^

Недостатъци: загуба на тегло за кратко

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Популярен факт е, че минусите на солените диети увреждат здравето. Само 3% от жените не са спечелили отново загубени паунди, след като следват солените диети.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Недостатъци на диетите: липса на комфорт в обичайната ситуация

Ако много скоро имате среща със стари приятели или ще посетите сериозно събитие, ще загубите повече паунда до определената дата благодарение на диета. След това отново след диетата ще въведете теглото, което е било отхвърлено.

Диетите, насочени към консумирането на един хранителен продукт, не се считат за балансирани. Метаболизмът е нарушен.

trusted-source[8], [9]

Кефир с елда - прекъсване в менюто

Ако ядете само елда с кисело мляко - ще се сблъскате с труден избор, когато поръчате вкусно меню в ресторант или социален ресторант. Какво можете да ядете, ако всички на рождения ден споделят вкусна торта?

Малко вероятно е, че с такива диети ще можете правилно да подготвите храна, така че да е подходяща за вашата диета и да не нарушавате правилата на диетата. Освен това, ние все още трябва да се храни балансирано и вкусно, така че тялото е здравословно.

Бихме Ви посъветвали да следвате диета не с правилните коментари и весели възгласи, които помага. Изберете тази диета, с която можете напълно да живеете дълго време, и не мислете кога ще свърши този кошмар.

Имате ли лошо настроение? Не е изненадващо

В монотонната си диета, толкова по-лошо ще бъде настроението ви - и това е ясно минус диети. Помнете човек, който ще се радва да спазва строга диета. Учените, специалистите по хранене стигнаха до логично заключение - колкото по-агресивна е диетата, толкова по-често хората имат нервни разрушения, променливо настроение и раздразнителност.

Чували ли сте някога за хормон, наречен "серотонин"? Това е хормон на щастието. Ако се откажете от храни, съдържащи този хормон, настроението със сигурност ще бъде загубено.

Продукти, съдържащи серотонин:

  • шоколад
  • банани
  • ягоди
  • Брашно продукти

Дори ако те пишат в диетата, че такива продукти са строго забранени - не обръщайте внимание, все още трябва да ги използвате, тогава ще имате добро настроение.

trusted-source[10]

Колко важна е течността в тялото ни

Не се настанявайте на повечето диети, които ви принуждават да изключите солта или да намалите до минимум консумацията на вода. Това са несъмнено противоречиви "неправилни" диети. Тежестта ще изчезне и бързо. Само вие губите паунда не върху загубата на натрупани мастни депозити, а върху загубата на течност от тялото.

Тялото ни е уникално. Ако няма достатъчно вода, тя трябва да бъде извлечена от собственото й тяло. Нашите клетки са пълни с течност, а ако водата не е достатъчна за пълноценното им съществуване, това може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Обменът на полезни за вас вещества се случва точно във вода, в течната среда на тялото ви. Не следвайте диети с ограничение на водата.

Няколко важни думи за нискокалоричните диети

Нивото на калориите в нискокалоричните диети обикновено варира от 1200 калории и по-ниско. Повечето от тези диети са предназначени специално за минималната консумация на нискокалорични храни.

В червата теглото на съдържанието ще намалее с 1,5-2 килограма поради такава диета и това не е полезно за здравето. Обичайното тегло ще се върне в червата, веднага щом отново отидете на нормалната диета и любимите храни.

И тук е основното минус на диети. С такива диети не е важно да губите допълнително тегло. Трябва да помислим как да изгаряме мазнините и да не се намалявате с тежести, скъпи мъже и жени.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Един от петте. Заслужава ли си загубеното тегло?

Много е страхотно, че загубихте 5 килограма. И ще бъдете доволни от факта, че от тези пет килограма мазнини е най-малко с 1 килограм?

Благодарение на нискокалоричните диети, вие също изгаряте мускулите си и те също помагат да изгаряте излишни килограми. Това причинява непоправима вреда на здравето.

Особено опасни са дългосрочните нискокалорични диети, те са вашият основен враг. Когато избирате диети и като вземате предвид недостатъците на диетите, първо помислете дали сте взели правилното решение.

Отслабвам лесно!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.