^

Здраве

Експлоатация на наложени маневрени форцепс

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Работата с натрупване на акушерски форцепс е свързана с доставката. Операциите за доставка на труда се наричат, с помощта на които труда е завършен. Чрез rodorazreshayuschim операции вагинално включва: извличане на плода чрез форцепс, чрез екстракция вакуум, екстракция на плода на тазовите коне plodorazrushayushie операция.

Операцията за прилагане на форцепс е изключително важна при акушерството. Домашни гинеколози направили много за развитието и подобряването на работата, по-специално, предостави подробна свидетелство за това и определя условията за прилагането му, създаването на техни собствени инструменти видове учи краткосрочни и дългосрочни резултати на операция за майката и детето. Голяма и отговорна роля играе ролята на акушер-гинеколога при предоставянето на бърза грижа на жени в трудоспособна възраст в случаи на сложно раждане. Това е особено чудесно при работата с натрупване на акушерски форцепс. Ето защо, една от малкото, но силно критични акушерски операции (с изключение на белия дроб) смесване на работа форцепс несъмнено заема специално място както в относителната честота на неговото прилагане в сравнение с други гинекологични операции, а от благотворни резултати, че тази операция може да предостави своевременно, умело и внимателно прилагане на това.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Цел и действие на акушерски приспособления

В литературата най-често се обсъждат следните въпроси:

 1. дали акушерските форцепс са предназначени само за главата (включително задната), или могат да бъдат приложени и към задните части на плода;
 2. е допустимо използването на клещи за преодоляване на несъответствието между размера на таза на майката и главата на плода, като се използва сила и по-специално силата на привличане или натиск на главата с лъжици;
 3. каква е същността на изтласкващата сила на клещите;
 4. Дали завъртането на главата е възможно с клещи около своята вертикална или хоризонтална ос;
 5. дали клещите имат динамичен ефект;
 6. ако клепачите се простират на меките тъкани на родовия канал, подготвяйки ги за изригването на главата на фетуса.

Първият въпрос - за допустимостта на използването на форцепси в задните части - в домашната акушеро-гинекология бе решен положително. В почти всички насоки допускат форцепс по задните части, при условие, че последният вече е твърдо инжектират в входа на малък басейн и не е възможно да има пръст над ингвинална гънка за извличане на плода. Тракцията трябва да се извърши внимателно поради лекотата на хлъзгащите приспособления.

По втория въпрос - за преодоляване с помощта на форцепс несъответствие на плода на главата и таза майките от местни гинеколози формира консенсус. Клещите не са предназначени да преодоляват несъответствията, а тесният таз не е индикатор за операция. Трябва да се отбележи, че компресията на главата с клещи по време на операцията е неизбежна и представлява неизбежен недостатък на инструмента. Обратно през 1901 г. В теза AL Хелфер промени в вътречерепно налягане е проучвана от труповете на бебета през главата с форцепс през тесен таз. Авторът стига до извода, че когато главата се завърта с клещи през нормалния таз, вътречерепното налягане се повишава с 72-94 mm Hg. Чл. Само 1/3 от случаите на увеличаване на налягането зависят от компресионното действие на форцепс и 1/3 - компресионното действие на тазовите стени. Когато вярно конюгат 10 см вътречерепно налягане се повишава до 150 mm, от които представляват 1/3 от случаите на прилагане на форцепс, в 9 cm конюгат вътречерепно налягане достига до 200 mm, и в 8 см - дори 260 mm Hg. Чл.

Най-пълното обосноваване на изгледа по отношение на естеството на извличащата сила и възможността за прилагане на различен вид ротационно движение е дадено от Н. Н. Феноменов. Понастоящем съществува ясна разпоредба, че клещите са предназначени само за извличане на плода, а не за изкуствена промяна на позицията на главата. В този случай акушерката следва движенията на главата и я промотира, като комбинира движението напред и ротация на главата, както се случва в спонтанното раждане. Динамичното действие на форцепс се изразява в засилената трудова активност при въвеждане на лъжици от клещи, но съществена стойност, която няма.

Показание за налагането на акушерски приспособления

Индикациите за действието на прилагането на форцепси обикновено се разделят на индикации от страна на майката и от страна на плода. В съвременните ръководства индикации за хирургия форцепс следните: остър дистрес (страдание) плода и за съкращаване на срока II. Съществува значителна разлика в честотата на отделните индикации за операция. AV Lankowitz в монографията си "Операция форцепс" (1956) показва, че разликата е голяма, дори ако данните не се придържат към разделението, и съчетават четене на групите: показанията на майката, от плодовете и се смесва. По този начин свидетелските показания на майката са от 27.9 до 86.5%, включително и смесени - от 63.5 на 96.6%. Индикации от феталния диапазон от 0 до 68,6%, включително смесени - от 12,7 до 72,1%. Много автори изобщо не посочват смесени показания. Трябва да се отбележи, че общата формулировка на свидетелските показания NN Fenomenovym (1907), изразява това общо, че е в основата на определени доказателства и обхваща многообразието от частни моменти. Така че, NN Fenomenov даде следната обща дефиниция на показанията за операция ", форцепс, показани във всички тези случаи, в които, с паричните средства, необходими условия за прилагането им изгонване сили не са достатъчни, за да завърши на акта на раждане до момента. И по-нататък: ". Ако в момента на доставката съществуват обстоятелства, които застрашават опасност на майката или плода, или и двете заедно, и ако тази опасност може да бъде отстранен до края на бърза доставка с форцепс - форцепс се показва" Показания за форцепс заплашва състояние творчески и плода изисква, както в операцията за възстановяване фетални Производни затваряне раждането.

Това са: декомпенсирани сърдечни дефекти, тежко белодробно и бъбречно заболяване, еклампсия, остра инфекция, придружено от повишаване на телесната температура, фетална асфиксия. В допълнение към тези общи и за други акушерски операции има специални указания за клепачи.

 1. Слабост на труда. Честотата на това показание е значителна. Появата на признаци на компресиране на меките тъкани на раждането или на плода налага необходимостта от прибягване до операция, независимо от времето, през което главата стои в родилния канал. Въпреки това, дори без очевидни признаци на компресия на главата на плода и меките тъкани на половата жена, акушерката може да прибегне до операция средно след 2 часа при наличие на условия.
 2. Тънък таз. За акушер-гинеколог в управлението на доставка е важен сам по себе си не тесни таза, както и връзката между размера и формата на таза на майката и на плода главата. Трябва да се отбележи, че от дълго време целта и действието на форцепс са били наблюдавани при компресията на главата, което улеснява задържането му през тесен басейн. Впоследствие, благодарение на работата на местни автори, особено на Н. П. Феноменова, този възглед за действието на форцепс беше изоставен. Авторът пише: "Коментирайки тези основания категорично против учението, като се има предвид тесните (плоски) ханша, като индикация за форцепс, аз разбирам много добре, разбира се, че форцепс ще въпреки това и трябва да се провеждат в тесен таз, но не за ограничаване и по силата на общи указания (отслабване на труда и др. П.), ако необходимите условия за клещите. След като естеството на използване на подходяща конфигурация главата попива или почти заличени оригиналната съществуващото несъответствие между таза и генеричното обекта, и когато главата е вече напълно или почти напълно преминали стеснен място и крайната раждането изисква само печалба (отслабен), носещи надолу дейности, които могат за да бъде изкуствено заменен, действието на прилагане на форцепс в този случай е доста подходящо средство. Между този поглед върху клещите и тесния таз и по-горе, разликата е огромна и съвсем очевидна. По този начин, според мен, тесният таз в себе си никога не може да се разглежда като индикация за действието на прилагане на форцепс. След прочитане на гинекологични операции по принцип винаги един и същ - не е възможно да се сложи край на произволното доставката без риск за майката и плода ".
 3. Необходимостта и упоритостта на меките тъкани на родовия канал и нарушаването им - тези признаци са изключително редки.
 4. Необичайно вмъкване на главата. Необичайното поставяне на главата не може да служи като индикация за операция, ако е проява на несъответствие между таза и главата и това несъответствие не е преодоляно. Клещите не трябва да се използват за коригиране на позицията на главата.
 5. Застрашаващо и пълно разкъсване на матката. Понастоящем само НА Цованов смята, че хиперекстензията на долния сегмент на матката в броя на индикациите за прилагане на форцепс. AV Lankowitz (1956) показва, че ако главата се намира в тазовата кухина, или още повече, че в своята продукция, че в такива случаи цезарово сечение не е възможно, и лъжица форцепс пряк контакт с матката не може да има, тъй като на врата вече е преместен през главата , Авторът смята, че в такава ситуация и опасността от руптура на матката има основание да се смята за операцията, показани наслагване и изходни форцепс кухина. Очевидно е, че отказът от вагинално доставяне с диагноза рак на матката при раждане е само правилната позиция на лекаря.
 6. Кървенето по време на доставката само в изключителни случаи е индикация за действието на прилагане на форцепс.
 7. Еклампсия е индикация за действието на клепачите доста често, от 2,8 до 46%.
 8. Ендометрит при раждане. AV Lankowitz въз основа на наблюдения 1000 раждания усложнени от ендометрит, вярва, че само от неуспеха на опитите да се ускори развитието на трудовите консервативни мерки или когато всички други сериозни индикации от страна на майката или плода е допустимо работа.
 9. Болести на сърдечно-съдовата система - въпросът трябва да бъде разрешен поотделно, като се вземе предвид клиниката на извънземно заболяване заедно с терапевта.
 10. Заболявания на дихателната система - вземайте предвид функционалната оценка на състоянието на майката при раждането с определението за функция на външното дишане.
 11. Вътремадурна фетална асфиксия. При появата на признаци на асфиксия, която не подлежи на консервативно лечение, се показва незабавно.

Условия, необходими за налагането на акушерски форцепс

За да се изпълни операцията по прилагане на клещи, са необходими няколко условия, които гарантират благоприятен изход както за родителите, така и за плода:

 1. Намиране на главата в кухината или в изхода на таза. При наличието на това условие всички останали, като правило, са очевидни. Операцията на прилагане на форцепс на високопоставена глава се отнася до така наречените високи клещи и в момента не се прилага. Въпреки това, при високи клещи, акушерките все още означават напълно различни операции. Някои свързано с високо форцепс операция тях наслагване на главата, инсталиране на голяма част от входа на малък басейн, но все още не покрай терминал равнина, а другата операция, когато главата се притиска към вратата, а третият - когато главата е подвижна. При високи клещи това означава да се припокриват, когато най-големият сегмент на главата, плътно прикрепен към входа на малкия таз, все още няма време да премине през терминалната равнина. Освен това, съвсем правилно отбелязва, че определянето на височината на главата в таза не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Нито един от предложените методи за определяне на височината на стоене на главата в таза не може да се класира за точност, тъй като това определение може да повлияе на различни фактори, а именно (Изпълнение сакрален депресия, на задната повърхност на матката, да достигнат нос и др.): Стойността на главата, степента и формата на неговата конфигурация, височината и деформацията на таза и редица други обстоятелства, които не винаги са измерими.

Следователно, главата като цяло не е важна, а най-голямата обиколка на главата. В този случай най-големият кръг на главата не винаги минава в една и съща секция на главата, но е свързан със спецификата на вмъкването. По този начин, при поставяне на голямото тилната обиколката ще премине през малка наклонена размера на париеталната (предна главата) - чрез права, предна - чрез голям наклонен и лицева - чрез чист. Въпреки това, при всички тези видове вмъкване на главата е почти правилно да се приеме, че най-голямата обиколка на главата преминава на нивото на ушите. Чрез достатъчно високо poluruku (всички пръсти, с изключение на палеца) за вагинален преглед, можете лесно да намерите и ухото и innominata линия формиране на границата на таза вход. Затова препоръчваме да се направи изследване преди операцията polurukoy, а не с два пръста, за да стигнат до ухото и точно да определи при какви тазовата самолет е най-голямата обиколка на главата, а тя се изправи.

По-долу са разположени вариантите на местоположението на главата по отношение на равнините на малкия таз (схема "Мартиус"), които трябва да се вземат предвид при прилагане на акушерски накрайници:

 • вариант 1 - главата на фетуса над входа на малкия таз, прилагането на форцепс е невъзможно;
 • вариант 2 - феталната глава с малък сегмент на входа на малкия таз, прилагането на клещи е противопоказано;
 • вариант 3 - главата на фетуса с голям сегмент на входа на малкия таз, прилагането на клещи съответства на техниката на високи клещи. Понастоящем тази техника не се използва, тъй като други методи на доставяне (вакуумна екстракция на фетуса, цезарово сечение) дават по-благоприятни резултати за плода;
 • вариант 4 - може да се приложи главата на плода в широката част на кухината на малкия таз, нокътната кухина, но техниката на операцията е много сложна и изисква висока квалификация на акушерката; 
 • вариант 5 - главата на фетуса в тесната част на кухината на малкия таз, могат да се поставят кухини;
 • вариант 6 - главата на плода в изходната равнина от малкия таз, най-доброто положение за прилагане на акушерски форцепс, използвайки техниката на излизане от форцепс.

Пълна второстепенна роля играе въпросът къде се намира долният полюс на главата, тъй като при различни вмъквания долният стълб на главата ще бъде разположен на различни височини, като конфигурацията на главата ще бъде по-ниска. От голямо значение е мобилността или неподвижността на главата на фетуса. Пълната неподвижност на главата обикновено се случва само когато най-големият му кръг съвпада или почти съвпада с равнината на влизане.

 1. Съответствие на размера на таза на майката и главата на плода.
 2. Средният размер на главата, т.е. Феталната глава, не трябва да бъде прекалено голям или твърде малък.
 3. Типично поставяне на главата - форцепсът се използва за извличане на плода, поради което не трябва да се използва за промяна на положението на главата.
 4. Пълно разкриване на гърлото на матката, когато краищата на фаринкса навсякъде излязоха от главата.
 5. Разкъсаният фетален пикочен мехур е абсолютно необходимо условие.
 6. Жив плод.
 7. Точно познаване на местоположението на представящата се част, позиция, включително степента на асинхлитизъм.
 8. Долният стълб на главата е на нивото на седалищния лоб. Трябва да се отбележи, че изразен тумор може да маскира истинската позиция на главата.
 9. Достатъчни размери на изхода на таза са линейни. Интертуберо е повече от 8 см.
 10. Достатъчна епизиотомия.
 11. Адекватна анестезия (падналична паракардоза и т.н.).
 12. Изпразване на пикочния мехур.

Без да се занимаваме с техниката за налагане на акушерски форцепс, който е обхванат във всички наръчници, е необходимо да се занимаваме с положителните и отрицателните аспекти, когато прилагаме форцепс както за майката, така и за плода. Понастоящем обаче има няколко проучвания за сравнителната оценка на употребата на акушерски форцепс и вакуумен екстрактор.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12]

Модели на акушерски форцепс

Клепачите са акушерски инструмент, с помощта на който от главния канал се извлича жив, пълен или почти пълноценен плод.

Има над 600 различни модела акушерски форцепс (френски, английски, немски, руски). Те се различават главно в структурата на лъжиците на клещи и ключалката. Легровите клещи (френски) имат кръстосани дълги бръчки, твърдо заключване. Клещи Negele (немски) - Кратко палци челюсти, замъкът прилича ножици: лъжицата в ляво има ядро под формата на шапки от дясната - с една степен, която се вписва в шахтата. Клещите на Лазаревич (руски) имат непропуснати (успоредни) лъжици само с криви на главата и подвижна ключалка.

През последните години, по-голямата част от акушери използват форцепс модела Fenomenova Симпсън (на английски): пресече лъжици имат две кривина - на главата и таза, полу-движещи заключване на дръжката на клещите са страна опори - Буш куки.

Общи правила за налагане на акушерски форцепс

За да извърши операцията, майката е поставена на леглото Rahman в позиция за вагинални операции. Преди операцията пикочният мехур се катетеризира и се третират външните генитални органи. Операцията по прилагане на акушерски форцепс се извършва под обща анестезия или епидурална анестезия. Преди операцията обикновено се извършва епизиотомия.

Основните аспекти на операцията по налагане на акушерски форцепс са въвеждане на щипки за клещи, затваряне на клещи, извършване на трасиране (изпитване и работа), отстраняване на клепачи.

Основните принципни точки, които трябва да бъдат спазвани при прилагане на акушерски форцепс, са диктувани от тройни правила.

 1. Първото тройно оцветяване докосва въвеждането на брюнетки (лъжици) от форцепс. Те са въведени в репродуктивния тракт отделно: Представен за първи път остави лъжицата с лявата си ръка в лявата половина на таза (на "три в ляво") под контрола на дясната ръка, а вторият се прилага прав лъжица дясна ръка в дясната половина на таза (на "три в дясно") под контрола на лявата ръка.
 2. Второто тройно правило е, че при затваряне на клещи, оста на клещи, оста на главата и оста на телта на таза ("три оси") трябва да съвпадат. За тази цел клещите трябва да се прилагат така, че върхът на лъжици с лице към кабелен точка на плода главата и иззети от максималната обиколка на главата и тел точка глава е в равнината на оста на клещи. При правилното прилагане на клепачи, ушите на плода лежат между лъжиците на форцепс.
 3. Третото тройно правило показва посоката на тягата при отстраняване на главата в силозите в зависимост от положението на главата ("три позиции - три движения"). На първото място, главата на фетуса се намира в голям сегмент в равнината на входа на малкия таз, докато тягата е насочена надолу (на пръстите на седящия акушер). Експлоатацията на главата на фетуса, която е на входа на малкия таз, с помощта на акушерски форцепс (високи форцепс) не се прилага понастоящем. Във второто положение на плода главата е в тазовата кухина (коремни форцепс), сцеплението работят паралелно на хоризонталната линия (в посока на колената седят акушеро). В третата позиция на главата е в изходната равнина на таза (уикенд форцепс), Traction режисиран от дъното нагоре (по лицето, и в последния момент - в посока на челото седи акушер-гинеколог).

Техника за налагане на акушерски форцепс

Изходящите приспособления се поставят върху главата на плода, разположен в изходната равнина от малкия таз. В този случай сагиталният шев е разположен в непосредствения размер на изходната равнина, при което натискът се прилага в напречния размер на тази равнина.

Въвеждането на щипки за клещи се извършва в съответствие с първото тройно правило - затварянето на клещи според второто тройно правило. Лъжиците на клещи са затворени само ако лежат правилно. Ако лъжиците не са в една и съща равнина, тогава, натискайки куките на Буш, лъжиците трябва да бъдат превърнати в една равнина и затворени. Ако не е възможно да затворите клещи, лъжиците трябва да бъдат свалени и прикрепването на клещите отново. 

След затварянето на гръбначния стълб се извършват операции. Първо, за да се провери правилното прилагане на клещи, които изпълнявам! Съдебно изпитване. За да направите това, дясната ръка хване дръжката на клещите отгоре, така че индексът и средните пръсти на дясната ръка лежат върху куките на Буш. Лявата ръка се поставя върху горната част на дясната ръка, така че показалецът докосва главата на плода. Ако клещите са правилно нанесени, тогава когато тестването е извършено, главата се придвижва зад клещите.

Ако клещи насложени правилно, пръстът се движи на разстояние от главата на плода с форцепс (плъзгащи форцепс). Разграничаване вертикално и хоризонтално изместване в случай на вертикални плъзгащи най лъжици клещи разделно, плъзгат по главата и разширяване навън от гениталния тракт Когато хоризонталните слайд щипците подхлъзване от главата нагоре (на сърцето) или назад (за сакрума). Подобно подхлъзване е възможно само с високо разположена глава. При първите признаци на подхлъзване форцепс операция трябва да бъде спряно незабавно, лъжици и щипки за извличане да въведете отново.

Работните тракове (правилното сцепление) се извършват, след като са убедени в успеха на изпитването. Дясната ръка остава върху клепките и лявата ръка захваща дръжките на форцепс отдолу. Посоката на сцеплението съответства на третото тройно правило - първо на лицето, а после на челото на седящия акушер. Силата на тягата напомня опитите - постепенно да се увеличава и постепенно да се отслабва. Както и да се изхвърлят, трасирането се извършва с паузи, по време на които е полезно да се отпуснат клещите, за да се избегне прекомерно изстискване на главата.

След като се появи над чатала на магарето на плода, акушерката трябва да стои отстрани на поклонената жена, да хване дръжките на форцепс с ръце и да насочи сцеплението нагоре. След изригването на главата, траковете се държат с главата надолу с едната ръка, а другата с перинеума.

След изваждането на най-големия периметър на главата на плода, клепачите се отстраняват в обратен ред (първо лявата лъжица, а след това лявата). След това главата и раменете на плода се отстраняват на ръка. 

Техниката за налагане на изходни (типични) акушерски форцепс в задния изглед на окципиталното представяне

В отсрещния изглед на тилното представяне, форцепсите се прилагат по същия начин, както в предния изглед, но характерът на теглителната сила е различен в този случай. Първото сцепление е насочено стръмно към сферата на големия фонанел, след което горната част се отстранява чрез сцепление.

След като се появяват над чатала на носовата част на дръжката, клепачите се спускат надолу, главата на плода се разкъсва и лицевата част се появява в сексуалния процеп.

Техниката на прилагане на кавитарни (атипични) акушерски форцепс

Кухи клещи се поставят върху главата на плода, разположен в кухината на малкия таз. В този случай сагитален сутурата се намира в един от кос размери (десен или ляв) на таза клещи се прилага в противоположна наклонена Размерът на тази равнина. В първото положение (сагитална шев на десния наклонена размер) се прилага форцепс в левия наклонена размера, а второто положение (сагитална шев в левия наклонена сума) - в дясната наклонена размер (Фигура 109.).

Въведение лъжици направени форцепс според първия троен правило ( "трите ляво, три право"), но за да се образува лъжица форцепс наклонена размера на таза, един от лъжиците трябва да се измести нагоре (към сърцето). Лъжицата, която не се измества след вкарване в тазовата кухина, се нарича фиксирана. Лъжицата, изместена до пазвата, се нарича скитане. Във всеки отделен случай, в зависимост от местоположението на поместения шев, десният и лявата лъжичка ще бъдат фиксирани. В първата позиция (сагитален шев на десния наклонена сума) ще бъде фиксирана остави лъжицата, на втора позиция (сагитална конеца в левия наклонена размера) - прав.

Затварянето на форцепс, тестването и работните трасета се извършват съгласно описаните по-горе правила.

В допълнение към усложненията, свързани с неправилни операционни техники, може да има разкъсвания на перинеума, вагината, големите и малки лабиринти и клиторния регион. Възможни нарушения на действието на уриниране и дефекация в следродилния период.

Операцията може да бъде травматични и плода: глава нараняване на меките тъкани, cephalohematoma, ретинална хеморагия, мозъчно-съдови инциденти, травма на черепа кост.

Действието на прилагането на акушерски форцепс към настоящето време остава достатъчно травматичен метод за оперативно доставяне чрез естествения родов канал. Раждане изход за плода зависи от тежестта на тялото му, застанал на височината на главата, позицията на главата, продължителността на операцията, квалификация на лекар, състоянието на плода в началото на операцията и качеството на неонатална грижа.

Противопоказания за прилагането на клепачи

 • мъртъв плод;
 • gidrocefaliâ;
 • лицево или челно вмъкване;
 • непълно отваряне на гърлото на матката;
 • не е ясно позицията на настоящата част.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Усложнения при налагането на акушерски форцепс

В домашната и чуждестранната литература се обръща внимание на редица усложнения в майката и плода по време на операцията по прилагане на акушерски форцепс. Особено внимание се отделя на увеличаване на броя на цефалоидите 3-4 пъти при прилагане на акушерски форцепс. При анализа на раждане 5000, че когато спонтанно труда cephalohematoma наблюдава при 1,7% в сравнение с 3,5% при смесване операция на изхода на форцепс и в 32,7% - най-кухинна форцепс. Въпреки факта, че тези наблюдения анормални електроенцефалограми, или увреждане на черепа и не е намерен, но изследвания 25% са открити kefalogemagomy и увреждане на черепа към автора, свързани с използването на форцепс. Въпреки kefalogemagomy тя минава бързо, но трябва да се отбележи, че често има неонатални усложнения, включително и такива усложнения на неонаталния период, като анемия, хипербилирубинемия, калцификация, септицемия и менингит. По този начин незабавните резултати от операцията за прилагане на форцепс за дете могат да бъдат разгледани като се раздели на всички усложнения в следните видове:

 • увреждане на меките тъкани;
 • церебрален кръвоизлив и черепна кухина;
 • asfiksija;
 • редки увреждания на костите на черепа, очите, нервите, ключиците и т.н.

При изходните акушерски форцепс няма увеличение на перинаталната заболеваемост и смъртност. Що се отнася до купчинките, досега въпросът остава неясен. Някои автори смятат, че намаляването на перинаталната заболеваемост и смъртност е свързано с по-широкото използване на цезарово сечение, а акушерките предлагат само за трудни раждания.

В заключение може да се каже с основателна причина, че дори руските клещи - най-модерните от всички видове на този инструмент - не представляват напълно безопасно средство и не трябва да се използват без достатъчно основания.

Иди, че единственият правилен начин акушер-гинеколог може да подложи само добрата организация на акушерството и творческо развитие на Руската наследство акушерски училище, непрекъснатото подобряване на техните знания и опит, внимателен клиничен преглед на цялото тяло на жената раждането. Трудностите на този път не са малки, но могат да бъдат преодолени.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.