^

Здраве

Farïngton

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Фарингтон е локален антисептик с антиоксидантни и антимикробни свойства.

Показания Farïngton

Локално лечение на симптомите на възпаление на лигавицата на гърлото и ларинкса.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Формуляр за освобождаване

Произвежда се под формата на таблетки, които трябва да се резорбират, върху блистерни плаки № 10. Една опаковка съдържа 2 блистера.

trusted-source[11]

Фармакодинамика

Активното лекарствено вещество - хлорхексидин, която има бактерициден ефект на грам-отрицателни и грам-положителни бактерии (като ул mutans, анаероби, ул salvarius, Klebsiella, ул sanquis, Proteus, E.coli, Pseudomonas Aeruginosa, Veillonella видове, и Selenomonas ... ), и в допълнение, той предотвратява растежа на Candida гъбички, както и отделни форми. Тази субстанция блокира развитието на протеиновите аминогрупи, които влизат в структурата на цитолемите. Просмуква микробни клетки и включени в мембраната, се променя неговата работа, живеещи в цитоплазмата, като по този начин предотвратява навлизането на кислород. Това причинява недостиг на АТР, в резултат на което патогенните микроорганизми се разрушават.

Аскорбиновата киселина помага за отстраняване на оток на слуз, повишава активността на местния имунитет и също участва в процеса на колаген и възстановяване на тъканите.

trusted-source[12], [13]

Фармакокинетика

Хлорхексидин не се абсорбира в храносмилателния тракт или лигавиците. Приблизително 10% от веществото се разцепва в черния дроб и остатъкът се екскретира заедно с изпражненията в непроменена форма.

Аскорбиновата киселина се абсорбира добре в храносмилателния тракт. Свързването с плазмените протеини е 25%. В процеса на метаболизма се превръща в дихидроаскорбични и етадични киселини. След това се екскретира от тялото заедно с урината.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23]

Дозиране и администриране

Лекарството трябва да се резорбира, докато се държи в устата. Приемането е необходимо след хранене или почистване на устната кухина - това е необходимо, за да може лекарството да остане в лигавицата за 2 часа без риск от измиване.

Трябва да използвате 1 таблица. Четири пъти на ден. Курсът на лечение е 7 дни. Удължаване на лечението може да бъде максимум 2 седмици.

trusted-source[39], [40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Употреба Farïngton по време на бременност

Не са провеждани проучвания за употребата на хлорхексидин при бременни жени и в резултат на проведени експерименти с мишки не е открит негативен ефект върху плода. Следователно, преди употреба, е необходима консултация с лекар.

Противопоказания

Не назначавайте Pharington на пациенти, които имат индивидуална чувствителност към компонентите на лекарствата.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Странични ефекти Farïngton

Най-общо, лекарството се понася добре от пациентите, но понякога могат да възникнат някои алергични реакции, проявени в enanthesises маската и неговата лющене, назална конгестия и оток на паротидната слюнчените жлези.

В някои случаи функционирането на вкусовите пъпки може да бъде прекъснато, което е с преходен характер и могат да се наблюдават петна и плака върху пълнежите и емайла на зъбите. Понякога има признаци на възпаление, лошо храносмилане и дразнене на устната лигавица. Под влиянието на Ponso 4R хората с нетолерантност могат да получат алергии.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38]

Взаимодействия с други лекарства

Не приемайте Pharington в комбинация с лекарства, които съдържат йод в състава си.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55], [56], [57]

Условия за съхранение

Пазете лекарството при температура не повече от 25 градуса.

Срок на годност

Pharington може да се използва в продължение на 2 години от датата на производство на лекарството.

trusted-source[58]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Farïngton" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.