^
A
A
A

Жените трябва да раждат след 40 години

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.05.2018
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

03 May 2016, 09:00

Специалистите по демография от Германия и Обединеното кралство заявиха, че след 40 години жените раждат по-здрави деца от по-младите момичета. Резултатите от изследваните специалисти, публикувани в едно от добре познатите научни списания, и резюме на изследването са публикувани на интернет страницата на Обществото. Макс Планк (Германия).

По време на изследването учените забелязали, че децата, родени от по-зрелите майки, са по-здрави и по-добре образовани. Според учените по-богатият житейски опит на жените, тяхното финансово състояние позволява да се осигури на детето най-доброто бъдеще. Но тук си струва да се отбележи, че изводите, направени от германските експерти, са по-подходящи за западното общество. Сега няколко проучвания, проведени в тази област, показват, че късното раждане се свързва с повишен риск както за майката, така и за детето. Децата, родени от родители след 40-годишна възраст, са по-склонни да страдат от болестта на Алцхаймер, диабет, високо кръвно налягане. Но според демографите, всички тези рискове не могат да бъдат взети под внимание на фона на постиженията на съвременната медицина и високото качество на образованието в западните университети.

Според някои доклади средният скок напред се наблюдава средно в здравеопазването веднъж на всеки 10 години, което прави възможно подобряването на качеството на живот на хората. Струва си да се повтори, че тези изявления са типични за западните държави и само там могат да бъдат взети под внимание, като решат да имат дете след 40 години.

Учените са обяснени хода на мислите си по такъв начин, че една жена, родени през 1950 г., който стана майка 40-годишна възраст (през 1990 г.), а не след 20 години (през 1970 г.), ще бъде в състояние да даде на детето си с високо качество на здравеопазването и образованието, както и медицинските образованието през 90-те години е значително по-различно от нивото, което е било през 70-те.

В проучванията си учените са анализирали данни за около 2 милиона души, родени от 60-те до 91-те години на миналия век. Цялата информация бе събрана, за да се определи възможната връзка между умствените способности на децата и физическите и биологичните данни на родителите (височина, тегло, възраст). В резултат на това бе установено, че децата на "покойните родители" са по-склонни да влязат във висши учебни заведения и да се учат по-добре, в сравнение с децата, чиито родители са били по-млади. Учените също отбелязват, че особено тази тенденция се вижда в примера на братя или сестри, родени с разлика от 10 или повече години.

Ако вярвате в резултатите от друго проучване, жените, които не са родили до 30-годишна възраст, са по-склонни да развият рак на гърдата. Според изследователите жените на възраст от 20 до 30 години са силно засегнати от женския полов хормон, който се счита за провокатор на рак на гърдата. По време на бременността нивото на този хормон значително намалява в женското тяло, което е защита срещу развитието на онкологията, така че учените не препоръчват на жените да отложат раждането на първото дете на по-късна дата. Според експерти през последните години ракът на гърдата става все по-очевиден при млади жени от 30 до 34 години, което най-вероятно се дължи на факта, че съвременните жени не бързат с майчинството.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.