^
A
A
A

За посещение на нова био-тоалетна те ще плащат пари

 
, Медицински редактор
Последно прегледани: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

04 July 2016, 11:45

Обществените тоалетни обикновено не се различават чистота, но на територията на една от най-южнокорейски изследователски центрове имат уникален "зелен" тоалетна за обща употреба, която не само има привлекателен външен вид, но също така помага да се правят реални пари в собствените си отпадъци.

Новото развитие е наречено "Scientific Walden Pavilion" и по същество представлява един вид лаборатория, която превръща човешките отпадъци в биогорива.

Нов използва биотоалетни анаеробна метод - в разположени хеликоптер, който изсушава и смила отпадъците до фин прах не с характерен мирис, по прах се премества в специално отделение за ферментация чрез действието на анаеробни бактерии (в камерата има повече от хиляда различни организми, способни да живеят без кислород ).

Под въздействието на хиляди бактерии се разлага компостът и освобождаването на въглероден окис и метан, които се преместват в отделен контейнер. Въглеродният оксид, събран от учените, се използва за оплождане на зелени водорасли, а метанът се съхранява, за да се използва по-късно като гориво за котли.

Животът на планетата е свързано с появата на различни отпадъци - и толкова по-големи технологични постижения, толкова по отпадъците, отравяне на земята и водата, която се отразява на екологията на нашата планета. През последните години изследователи са представени най-различни начини за обработка на различни отпадъци, основната цел на която е да се намали отрицателното въздействие върху околната среда по време на човешкия живот, и не прави изключение е проект на учени от Южна Корея. Ръководителят на проекта "Наука павилион Уолдън" Д-р Yyaveon Чо каза, че целта е не само да се създаде нов био-тоалетна да се пести вода и намаляване на оперативните при пречиствателни съоръжения струва пред него и колегите му, но също така и да се развие истински еко-приятелски система, която поддържа иновационния процес Пан и ви позволява да включите човешките отпадъци в пари. С други думи, корейските специалисти се опитват да създадат тоалетна, в която хората ще се интересуват от ходене, а това изисква финансов интерес. За предизвикване на човек с използването на "Уолдън Pavilion", учените работят върху специално приложение за смартфони, която изчислява стойността на отпадъци и ще прехвърли определена сума по системата за електронен трансфер. Идеята на корейските учени е съвсем проста - хората използват "Walden Pavilion" по предназначение, т.е. Като тоалетна и получава определена сума за това, която може да бъде изразходвана за закупуването на салата, отглеждана на биофертизатор.

Сега "Зала Уолдън" е просто един демонстрационен проект, но екипът на д-р Чо възнамерява да разшири технологията за използване в широките народни маси, и, доста вероятно, скоро тези тоалетни ще са на територията на други университети или големи градове. Днес уникална био-тоалетна може да се използва ежедневно в Националния университет в Улсан (Южна Корея).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.