^

Колко добре кучето усеща собственика?

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Кучето няма да може да обсъжда проблемите с вас на работното място, но когато се прилепва удобно в скута ви, чувства се, че домашните любимци разбират настроението ви и без никакво допълнително увлечение. Интелигентността на кучетата е равна на нивото на едно двегодишно дете. За това заключение дойде водещият експерт в областта на кучешката психология от Колумбийския университет, професор Стенли Корен.

При тяхното развитие кучетата, които не са Enstein, са достатъчно близки до хората. Кучетата могат да "четат" някои прости емоции и да усетят химическите промени в човешкото тяло.

trusted-source[1]

Куче усещане за тъга

Куче усещане за тъга

Можеш ли да се закълнеш, че кучето ти показва повече емоции, ласки и дори някъде дял от симпатия, когато си разстроен и в лошо настроение? Може би това са само вашите илюзии? Вие сте абсолютно прав, както се оказа, кучетата наистина могат да симпатизират на човек. Те ще се опитат да оближат лицето или да донесат на някоя играчка в опит да го утешат. И най-интересното, човек, който е в това състояние, все още предизвиква усещане за съжаление за кучето и няма значение кой е - господарят или непознатият.

Кучетата се чувстват несправедливо

Кучетата се чувстват несправедливо

Ако отделите повече внимание на друго животно, кучето няма да пренебрегне такава несправедливост и да забележи неравномерно разпределение на любовта. Изследователите установяват, че кучетата, които гледат техните роднини, които са получили лечение за извършения трик, които те са извършили безплатно, започнаха да се прозвучават, да се облизват и да крясват. Кучетата забелязват и реагират на даденото внимание, но е невъзможно да се сравни с човешката завист или желанието да бъдеш първи. Когато кучетата бяха възнаградени, те бяха абсолютно щастливи, без да обръщат внимание на факта, че имаме наденица, а други получават парче хляб.

trusted-source[2], [3]

Какво може да причини депресия в домашен любимец?

Какво може да причини депресия в домашен любимец

Когато детето се роди в семейство, не е изненадващо, че цялото внимание е фокусирано върху бебето. Естествено, кучето получава по-малко внимание и това може да доведе до емоционални разстройства на животното и дори до депресия. Д-р Корен препоръчва, преди да се осъществи пряк познан на кучето и бебето, да остави домашния любимец да свикне с новата миризма и в същото време с новия член на семейството. За да направите това, вземете пелената и я сложете в леглото на бебето и след това до мястото, където кучето спи. По този начин, тази миризма от самото начало ще бъде свързана с нея с нещо, което тя вече обича.

Кучето знае кога се ядосвате

Кучето знае кога се ядосвате

Когато карате кучето си, разбира се, забележите реакцията му. Кучето наистина реагира на порицанието и чувства, че човекът е ядосан. Това е очевидно от начина, по който тя ви гледа от под веждите си, премества се от лапа до татко, увива опашката и капризите си. Това поведение обаче не трябва да се бърка с разкаяние. Виновен вид куче е често срещана реакция към човешкото поведение и емоционално наситена реч.

Кучетата изпитват страх

Кучетата изпитват страх

Ако безопасността на човек е застрашена от нещо, например, нарушител се опитва да влезе в къщата, той започва да изпраща тревожни вибрации, които кучето изпитва перфектно. Но кучето Doberman-Pinscher или боксер, най-вероятно, ще бъде толкова уплашен, колкото собственикът. Изследванията показват, че кучетата четат емоционалния отговор на човека и най-вероятно ще копират поведението му.

Кучешки лекари

Учените потвърждават, че кучетата могат да помиришат такива опасни заболявания като рак на белите дробове и рак на простатата. Факт е, че злокачествените новообразувания могат да отделят миризми, които могат да миришат.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.