^

Спортни секции за деца: момчета - футбол, момичета - гимнастика

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Често родителите не знаят коя спортна секция да даде на детето си. Ще ви разкажем за двете най-популярни от тях - футболна и художествена гимнастика. Първият е добър за момчетата, а вторият - за момичета.

trusted-source[1], [2]

Пластичността като начин на живот

Художествената гимнастика е такъв вид спортна работа (да бъдем точен, начин на живот), който ще остави на детето следа за целия живот. Под формата на красиво изправени рамене, лека походка и гордо издигната брадичка. Танцьори и художествени гимнастички могат да се видят дори в голяма тълпа - благодарение на красивата си поза и способността да се държат - елегантно и пластично.

Обучение на вестибуларния апарат, способността да танцувате с различни предмети (лента, маска, пръчка), стречинг - това е, което детето се преподава в първите класове по художествена гимнастика.

Благодарение на тези умения, детето започва да се чувства много по-уверено във всеки отбор, той чувствително реагира на красотата във всичките си прояви. Да не говорим, че неговите мускули, стави и връзки стават гъвкави, силни и обучени и дишането е равномерно и пълно. Плюс тренировка с памет: знаете колко упражнения в художествената гимнастика трябва да запомните и да извършвате безупречно?

Колко в художествената гимнастика се харчи за всяко упражнение?

Ще бъдете изненадани: не повече от минута и половина. След това следва друго упражнение. Постоянната промяна в дейностите не носи на детето, тренира различни мускулни групи.

Противопоказания за художествена гимнастика

Болести на мускулно-скелетната система, по-специално на шийния гръбнак.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Какви дрехи са необходими за ритмична гимнастика?

Чешки (балетни обувки), чорапогащи - това е всичко.

Кога да започнем?

Възможно е вече от тригодишна възраст. Само с опитен треньор. И все пак се нуждае от сертификат от педиатър, който да може да посещава класове.

Колко струва един урок?

От 50 до 200 UAH. Но си заслужава!

Футбол. Детско училище в Динамо

Днес футболът е най-масовото и професионално ниво на най-високо платения спорт. Това е отборна игра между 22 спортисти, разделена на 2 отбора, което е 2 полувреме за 45 минути. Футболът е толкова обичан, че не спира да играе от древността.

Първите играчи бяха древните египтяни, гърците, които ритаха топката, за да тренират тялото, скоростта на реакция във военни битки. Но първите футболни правила, които са под формата, в която ги познаваме сега, бяха разработени и официално одобрени в края на 40-те години на 18-ти век.

Играчи момчета

На известния Динамо Киев има детска футболна академия. Там те вземат най-талантливите деца от всички отбори, започвайки от 10-годишна възраст. Те са кандидати за националния отбор на Украйна. "С 14 години те живеят, да се хранят и с влак през учебната групата безплатно, - казва Анатолий Kroschenko, заслужил треньор на Украйна, известният треньор на старши треньора младежта академия" Динамо "кръстен Lobanovsky. "Това е квартал Нивок или Кончи-Заспа, където са създадени всички условия за успешно развитие на децата". Отначало децата посещават футболно училище в "Динамо".

Как да стигнете до детското футболно училище в "Динамо"?

Преминете на избора на дете от спортно училище, което започва на 7-годишна възраст. "Ако такава селекция бъде завършена, детето е регистрирано в интернат, където се учат професионално да играят футбол", казва Анатолий Крошченко. Звезди на вътрешния футбол Вашчук, Шовковски, Шевченко, Головко и много други футболисти - ученици от това училище. Сега в училище в "Динамо" 1200 момчета учат.

Тестване във футболно училище

От 7-годишна възраст - със скорост 20 метра, дълъг скок от мястото, бърз удар на топката от пет стелажа, жонглиране на топката с двата крака и директно футболния мач. Ако детето показа добри резултати, той е записан във футболно училище с Динамо. Нейните клонове съществуват в различни градове.

Така че спортните секции за деца носят много предимства. Не пропускайте възможността да развиете детето си и да му помогнете да се справи с комплексите, които премахва спортът, и в същото време помага за подобряване на здравето.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.