^

Обща информация за косата

Коса и микроелементи

Необходимо е да се разработи на връзката на косопад със съдържанието на микроелементи в човешкото тяло. Учението за microelementoses (MTOZah) като заболявания, синдроми и патологични състояния, причинени от излишък, дефицит или дисбаланс на микроелементи в човешкото тяло - това е една чудесна нова мултидисциплинарна научна област

Фази на растежа на косата

Човешката коса преминава през три фази на развитие, променяйки се плавно от един на друг: анаген (фаза на растеж), катаген (фаза на регресивни промени) и телог (фаза на почивка). Продължителността на всяка фаза зависи от цял комплекс от свойства: локализация, дължина на косата, пол, възраст, раса и детерминистични генетични характеристики.

Структура на косата

Косата е керамичен копринен придатък на кожа с дебелина от 0.005-0.6 mm и дължина от няколко милиметра до един и половина метра. Дължината и дебелината на косата зависят от много фактори: раса и пол, възраст, местоположение и т.н.

Анатомия на косата

Косата е придатък на кожата. Като свързани структури те имат много общи неща, от плана на сградата до характеристиките на растежа и развитието.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.