^

Упражнения за лифтинг на лицето

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Често гледаме със завист към затегнатите фигури на спортистите, младите хора, които се люлеят във фитнеса - те не окапват корема си, а на ръцете и краката е ясно видимо облекчение на мускулите. Но това не само им се дава, но зад него има упорита работа. Човешкото лице също се състои от мускули и, за да бъде боядисано и еластично само козметичните средства и процедурите не са достатъчни, мускулите трябва да бъдат обучени. И за това трябва да знаете тяхната анатомия и упражнения за затягане на мускулите на лицето.

Гимнастика за фейслифт

Релефът на кожата на лицето е силно повлиян от мускулите на лицето. Те, от една страна, са прикрепени към костите, а от друга страна към близките мускули или кожа. В отговор на най-различни емоции: радост, смях, гняв, раздразнение, както и топлинните дразнители към миризмите, звуците, те са намалени, в резултат на движението на кожата лицето. Това води до образуване на бръчки, прекомерно разтягане. Ежедневни упражнения за лице лифт в продължение на 5-10 минути няма да се дават моментно действие, но ще подобрят мускулния тонус, да ги засили, повишаване на напрежението на кожата, дава яснота на линия овално лице, ще допринесе за натрупването на колаген, протеина, отговорен за еластичността на кожата.

Желателно е да започнете гимнастика с загряване на мускулите, за това трябва да произнесете гласни "a", "e", "o", "и" докато вълната на топлината на лицето не излезе. И упражненията сами:

 • седнете на стол, наклонете главата възможно най-много, изцедете устните си и го разтегнете нагоре за 5-10 секунди, отпуснете се. Повторете три пъти;
 • като държите ръцете си, дръпнете главата си нагоре, поемате дълбоко въздух, задържайки въздуха в продължение на 10-15 секунди, издишвате и връщайки се в стартовата позиция;
 • стягайте, спускайте ъглите на устните си, докато се почувствате уморени;
 • стиснете молива с устните си и напишете номера и букви във въздуха, правете 3 минути, след почивка, повторете;
 • За да стигнете до рамото до рамото и в същото време да устоявате на движението с дланта на ръката си. От всяка страна задръжте главата за 10 секунди;
 • поставете дланите по бузите, така че ушите да са между палеца и показалеца, да се надуват бузите, като се съпротивляват на дланта. Упражнение се повтаря 6 пъти;
 • отворете устата си, дърпайте устните си, брадичката напред и разтегнете мускулите, с показалеца си, за да устоите, после да се отпуснете и така 10 пъти;
 • за укрепване на сублингвалните и челюстни мускули с юмруци на ръцете си, за да почива под съпротивата на брадичката. Устата е отворена по това време, езикът лежи върху долната редица зъби и напрежения. Продължителността на упражнението е 10 секунди, като се повтаря до 10 пъти.

Най-важното е, че таксуването за лифтинг се извършва редовно, след което в съчетание с грижата за него с помощта на козметиката, грижата ще бъде възнаградена, а признаците на остаряване ще бъдат отложени за по-късна дата.

Йога за лифтинг

Концепцията за "йога" включва не само физически упражнения, но и способността да се потопите в специално състояние на ума, което придава хармония на човешката душа. Йога за facelift не е еквивалентна на гимнастика, тя включва отпускане, спокойствие, отпускане, спокойствие. Сесията на йога включва медитация, масаж, съзнание за себе си, релаксация. Класовете стимулират производството на колаген, укрепват мускулите на лицето, се научават да контролират емоциите си, което ви позволява да намалите мимическите бръчки, облекчаване на мускулното напрежение. Всяка четвърт час всеки ден ще даде осезаем резултат от 2-3 седмици. За да се подобри овалната линия на лицето, има такива упражнения:

 • сгънете устните му, като за целувка, дръпнете ги напред и останете в това положение за няколко секунди;
 • Вземете в устата повече въздух и го разтъркайте в устата си.

Мускулите на лицето ще бъдат укрепени:

 • Палецът е върху челото, показалецът над веждите. Натискайте ги и опитайте да отворите очите си по-широко;
 • Поддържайте брадичката си с ръцете си, натиснете, по това време опитайте да обърнете главата си отстрани, напред;
 • потупвайте бузите и брадичката си с ръце до зачервяване.

Най-добре е да се включите в йога за отглеждане на лица, като се присъедините към групи, които са под ръководството на гуру, или като използвате видео уроци по интернет.

За да размахвате ушите за лифтинг

Експертите твърдят, че ефективното упражнение за facelift е разбъркване на ушите. По този начин шлемът на сухожилията се стяга, а с нея и кожата на лицето. Заради красотата ще трябва да се научат да го правят. Първият начин: обличайте очилата, които се плъзгат от моста на носа ви и ушите ви трябва да се опитат да вдигнат ръцете си на място. Ако, обаче, не е възможно да се направи, трябва да натиснете пръстите уши да главата и Jog ги насочи към мястото на мускула, но там са три: се намира в предната част на ухото за окото, от чийто връх нагоре, зад ухото, за да отстрани.

Facelift "revitonika"

Методът за корекция на лицето на "ревитониката" се счита за еквивалентна заместител на пластичните интервенции. Тя се основава на корекцията на мускулите на лицето и тялото с помощта на специални манипулации и редовни упражнения. Тя стартира механизъм организъм подмладяване възстановява неговите функции с нарушено чрез премахване на мускулни скоби с дъвчене и лицевите мускули, активиране на кръвообращението, оттеглянето на тъканите на лицето и шията излишната течност междуклетъчното пространство. Упражненията и знанията са насочени към елиминирането на малки бръчки върху младото лице и възстановяването му в напреднала възраст. Техниката "revitonics" използва остеопатични принципи, основаващи се на палпация на цервикалния участък, лицето. Подобряването на контурите му, "revitonics", имат благотворен ефект върху общото благополучие на човека: кръвното налягане намалява, главоболието си отива, зрението става по-остро. Всъщност тя започва процесите на самовъзстановяването и самолечението. Остеопатични фейслифт "revitonika" се занимава само с професионален, а не евтини, че си струва, но резултатът ще бъде ясна линия на челюстта, оставете увисване, намалява двойна брадичка ще имат реален ефект на подмладяване.

Лифтинг с енергийни упражнения

Енергийни упражнения за facelift се правят всяка сутрин в леглото след пробуждането. Те трябва да започнат да лежат на гърба си със затворени очи, да търкат длани един срещу друг, защото в тях има мощни енергийни центрове. След като те усети топлината и изтръпване ръце по-близо до лицето си и трогателно, изразходват масажни линии посоки локация: от брадичката към слепоочията, зад ушите и врата от основата до брадичката, докато медитират, визуализиране, че кожата се стяга. Повтаряйте движението за поне 2 минути. След това сложи ръцете си на косата си и притисна към главата си, за да се съберат на гърба на главата, сякаш те са затегнали възела. Само няколко минути от времето ще бъде безценна услуга за състоянието на кожата на лицето.

Друг набор от енергийни упражнения, наречен "древен славянски масаж", се състои от такива действия:

 • върху изчистеното лице, в точката над моста на носа, прикрепете средния пръст, леко почукайте и движете движенията под формата на концентрирани кръгове, разширявайки амплитудата до корените на косата. И така 7 пъти и повече;
 • от една и съща точка, използвайки и двете средни пръсти, за да изтеглите лъчите в различни посоки: хоризонтално, вертикално и диагонално;
 • С четири пръста от двете ръце, плъзнете се по челото в различни посоки до корените на косата, накрая леко натискате главата;
 • от върха на носа средните пръсти държат по него, веждите, в храмовете леко натискане;
 • Начертайте диамант около очите: от вътрешния ъгъл на очите до средата на веждите, след това надолу до външния ъгъл, долу в средата на окото и до стартовото положение;
 • по периметъра на костта на веждите, за да извършват кръгови движения;
 • притиска ръцете си към скулите си;
 • вземете устните между палеца и показалеца на двете ръце и изтеглете от центъра на страните;
 • По същия начин, за да покрие брадичката, движенията са насочени по овалното лице.

Остеопатичен лифтинг

Относно остеопатичния лифтинг е споменато по-горе, но че е по-разбираемо да живеем по-подробно. Тази техника е не само въздействието върху лицето, но и в хармонизирането, привеждане на цялото тяло, тъй като лицето е огледало на състоянието му: суха кожа изисква възстановяването на нормалната циркулация на кръвта, акне и обриви - подобряване на храносмилането, премахване на интоксикация, тъпа тен - да се премахне ограничението в областта на шийните прешлени. Действия osteopath - манипулация с гръбнака, череп, таза, лице за 30-40 минути. След първата сесия, бръчките на лицето се изглаждат, кожата се напълва със светлина, очите блестят. За да се постигне устойчив резултат, се изискват 10-12 сесии на всеки 3-4 дни, след това корекция на всеки две седмици.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.