^

Здраве

Igloreflex терапевт

, Медицински редактор
Последно прегледани: 26.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Iglorefleksoterapevt са били и са много популярни експерти в областта като нетрадиционна и традиционна медицина като акупунктура достатъчно ефективно лечение и профилактика на различни заболявания, особено на заболявания на нервната система и опорно-двигателния апарат.

Акупунктурата датира от времето на Древен Китай, дори и тогава този метод на лечение е много популярен и се счита за много силно ефективен.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Кой е акупунктуор?

Акупунктурът е лекар, специалист по акупунктура (акупунктура). Професията на акупунктурния терапевт се появи много отдавна и остава популярна до ден днешен.

В днешния свят на акупунктурата - специалистите с висше медицинско образование (най-често с невролог или невролози), които са били обучени в акупунктурата и затова са получили необходимия сертификат, който им позволява да участват в този вид лечение. В днешния свят не е толкова трудно да се сертифицират по акупунктура, така че ако вече сте решили да се обърнат към съответния специалист, не забравяйте да се уверите, че той е с медицинско образование, което предполага добро познаване на човешката анатомия. В противен случай рискувате да се сдобиете с неквалифициран специализирано лечение, което не може да даде някакъв резултат, или в най-лошия случай, дори може да навреди на здравето ви само чрез проста липса на добро познаване на човешката анатомия и физиология.

Кога трябва да отида при терапевт по акупунктура?

Акупунктурният терапевт може да се лекува в присъствието на всяка болест, която ви дава дискомфорт. Естествено, болестта не трябва да бъде в острия стадий. Преди да започнете лечение с терапевт по акупунктура, трябва да потърсите съвет от терапевт и след терапия, предписана от терапевта, можете също така да вземете курс по акупунктура за по-добра ефективност.

Иглата рефлексотерапията не е желателно да се използва като единствен независим метод за лечение на определена болест, тя трябва да бъде в допълнение към специфичен тип лечение. Също така, ако имате нужда от облекчаване на стреса или стреса, може да се свържете с акупунктура, в който случай акупунктурата е напълно приемлива като независим метод на лечение.

Противопоказания за лечение акупунктура да имат присъствието на злокачествено заболяване в тялото, рак на кръвта, инфекциозни заболявания от различен произход, туберкулоза в активна форма, състоянието на остро отравяне, лечението с хормонални средства, треска.

Какви тестове трябва да предприема, когато отида при терапевт по акупунктура?

При позоваване на акупунктурист не е абсолютно необходимо при предоставянето на определени тестове, но лекарят може да изисква от вас да пълна кръвна картина, за да се изключи наличието на който и да е заболяване, което може да се предава чрез трансмисивни. Също така, лекарят-акупунктура трябва да предостави резултатите от тестовете, които сте взели, преди да започнете лечението на вашето заболяване. Те ще помогнат на лекаря да избере подходящата тактика за лечение в зависимост от очевидния проблем на пациента.

Какви диагностични методи използва акупунктуорът?

Сред основните диагностични методи, използвани от акупунктурите, е акупунктурата в комбинация с импулсна диагностика, психологически методи за диагностика, използващи мудра и мускулно тестване. Много често акупунктурните игли използват специални електрически устройства, за да определят по-точно активните точки на тялото на пациента.

Какво прави акупунктурният терапевт?

Акупунктурите заемат лечение на различни видове заболявания чрез акупунктура, масаж или каутеризация на активни точки на тялото (но най-често това е акупунктура). Човешкото тяло има 664 такива точки, всички те са прожекционни точки на вътрешните органи на повърхността на кожата. Лекарят-акупунтурист в работата си използва специални тънки стерилни сребърни или стоманени игли или специални устройства, които могат да повлияят на активните точки.

Акупунктурата е много ефективен метод на лечение, особено в случаите, когато лечението с традиционна медицина не дава очаквания резултат. Този метод на лечение се счита за безопасен и с правилното му приложение и не предизвиква усложнения и нежелани реакции. Акупунктурите работят основно в частни медицински клиники или специализирани здравни центрове.

Какви заболявания третира акупунктурният терапевт?

Диапазонът от заболявания, лекувани от лекар-акупунктура, е много голям. За по-добри резултати, акупунктурата се комбинира с други лечения, но често се използва и като независим метод на лечение. Най-често с помощта на акупунктура те лекуват: 

 • сърдечно-съдови заболявания;
 • заболявания на дихателната система;
 • хронични заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • заболявания на гръбначния стълб и ставите;
 • синдром на болка;
 • хронична умора и нарушения на съня;
 • заболявания на пикочно-половата система;
 • алкохолизъм, пристрастяване към никотина;
 • главоболие;
 • загуба на коса;
 • затлъстяване;
 • депресия и др.

С помощта на акупунктура можете също значително да подобрите състоянието на кожата на лицето, да го направите по-еластична, да се отървете от втората брадичка и да възстановите нормалното овално лице. Също така акупунктурата е много ефективна при отслабването. В допълнение към това, акупунктурата има свои собствени противопоказания - наличието на инфекциозни, някои дерматологични и онкологични заболявания.

Съвети на лекаря по акупунктура терапевт

Много голяма част от пациентите с лекар-акупунктура са хора с болести на мускулно-скелетната система и остеоартритната система. Пациентите се оплакват от болки в гърба, болки в ставите, които могат да причинят крайниците, да се оплакват от скованост в крайниците, ограничаване на движенията. Лекарите незабавно препоръчват такива пациенти незабавно да се свържат с специалист и да предприемат подходящи лечебни мерки. В никакъв случай не е необходимо да се самолекувате, неконтролирате се, да приемате силни болкоуспокояващи, да се лекувате с алтернативна медицина. Така че може само да влошите състоянието си и да усложнявате работата на Вашия лекар. В такива случаи комплексното терапевтично лечение е добре подпомогнато заедно с акупунктурата. Важно е да се предотвратят различни заболявания. Основните превантивни мерки включват отхвърляне на лоши навици, нормализиране на храненето, здравословен начин на живот, редовни разходки на открито, спорт, пълноценна почивка.

В заключение, можем да кажем, че един лекар-акупунктура в съвременния свят е достатъчно изискван специалист, който може да извърши сложно лечение на почти всяка болест. Акупунктурата от древни времена досега се счита за много ефективен метод за лечение на различни видове заболявания. Ефективността му е доказана от множество научни изследвания и е пряко доказана от прегледите на пациентите, които са лекувани с акупунктурен лекар.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.