^

Здраве

Избелване на зъби със сода

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Избелването на зъби със сода е чудесна възможност за тези, които искат да имат снежна бяла усмивка и да не станат често гост на стоматологичните клиники. И сега без красива бяла зъбна усмивка. Усмихнете се - това е един вид визитна картичка, която трябва да ни придружава винаги - в заетостта, в справянето с служители, партньори, клиенти, дори и у дома - без усмивка не мога да направя, или членове на домакинството ще си помислят, че вие сте на нещо обиден или имате проблеми , Но какво да направите, ако вашата усмивка далеч не е идеална, и показването на световните зъби с едно докосване по някакъв начин не е много красиво?

Разбира се, можете да посетите редица стоматологични клиники и да отделите не само много време, но и много пари за избелване на зъбите. И е възможно и у дома да направите вашата усмивка без сняг без огромни финансови разходи. За да се справи с такъв проблем ще помогне на обикновена сода за хляб, която е в кухнята за всяка любовница.

Към кого да се свържете?

Содичка за избелване на зъбите

Избелването на зъби е доста прост процес, който не отнема много време и усилия. И това, което е особено популярно сред домакините, е, че този метод ще спести семейния бюджет, тъй като содата не само струва една стотинка, но има и във всяка кухня. И ако, след процедурите, сода опаковката остава почти пълна - тя винаги може да се използва в къщата.

Зъбите избелват този продукт поради своите абразивни свойства. Много експерти по това избелване съветват, преди да започнете процедурата, добре подгответе емайла, за да не го повредите по време на избелването. За тази цел прегледайте вашата диета, направете в менюто още продукти, съдържащи калций, или купете готови витаминни комплекси за зъби.

За начало е възможно да се харчи кехлибарен зъб за избелване на сода. За да направите това, содата се разрежда с вода и това решение, използвайки парче памучен или памучен тампон, се третира със зъби, които се нуждаят от избелване. Дръжте това решение малко на зъбите и след това силно изплакнете устата. Между другото, сода разтвор може да се използва за други цели. Той напълно "успокоява" дъвката и освежава дъха.

По-агресивен метод за избелване на зъбите със сода за хляб също е много прост. Содата трябва да се прилага върху четка за зъби или да се смесва с паста за зъби и просто да се почистват зъбите по този начин. И вашата усмивка ще блести с белота и свежест!

Между другото, си струва да се изясни, че процедурата за избелване на зъбите не е подходяща за всички. Този метод на избелване е подходящ за тези, които нямат заболявания на устната кухина, както и проблеми със зъбите. Ето защо, ако сте притеснени от кървене на венците, рани в устата или обикновен кариес, е по-добре да откажете такива процедури или просто да се консултирате с Вашия лекар.

trusted-source[1], [2], [3]

Рецепти за зъби за избелване на зъби

Избелването на зъбите със сода е толкова просто, че няма специални рецепти за тази процедура. Сода може да се използва и като самостоятелен продукт за избелване и в комбинация с други избелващи агенти.

Например содата може да бъде смесена с водороден прекис, ягоди, ягоди, натрошен активен въглен и други избелващи агенти. Между другото, в плодове можете да използвате не само плодове, но и листа. Бульонът от листата на ягоди и ягоди напълно ще възстанови дъха и ще укрепи венците.

Избелването на зъбите най-добре не се извършва по-често от веднъж седмично. Но можете да подготвите специално решение, което можете да изглаждате зъбите си ежедневно. За да направите това, смесете зъбния прах с малко количество сода и сол. Истината и този инструмент не бива да се пренебрегват.

Между другото, че зъбите са бели, трябва не само да ги избелвате, но и да следите внимателно хигиената на устната кухина. Bleach може само здрави зъби, но различни заболявания на устата може да повлияе на цвета на зъбите и да провокира появата на плака.

Избелване на зъби със сода и пероксид

Изглежда, че водороден пероксид и зъби са несъвместими неща. Но това е далеч от случая. Дори ако сме свикнали да използваме този лекарствен продукт само за измиване на рани, но в действителност обхватът му е доста широк. Това е идеално средство за премахване на много видове петна, както и за избелване на зъбите.

Пероксидът може да се използва като самостоятелно избелващо средство и в дует със сода. Като цяло, избелването на зъбите е най-ефективният начин за получаване на елегантна и бяла зъбна усмивка. И в комбинация с водороден прекис, зъбите ви ще бъдат два пъти по-бели. Единственото нещо, което трябва да се запомни, е, че по време на такива процедури е необходимо да се използват пасти за зъби, които съдържат минерали за емайла. Тъй като тази процедура води до факта, че емайлът е по-тънък. Следователно, тя се нуждае от подкрепа под формата на минерали, по-специално - флуор.

Подгответе специална паста, която ще ви помогне да избелите зъбите си, много просто. За да направите това, смесете сода и пероксида. Сместа трябва да бъде пастообразна и изобщо не е течна. Използвайки малък памучен тампон, поставяме сместа върху зъбите, е много важно пастата да не падне върху венците. Няколко минути са достатъчни, за да направим пастата на зъбите. След това внимателно изплакнете устата си с вода и не забравяйте да третирате зъбите с минерализираща паста за зъби. Не е необходимо тази процедура да се повтаря много често. Но ефектът няма да ви остави да чакате. Буквално след първата процедура зъбите са много по-бели и по-красиви.

Избелване на зъби със сода и лимон

В търсене на най-добрата рецепта за красотата на зъбите, нашите предци изпитаха много пари. В резултат на това, чрез изпитание и грешка, те все още са намерили много пари, които у дома помага на зъбите да намерят желания сняг бял цвят.

За това как обичайният сок за хляб засяга цвета на зъбите, написахме по-рано. Но ефектът му може да бъде засилен. За да направите това, трябва да използвате лимонов сок. За да подготвите избелващата смес, трябва да смесите сода и лимоновия сок в еднаква степен. Между другото, важно е, че сокът е прясно изцеден - така че резултатът ще бъде по-добър. Поради реакцията към киселината, т.е. Към лимоновия сок, содата ще се разпенва, но не се притеснявайте. Тази пяна и се поставя на зъбите за няколко минути, а след това внимателно изплакнете устата си.

Между другото, след такива процедури е по-добре да не се използват никакви оцветяващи продукти, например моркови, куркума, портокали, а също и по това време да се откаже от чай и кафе.

Основното нещо е да не прекалявате, защото всяка процедура на избелване засяга емайла и може да го повреди много зле.

Избелване на зъби с ягоди и сода

Сочно ягодоплодни - ягоди, не само много вкусен десерт, но и отлично средство за успокояване на вашата усмивка. Факт е, че ягодата съдържа специални вещества, които могат да избелват зъбите ни. Ето защо, дори яденето на ягоди, ние автоматично помагаме на усмивката ни да стане снежнобяла.

Ако решите да работите по-внимателно на вашата усмивка, тогава трябва да опънете ягоди добре. За да направите ефекта по-добър, не забравяйте да добавите сода за печене, тъй като това е содата за избелване на зъбите, която дава най-добрия резултат. Пулпът от ягода се смесва със сода за хляб и тази смес мие зъбите. Не забравяйте да изплакнете напълно устата си след процедурата.

Смесете ягоди със сода в равни пропорции. Процедурата не трябва да се повтаря повече от веднъж седмично, за да не се повреди емайла. Между другото, ако злоупотребите с тази процедура, можете да направите зъбите си много чувствителни.

Избелването на зъбите е най-популярният начин да получите лъчезарна усмивка и този метод се оказа ефективен, но понякога можете да се отдалечите от стандартните рецепти и да добавите други избелващи натурални съставки към содата за хляб.

Отзиви за избелване на зъбите със сода

Този метод на избелване на зъби се доказа отдавна. Ето защо има много мнения за него. По принцип тези процедури се извършват от момичета, поради което на интернет форумите практически няма оценки от мъжете.

Да, и лош съвет за избелване на зъбите са много малки. По принцип подобни ситуации възникват, когато вместо да подкрепят зъбите си, момичетата почти всеки ден се опитват да ги избелват с всички възможни средства. В резултат на това емайлът става по-тънък всеки път и може да има проблеми със зъбите. Поради безразсъдното използване на сода, някои представители на красивата половина на човечеството се оплакват, че венците са започнали да кървят.

Но много жени, които избелват зъбите си с обикновен сода за хляб, е много щастлив от резултата и се препоръчва да не се пренебрегва като ефективен домашен лек за твоята усмивка се превърна в един отворен и много често се появява на лицето си.

Избелването на зъби е ефективен начин да се отървете от проблемите с белота на зъбите. Няколко процедури и вашата лъчезарна усмивка ще разбият сърцата на мъжете.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.