^

Здраве

Undevit

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Мултивитаминен комплекс, кодиращ ATC A11B A.

Мултивитамините Undeven могат да бъдат закупени в аптеките без рецепта.

Показания Undevit

Непосредственото може да бъде назначено:

 • за предотвратяване и премахване на липсата на витамини;
 • с недостатъчно хранене, принудителна диета, непоносимост към определени храни;
 • с повишено търсене на витамини (например по време на или след бременност, по време на пубертета и т.н.);
 • с прекомерен физически и психически стрес;
 • в периоди на възстановяване от операция, заболяване, нараняване и т.н .;
 • едновременно с химиотерапевтично лечение;
 • да подкрепя тялото в ARI и ARVI;
 • да ускори метаболизма и да увеличи издръжливостта на тялото.

Формуляр за освобождаване

Недовършването е под формата на глобули, жълто оцветени дражета с приятен, специфичен аромат. Изглед на дражета: без импрегниране, хомогенна сянка.

Съставът на всяко хапче е представен:

 • ретинол палмитат и ацетат (витамин А);
 • токоферол (витамин Е);
 • витамини В1, В2, В6, В12;
 • аскорбинова киселина;
 • никотинамид;
 • фолиева киселина;
 • рутина;
 • витамин В5.

Лекарството се освобождава в пластмасови буркани, съдържащи 50 бр. Дражета.

Фармакодинамика

Undevit е внимателно подбран комплекс от витамини, необходими за тялото.

Свойствата на медикамента се определят от неговия състав. Водоразтворимите и мастноразтворимите витамини нормализират метаболизма в тъканите, подобряват клетъчното хранене и ензимната активност. Благодарение на редовния прием на лекарството, всички структури на тялото се стабилизират, имунитетът се увеличава.

Антиоксидантите - витамините А, Е и аскорбиновата киселина - помагат да се поддържа хомеостазата дори в случай на заболяване.

Витаминовият комплекс като цяло подобрява адаптационните процеси и функцията на нервната система, стабилизира работата на жлезите с вътрешна секреция, които могат да бъдат нарушени поради промени във възрастта.

Фармакокинетика

След перорално приложение Неизвестно, полезните вещества се абсорбират качествено в тънките черва. Влизайки в системата на кръвообращението, витамините стигат до всички органи и системи. Метаболитните остатъци на тялото се показват с уринарна течност и жлъчка.

Дозиране и администриране

Препоръчва се да се приема незабавно след поглъщане.
За да се предотврати хиповитаминоза, трябва да приемете 1 таблетка сутрин след закуска. При пациенти в напреднала възраст дозата може да се удвои.
За лечение на хиповитаминоза вземете 2 хапчета след закуска, обяд и вечеря. При бременност е нежелателно да се вземат повече от 2 дражета за един ден.
Продължителност на лечението - до 1 месец. След 30-90 дни курсът може да се повтори.

trusted-source[2], [3]

Употреба Undevit по време на бременност

Нежеланият лекарствен продукт е одобрен за приемане през периода на планиране на зачеването, както и за подкрепа на вече съществуващата бременност.

Противопоказания

Нежелателно е да приемате Undevit, ако има алергия към състава на лекарството, както и към педиатричната практика (деца под 14-годишна възраст). За децата има и други специални витаминови комплекси с подходяща доза.

Странични ефекти Undevit

В много редки случаи, или с продължително лечение Undevit възможно чувство на неудовлетвореност на един стол, чувство на дискомфорт в областта на корема, както и прояви на алергия под формата на дерматит, подуване и зачервяване на кожата. В няколко случая е налице нарушение на чернодробната функция.

trusted-source[1]

Свръх доза

Ако спазвате препоръчителната сума на лекарството, тогава предозирането в този случай е невъзможно.
Когато неконтролирано хаотична употреба Undevit може да се развие признаци на високо съдържание на ретинол в организма, което може да се случи сънливост, слабост, припадъци, зачервяване на лицето, нарушено храносмилане, болки в главата и костите.
При прекомерен прием на мултивитамини се използва симптоматична терапия.

Взаимодействия с други лекарства

Не се препоръчва да приемате Undelete заедно с други подобни лекарства, за да се избегне хипервитаминоза.

trusted-source[4], [5], [6]

Условия за съхранение

Неизправност се препоръчва да се съхранява при нормални температурни условия, далеч от достъпа на децата.

trusted-source[7]

Срок на годност

Срок на годност - до 1 година.

trusted-source[8]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Undevit" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.