^

В тази секция ще намерите подробна информация за това какво е контрацепцията, кога да се използва контрацепция, предимствата и недостатъците на всеки тип контрацепция. Методи и методи за контрацепция, спешна контрацепция и хормонална контрацепция са описани подробно. Популярни контрацептивни препарати за контрацепция са описани.

Контрацепция

Coitus interruptus: ефективност и вреда

Прекъсването на сношението е един от методите на контрацепция, който се състои в отстраняване на пениса от влагалището до началото на еякулацията. Този метод се използва за предотвратяване на зачеването и е най-старият метод за контрацепция.

Спешна контрацепция

Спешната контрацепция е метод на контрацепция след незащитен сексуален контакт, когато е необходима незабавна защита от нежелана бременност: след случайно полово сношение, с прекъсване на презервативи, изнасилване и др.

Вътрематочни контрацептиви, съдържащи хормони

"Мирена" е система за освобождаване на левоноргестрел, изработена от полиетилен и имаща Т-образна форма. Дължината на мирена е 32 мм. Около вертикалния вал е цилиндричен контейнер, напълнен с левоноргестрел (52 mg), който оказва по-силен ефект върху ендометриума, отколкото прогестеронът. K

Чисто гестагенни импланти

Въвеждането и отстраняването на импланти се извършва през първите 5 дни от менструалния цикъл или всеки друг ден, с увереност в отсъствието на бременност при жена.

Контрацептиви за инжектиране на чиста гестаген

Първото инжектиране на лекарството се извършва от 1 до 7 ден от менструалния цикъл. Лекарството може да се прилага по всяко друго време на менструалния цикъл с увереност, че жената не е бременна (данни от отрицателен тест и история).

Чисто гестаген таблетирани контрацептиви (мини пили)

Приемане gestagenovyh таблетки контрацептиви трябва да се започне от първия ден на менструалния цикъл, датата на приемане на таблетките продължава без прекъсване по време на необходимата контрацепция.

Комбинираните перорални контрацептиви (КОК)

Комбинираните перорални контрацептиви са високо ефективни обратими средства за предотвратяване на бременността. Perl индексът (ПР) на съвременните COC е 0.05-1.0 и зависи главно от спазването на правилата за приемане на лекарството.

Какво представлява хормоналната контрацепция?

За целите на хормоналната контрацепция се използват синтетични аналози на женски полови хормони, естрогени и прогестерон, чиято структура е близка до естествената, а активността е много по-висока. Това ви позволява да получите контрацептивен ефект, когато ги използвате в много ниски дози.

Противопоказания за използване на вътрематочни устройства

Противопоказания за използването на този метод за контрацепция са: Бременност или подозрение за него. Остри, субакутни и хронични възпалителни заболявания на матката и придатъци с чести екзацербации.

Усложнения и странични ефекти на вътрематочните устройства

При използване на вътрематочни устройства може да има както усложнения, така и нежелани странични ефекти. С въвеждането на вътрематочни устройства е възможно да се развият усложнения като перфорация на матката (0,2%).

Pages

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.