^

Здраве

Доктор по рождение

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Мол (или невус) е натрупване на дендритни пигментни клетки от кожата на меланоцитите, което се случва както вродено, така и придобито. Тези пигментирани образувания се откриват на кожата, в латински - дермис. И всички проблеми, свързани с кожата, както е известно, се занимават със специална част от медицината - дерматологията.

Това е, както се нарича лекар по рождение? Точно така, това е дерматолог. Но там е справедлив въпрос: какво да кажем за естетична медицина и цяла армия от гримьори, които предлагат да се премахнат бенки, които се смята, че хората доста развалят външния им вид, а понякога създават значителни неудобства ...

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Съвети на доктора по рождените белези

Мъжете са на всички, а професионалните съвети или съветите на лекаря на семейството ще бъдат полезни за всички.

Дерматолозите наричат за лечение внимателно родилни петна, особено ако имате много от тях, а има и мол в "неудобни места": на ръцете и дланите, в слабините, шията, в подмишниците, но скалпа. Това локализиране на рождените белези насърчава тяхната травматизация, а травмата на къртиците може да започне процеса на злокачествеността им.

Не забравяйте да проверявате периодично рождените белези и когато намерите някакви промени, консултирайте се с лекар. Ако структурата на кожата около бенката се е променило, имаше люспи или пукнатини, а тя петното се разраства и става по-гъста и асиметрична, което води до сърбеж или болка - е тревожни фактори. И за да разберат причините за това, което се случва могат само медицински специалисти.

И не се опитвайте да премахнете къртицата по местни методи: това е животозастрашаващо. Ако случайно причините рак на гърдата с кървене, трябва да се възползвате от обичайния водороден пероксид (който трябва да бъде във всеки шкаф за домашна медицина) и да спрете кръвта, навлажнена с тампон в него. И не забавяйки ходенето до медицинска институция. Един лекар по рождение - дерматолог - знае какво да прави по-нататък.

trusted-source[7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.