или болезнени усещания. В много отношения тази наука пресича психосоматиката, която изследва взаимовръзката и влиянието на психическото благополучие на човека върху физическото здраве. Например, болка в стомаха може да бъде причина за човешка несигурност и нарушено зрение се превръща в причина за нежеланието на пациента, в истинския смисъл на думата, вижте нещо не е наред в семейството или на работното място. Лекарят третира пациента, а не болестта.

Какви диагностични методи използва кинезиологът?

Целият ни живот е свързан със стреса. Ако човек не може да се справи сам с него, тогава основното нещо в момента е да се обърне към специалист. Да направи диагнозата, която провежда: компютърна топография, кардиоинтервалография, визуална диагностика; електромиография, кардиоинтервалография, ръчно изследване на мускулите. Придава терапевтични натоварвания, за да се определи функционалното състояние на гръбначния стълб, таза, черепа, гръдния кош, коремните и тазовите органи, киселинно-базовия баланс на организма.

Осъществяване нормално изпитване на мускулите, което е възможност за задаване на обратна връзка към тялото чрез мускулите, лекарят го прави с помощта на бързо директна комуникация с подсъзнанието, без въвеждане на лицето в хипноза. Тези мускули просто дават подробна картина, която помага на лекаря да се идентифицират нарушенията, диагнозата, причината за болестта и да разберете какво е необходимо за вътрешните органи на нормално качество на работа. След kinesiologist изследва мускулния тонус, свързан със съответните части на гръбначния стълб, черепа и таза костите, вътрешните органи, той определя за себе си симптомите, диагностиката, се определя, както и с по-нататъшното план за възстановяване е избран индивидуално за всеки човек. Благодарение на упражненията и информираността на използваните от kinesiologist методи, тя помага да се "разсейва" формира отрицателно единица в съзнанието, подсъзнанието и клетките на тялото. Така постепенно се възстановява нивото на енергия, т.е.. Д. Лице на подсъзнателно ниво, че има проблем и коригиране на ситуацията. Човекът започва съзнателно да формира нови модели на поведение и нов положителен опит. Така че лекарят, като се опитва да се определи психологическите блоковете, като се използват съветите по мускулите облекчава мускулните скоби. Не външна сила отвън, няма да чуете конспирация и други принадлежности медиуми. Най-важното в лечението е, че всичко, което се случва, е доброволно и независимо. След корекцията лекарят може да даде домашна работа, което е продължение на корекцията. По-нататъшното възстановяване ще зависи от това колко сте положили усилия да го изпълните.

Курсът на сесиите зависи от състоянието на пациента. Ако не работи, тогава можете да спрете 1-2 корекции, ако продължителният период на стреса се проточи, около 3-4. Ако проблемът не е решен няколко години (станал хроничен) или се предава от поколение на поколение, тогава тези уроци изискват най-малко 4 (работа в продължение на шест месеца).

Има митове, които задължително трябва да бъдат разсеяни. За да не подвеждате пациентите, трябва да знаете, че кинезиологът:

 • не изцелява в традиционния смисъл на думата;
 • Не правете окончателна диагноза;
 • Не предписвайте лекарства по едно и също време и не предписвайте предписания. Това може да се направи само от квалифицирани лекари с медицинско образование: терапевти, невролози и др.

Кинезиологът може само да облекчи мускулното напрежение и да коригира психоемоционалното състояние на човек. Към нетрадиционната медицина, която включва такива понятия като: аура и биологичното поле на човека, рейки и т.н. Кинезиологът не се класифицира. Тъй като смята, че тези методи не винаги са ефективни в борбата с определени заболявания или психофизиологични състояния. След като се направи корекцията, кинезиологът разказва за своя край на пациента и дава препоръки.

Какво прави кинезиологът?

В този раздел ще говорим за това какво прави кинезиологът и какви задължения изпълнява. Кинезиолог - специалист в областта на кинезиологията. Неговите функции включват проучване на телесни и психологически проблеми. Кинезиологът прави "нулиране" на психиката, пренасяйки я от негативно състояние в положителна. "Мускулни отговори", т.е. Неволеви реакции на мускулите на всеки човек, за да му емоционален произход, да му помогне в това.

Сега по-подробно. В отрицателното състояние на човешката психика обикновено преминава в резултат на стрес, с някаква болест, както и в неуспешни житейски ситуации. Няма опасност ако едно неприятно състояние продължава само няколко дни и след това напълно изчезва. Много по-лошо е, когато това стресово състояние продължава не само дни, месеци, но и години наред. В такава пренебрегвана ситуация помощта е просто необходима. Кинезиологията е спомагателна и най-ефективна област, която може да промени лошото състояние на психиката в обратната посока. Това дава уникална възможност за преодоляване на стреса и решаване на неразрешими проблеми.

Бързо подобряване на състоянието след получаване на лекар-кинезиология не може да бъде получена. След една сесия с този специалист, емоционалното състояние става малко по-лесно. Съществува спокойствие, физическото състояние се нормализира. В крайна сметка в тялото всичко е взаимосвързано. За разлика от други специалисти, които също се занимават с телесни и психологически проблеми, този специалист не създава специални програми за пациента. Не се опитвайте да го научите на трикове на собствения си опит, не дава рецепти за подобряване на състоянието на лицето като цяло. И още повече не налага собствено мнение. Един намек за него са само човешки мускули. В тях той търси подкрепа, поставя психологически "блокове", върху които определя нервно-мускулното напрежение. Последните са само основното отражение на всички негативни емоции на този човек. Той извежда заключенията си от несъзнателните движения на клиента, това са неговите намеци, след което подготвя ръководство за действия за всеки пациент. Той се позовава на тях упражнения, които са специално избрани за всеки човек, като му помага да се справи с проблемите си, да се отърве от негативните условия.

Дълго време специалистите по кинезиология са били освободени само в Съединените щати, но сега тази специалност се е разпространила по целия свят. В Русия също започнаха да ги обучават, завършилите се всяка година става все повече и повече. Курсовете са отворени, за да помагат на тази проста професия. Кинезиологът не излекува болестта, не решава проблема с клиента си! Какво прави тогава? Кинезиологът се опитва да помогне на клиента и помощта не е на "обективното" телесно ниво, а на субективното, психологическото ниво. Неговата задача е да осигури психо-емоционална подкрепа на конкретен човек в своето специфично възприемане на проблема.

За да помогне на пациента, кинезиологът се опитва да открие в него лично разстройство в психоемоционалната държава. В своята работа леко подобрение в настроението вече е положителен резултат. Лекарите лекуват тялото и кинезитеторията помага да се нормализира състоянието на ума. Кинезиологията е наука, която не противоречи на всички гореописани професии, а не заместител на медицината. Кинезиологията може да служи само като допълнение към медицината, но не като отделна алтернативна наука за насърчаване на човешкото здраве. По този начин, кинезиология е независима оригиналната посока на възстановяване, която се основава на холистичен подход към човек, чрез прилагане мускулния тонус за получаване на информация, както и за положително въздействие върху емоционалната сфера на пациента.

Какви заболявания лекува кинезиологията?

Кинезиологът не се лекува, не диагностицира болести. Той намира ключалки в човешкото тяло и принуждава блокираната енергия да се движи. Тя може да бъде както външна, така и вътрешна. Всеки пациент счита този специалист за голям компютър и вижда всяка клетка като биокомпютър. С една дума, човешкото тяло е съкровище от собствен житейски опит, натрупан от самото му раждане до настоящия момент и опита на предишните поколения. Той може да бъде положителен или отрицателен. Всички страхове, тревоги, тревоги, травми не изчезват никъде. Те се съхраняват в тялото ви на клетъчно ниво и с течение на времето. Ние сме източникът на всички проблеми. Но това ни уверява, че ние сме източникът на всички решения.

Списъкът с диагнози, които могат да бъдат лекувани от кинезиолог, е много широк. След завършването на този курс за корекция можете да го премахнете:

 • болка в гърба;
 • болка в задръстванията в таза;
 • междуребрелна херния;
 • последици от травматично мозъчно увреждане;
 • изтръпване;
 • подуване;
 • болка в крайниците;
 • възпалителни и постфламаторни гинекологични и урологични заболявания.

Освен това те кандидатстват за помощ за:

 • възстановяването на позата и циркулацията в областта на таза и долните крайници;
 • подобряване на цифрата;
 • възстановяване на функцията на долната челюст;
 • възстановяване на потентността, премахване на безплодието, правилно нарушаване на позата и сколиозата при децата.

Компендиумът му включва:

 • заболявания на гръбначния стълб и ставите;
 • заболявания на органите за ОНГ;
 • неврологични заболявания;
 • заболявания на вътрешните органи;
 • мъжки болести;
 • последици от наранявания и операции;
 • бременност и раждане.

С помощта на този специалист можете да се отървете от много психологически проблеми. Какво друго може да направи кинезиологът? Ако е възможно, той може да помогне:

 • отстраняване на острия стрес в случай на злополука, развод, други проблеми;
 • решаване на трудностите при комуникацията с друг пол, в рамките на семейството, между съпрузи, деца и по-старо поколение;
 • решаване на междуличностни взаимоотношения в екипа;
 • да установяват връзки с висши, колеги или подчинени;
 • да се справи с човека с неговите страхове, различни видове агресия, продължителна депресия;
 • да се отървете от хронично лошо настроение, безсъние, раздразнителност, сълзи, апатия;
 • научете се да защитите вашата гледна точка, преодолейте недоволството си от работата.

Кинезиологът може да се справи и с проблемите на децата. Ако детето ви има затруднения в училище, слаб напредък в обучението, може да видите несъответствие, невъзможност да четете бързо, да пишете правилно и правилно да броите - няма значение. С такъв добър специалист във вашата област, като кинезиолог, не е нужно да се страхувате от нищо. Всички проблеми с поведението, взаимоотношенията както с по-възрастните, така и с връстниците, той решава качествено и изчерпателно. Темите на корекциите могат да бъдат различни, всичко зависи от нуждата на лицето, което кандидатства.

Съвети на лекар кинезиолог

Няма много, но те съдържат най-важното. Е, тогава.

 1. Няма никакво значение да се обръщате към вашето здраве колективно както към тялото, така и към неговата душа. Знаейки симптомите на едно, можете да излекувате друг.
 2. Използвайки метода на мускулното тестване, който е изграден върху основната слабост на мускулите, можете да определите причините за заболяването и да установите незабавно методите за тяхното лечение.
 3. Благодарение на корекциите, които ще бъдат определени от кинезиолога, вие сте установили редовни и специфични връзки на всеки мускул с органи, химикали, видове умствена дейност, които ще позволят по-нататъшни мерки за възстановяване;
 4. Използването на тези методи на лечение, като например: меки техники за мануална терапия, рефлексотерапия, черепната остеопатия (дело на ръцете си с костите и ставите на черепа), висцерална остеопатия (работи с ръцете си и вътрешните органи), резонансната хомеопатия, специален акупресура, те помагат на Вашия лекар, за да видите на човешкото тяло , като единна система от три страни.
 5. Необходимо е да се изследва структурата на тялото, общото енергийно състояние и, разбира се, метаболизма.
 6. След като направите всичко това, е необходимо да изберете хранителните продукти, които са най-необходими и полезни за пациента.
 7. Ако се чувствате стрес, тогава можете да направите такова упражнение. За да направите това, трябва да се отпуснете, да "проветрявате" психически мускулите си, на мястото, където имате особена болка и напрежение. При вдишване и издишване.
 8. Добре потвърждение помощ.
 9. Не приемайте витамини, особено синтетични. Те могат да причинят дисбаланс в тялото, което в крайна сметка ще доведе до различни сложни последици. За това естествените витамини са най-добри. Но ще бъде по-достоверно да се срещнем с него лично. 
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.