^

Теми Aptos за facelift

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Не е тайна, че с възрастта кожата, включително лицето, губи своята еластичност, еластичност. На първо място се появяват плитки имитиращи бръчки, след това стават по-изразени, овалът е замъглено, изражението на лицето е тъжно и тъпо. И без значение колко точна и навременна е грижата за него, тези явления са неизбежни. Но съвременните методи и технологии в козметиката и пластичната хирургия имат достатъчно рецепти за удължаване на младостта, свежестта, забавяне на признаците на стареене за по-късен период. Сред тях са повдигането на лицето, а един от видовете му са аптос нишки, предназначени за затягане, корекция без използване на скалпел. Този метод е патентован през 1996 г. И е приложен успешно в почти 50 страни по света.

Показания за процедурата

Какво обикновено се променя посочи преход от етапа на младите хора в зряла възраст? Обикновено това е пропускането на горния клепач, мрежа от фини линии около очите, торбички под тях, по плана линии на челото, увиснали вежди, ъглите на устата, загуба на рязкост контури на скули, обема на тъканите, появата на лицевата асиметрия. Всички тези признаци на стареене и индикации за козметична операция APTOS теми, които са специален конец помещава в различни слоеве на кожата. Процедурата може да се възползва от хора от 30 до 65 години, но тя все още е продуктивно до 50 години.

trusted-source[1]

Подготовка

Процедурата не изисква специална подготовка. Единственото изискване е да не ядете 2 часа преди това, да не приемате спиртни напитки и да пиете много течности.

trusted-source[2], [3], [4]

Техника Facelift Aptos

Въвеждането на нишки в подкожната тъкан се нарича тласък или подсилване. За процедурата могат да се използват няколко вида конци:

 • полипропилен nerassyasyvayuschiesya - имат както гладка повърхност, така и вдлъбнатини, са инсталирани плитки, на нивото на подкожна мазнина. Този метод не е опасен за кръвоносните съдове, мускулите, запазва естествения израз на лицето. Ефективен с дълбоки бръчки, гънки по кожата, увиснал овал. В сила от 5 години;
 • абсорбируеми бионити - подходящи за първите признаци на стареене, те са с разрези, което позволява сигурно прикрепване в тъканите, действията им траят 2 години;
 • невъзпроизводими хирургични - се използват с ясно изразено стареене след 50-55 години.

Процедурата се провежда при локална анестезия, но обща анестезия може да се приложи и при желание на пациента. Техниката на осъществяването му включва няколко етапа:

 • дезинфекция на лицето с антисептик;
 • маркиране на зоните за въвеждане на нишки;
 • анестезия;
 • въвеждане на мастния слой върху маркировката на специална куха канюла;
 • въвеждане на нишка в него;
 • отстраняване на канюлата;
 • регулиране на позицията на резбата, фиксиране;
 • отстраняване на съвети.

Цялата процедура за армиране отнема не повече от 45 минути, след което пациентът може да се върне към нормалния живот.

Противопоказания за процедурата

В напреднала възраст кожата може да е прекалено увиснала, в този случай издърпването на резбите на Aptos няма да доведе до истински резултати. Пациентите със затлъстяване също няма да постигнат желаните резултати, но все пак трябва да прилагат процедурата за липосукция. Абсолютните противопоказания за засилване на лицето е бременност, наличието на тумори, беден на кръвосъсирването, келоидни белези, бременност, кърмене дете, различни инфекциозни заболявания, диабет.

trusted-source[5], [6], [7]

Последствия след процедурата

След процедурата може да има тирета и синини, които ще продължат една седмица или две. Възможна е алергия към анестезия. Ако липсата на опит и неправилното поставяне на нишките може да бъде нарушена симетрия на лицето. По принцип, facelift с използване на Aptos filaments е безопасна и лека, така че други последствия и усложнения не трябва да бъдат следвани от всички препоръки на специалистите.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12]

Грижете след процедурата

През седмицата трябва да се въздържат от активни изражения на лицето, да не масажират лицето, да не прибягват до козметични процедури. Други мерки за грижа за лицето и рехабилитация след процедурата включват забрана за посещение на сауна, сауна, солариум, басейн, плаж, фитнес за следващите 7-10 дни. Можете да спите само на гърба си, не носете бинтове на очите си.

Отзиви

Според прегледите много жени се обръщат към различни методи, за да победят промените, присъщи на стареенето, но лифтингът с помощта на филаменти Aptos се отбелязва от тях като един от ефективните. Те споделят, че процедурата създава рамка, стяга кожата върху нея, което дава огромен подмладяващ ефект. Вярно е, че е необходимо да преживеете периода на рехабилитация, когато има определени забрани, а лицето не изглежда най-добре: подути и подпухнали. Но неговият по-нататъшен външен вид струва временни трудности и материални разходи, ясни контури, умора, свежест, липса на шевове и други доказателства за интервенции. И още един съвет за жените е да изберат клиника с добра репутация, която да притежава сертификати и опитни козметолози.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.